Volg Sony Belgium (Nederlands)

Vlot en snel: Sony introduceert de BDP-S6500 4K Upscale Blu-ray Disc™-speler met Super Wifi

Persbericht   •   jun 29, 2015 09:24 CEST

Sony introduceert de nieuwe BDP-S6500 Blu-ray Disc™-speler. Wanneer de speler op een compatibele 4K-televisie aangesloten wordt, biedt 4K Ultra HD Upscaling nog meer levendige kleuren en de fijnste details op je scherm. Een krachtige videoprocessor converteert standaardvideosignalen naar een resultaat dat dichter bij 4K-resolutie ligt (3840 x 2160) – dat is vier maal het aantal pixels van Full HD. Met meer dan 8 miljoen pixels in beeld zie je alles veel scherper, ook als je dichter bij het scherm zit.

Scherper beeld en voller geluid
Ook als je HD-films op schijf of webvideo’s met lage resolutie bekijkt, zorgt de BDP-S6500 dat alles er scherper en beter uitziet. IP Content Noise Reduction Pro maakt gebruik van slimme beeldruisonderdrukkingstechnologieën voor uiterst heldere beelden, terwijl HD Reality Enhancer de texturen en kleuren per pixel verbetert. Pure Picture Control verbetert het contrast voor nog levensechtere beelden en Super Bit Mapping zorgt voor schitterende kleurschakeringen – perfect voor bijvoorbeeld subtiele zonsondergangen, die vaak verpest worden door kleurstrepen.

Films en video’s zien er niet alleen goed uit, ze klinken ook fantastisch. Digital Music Enhancer combineert drie Sony-audiotechnologieën voor kamervullende dialogen, films en muziek. De DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) werkt met Dynamic Range Recovery en Advanced Auto Volume om verdwenen details uit gecomprimeerde audiobestanden terug te toveren, het dynamische bereik een boost te geven en onverwachte volumewijzigingen te vermijden.

Super Wifi: gemakkelijk browsen en streamen
Browsen en streamen verloopt heel vlot dankzij de geavanceerde Super Wifi. Het geraffineerde ontwerp met meerdere antennes binnen de speler maakt gebruik van MIMO-technologie (Multiple Input Multiple Output) voor een sneller, storingsvrijer, stabieler signaal. Zo kan je probleemloos streamen, overal in huis, en genieten van een fantastische selectie online-entertainment met films en tv-programma’s van PlayStation Video, plus andere favorieten zoals BBC iPlayer en Netflix.

Levensechte 3D-weergave
De BDP-S6500 geeft thuis tv kijken een nieuwe dimensie met levensechte 3D-weergave. Sluit de speler aan op een 3D-TV en geniet van superscherpe, superrealistische 3D Blu-ray Disc-films. Zelfs 2D-discs kunnen automatisch tot gesimuleerde 3D worden omgetoverd. Zo ga je helemaal op in de actie.

Soepele en snelle bediening
Binnenin de BDP-S6500 huist een krachtige Dual Core Processor voor een vlotte, snel reagerende bediening. Webpagina’s laden sneller, terwijl films en video’s sneller streamen met een soepelere weergave en minder vertraging. Ook de menunavigatie is helder en vlot, zodat je meteen het entertainment krijgt dat je zoekt.

Prijs en beschikbaarheid
De Sony BDP-S6500 Blu-ray Disc-speler heeft een winkeladviesprijs van 150 euro en is beschikbaar vanaf heden.

Technische specificaties

BDP-S6500

4K Upscale Blu-ray Disc™-speler met Super Wifi

4K UHD Upscale voor vier keer zoveel detail als Full HD

Stabielere internetverbinding met geavanceerde Super Wifi

Bekijk tv-programma’s en video on demand

Gebruik je smartphone op het grote scherm met Screen Mirroring

Dual Core Processor voor nog snellere bediening en navigatie

Verbeterd beeld en geluid met IP Content Noise Reduction Pro en Digital Music Enhancer

Verbeterd, intuïtief menusysteem voor eenvoudige toegang

Laat je helemaal onderdompelen in 3D entertainment

Over Sony
Sony Corporation is een toonaangevende fabrikant van audio-, video-, game- en communicatieproducten en belangrijke IT-producten voor particuliere en zakelijke gebruikers. Met de activiteiten op het gebied van muziek, beeld en computerentertainment en met de online activiteiten is Sony wereldwijd marktleider in elektronica en entertainment. Sony had een geconsolideerde jaaromzet van ongeveer USD 75 miljard voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014. Wereldwijde website van Sony: http://www.sony.net/.