Volg Sony Belgium (Nederlands)

Vlieg anders eens van de Eiffeltoren

Persbericht   •   okt 22, 2014 09:00 CEST

Travers staat aan het hoofd van de non-profitorganisatie FREEDOM, die de visarend opnieuw wil introduceren in zijn natuurlijke habitat in de Franse en Zwitserse Alpen.

Je kan genieten van de adembenemende beelden van deze vlucht, in een van de weinige video's die je letterlijk een arendsblik bieden op de omgeving. De video's werden gefilmd met de HDR‑AZ1 Action Cam Mini van Sony, die op de rug van de arend bevestigd was en de volledige vlucht heeft opgenomen. De volledige video vind je hier: http://youtu.be/H9qUCSFrCzE.

Sony en FREEDOM

Sony werkt als officiële sponsor samen met FREEDOM om hen te helpen bij het opnieuw introduceren van de visarend in zijn natuurlijke habitat in de Franse en Zwitserse Alpen. Sony levert zijn Action CamTM-camcorders aan FREEDOM zodat zij de vluchten van visarenden nauwkeurig kunnen vastleggen. FREEDOM wil deze beelden gebruiken om het gedrag van de arenden te bestuderen, zodat ze een duidelijker beeld krijgen van het werk dat moet worden uitgevoerd om het terrein zo goed mogelijk voor te bereiden op de herintroductie.

De Action Cam van Sony is in staat om vloeiende Full HD-videobeelden te produceren (dankzij de Sony SteadyShotTM-technologie), en biedt daarnaast de mogelijkheid om gps-gegevens te koppelen aan de gemaakte beelden. Dit betekent dat deze camcorder het ideale hulpmiddel is voor FREEDOM om het nodige inzicht te verkrijgen om hun werk optimaal te kunnen uitvoeren. Dankzij hun kleine formaat kunnen de Action Cam-camcorders bovendien eenvoudig vastgegespt worden aan de arenden zonder dat ze het natuurlijke vluchtpatroon van de dieren hierbij hinderen.

Daarnaast zal Sony ook zijn talrijke sociale kanalen gebruiken om de doelstellingen van FREEDOM in de kijker te zetten, en zal er een reeks aansluitende video's gemaakt worden die wereldwijd gebruikt zullen worden voor promoties van de Sony Action Cam. 


Over Sony
Sony Corporation is een toonaangevende fabrikant van audio-, video-, game- en communicatieproducten en belangrijke IT-producten voor particuliere en zakelijke gebruikers. Met de activiteiten op het gebied van muziek, beeld en computerentertainment en met de online activiteiten is Sony wereldwijd marktleider in elektronica en entertainment. Sony had een geconsolideerde jaaromzet van ongeveer USD 75 miljard voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014. Wereldwijde website van Sony: http://www.sony.net/.

Bestanden in de bijlage

Word-document