Volg Sony Belgium (Nederlands)

Winnaars categorieën ‘Open’ en ‘Youth’ Sony World Photography Awards 2016 bekendgemaakt

Persbericht   •   mar 30, 2016 09:30 CEST

De fotografie was van hoge kwaliteit... het tegen elkaar afwegen van de foto's was een lastige taak. Hopelijk geniet het publiek net zoveel van het werk van de winnaars als ik.” Jael Marschner, voorzitter, Open wedstrijd

Londen, 30 maart 2016 - De World Photography Organisation kondigt vandaag de winnaars aan van de Open en Youth wedstrijden. Een record aantal foto's van 230.103 uit 186 landen werd ingezonden voor de drie wedstrijden van de Awards (Professional, Open en Youth).

De tien Open en drie Youth winnaars werden geselecteerd uit in totaal 103.005 inzendingen. Elke winnend foto werd gekozen als de beste single shot in zijn categorie en werd beoordeeld door een panel van experts. De jury wordt voorgezeten door Jael Marschner, voormalig beeldredacteur voor Time Out London / Sunday Times Travel.

Fotografen van alle niveaus kunnen deelnemen aan de tien Open categorieën. Bij de drie Youth categorieën strijden jonge fotograferen van 12-19 jaar oud tegen elkaar. De onderlinge concurrentie waarmee de 13 winnaars moesten afrekenen was groot. Veel van de winnaars zijn liefhebbers van fotografie maar geen professionals. De winnaars komen van overal ter wereld en de jongste is amper 12 jaar.

De winnaars zijn:

OPEN WEDSTRIJD

 • Architectuur - Filip Wolak, Polen
 • Kunst & cultuur - Swee Choo Oh, Maleisië
 • Verbeterd - Pedro Díaz Molins, Spanje
 • Weinig licht - Kei Nomiyama, Japan
 • Natuur & wild - Michaela Šmídová, Tsjechië
 • Panoramisch - Markus van Hauten, Duitsland
 • Mensen - Alexandre Meneghini, Brazilië
 • Glimlach - Alex Ingle, Schotland
 • Fractie van een seconde - Chaiyot Chanyam, Thailand
 • Reizen - Andrej Tarfila, Slovenië

YOUTH WEDSTRIJD

 • Cultuur - Sepehr Jamshidi Fard, Iran (17j)
 • Milieu - Anais Stupka, Italië (12j)
 • Portretten - Sam Delaware, Verenigde Staten (18j)

Elke categoriewinnaar ontvangt de nieuwste systeemcamera van Sony. Tevens zal zijn/haar foto tentoongesteld worden op de 2016 Sony World Photography Awards tentoonstelling in het Somerset House. Deze is in Londen te bezichtigen van 22 april tot 8 mei. Alle foto’s worden gepubliceerd in de 2016 editie van het Sony World Photography Awards boek.

De winnaars strijden op het gala van de Sony World Photography Awards om de titel van Overall Open Photographer of the Year of Overall Youth Photographer of the Year. Dit gala zal plaatsvinden op 21 april.

De winnaars vliegen allemaal naar Londen om hun prijs in ontvangst te nemen en de Open Photographer of the Year wint $5.000 (USD). De winnaars van de Professional wedstrijd van de Awards en de Overall Professional Photographer of the Year wordt eveneens aangekondigd op 21 april.

De voorzitter van de Open wedstrijd, Jael Marschner benadrukt: “Fotografie is een tweeledig talent. Het is een combinatie van kunst en technische vaardigheid en met de technologische vooruitgang is het voor iedereen toegankelijk. Als voorzitter van de Open wedstrijd had ik het genoegen om deel te nemen aan de selectie uit een breed scala van foto’s.

De categorieën in de Open wedstrijd stonden verschillende onderwerpen toe, met een breed scala van fotografeerstijlen en –technieken. De fotografie was van een uitzonderlijke kwaliteit en ik vond het lastig om mijn favorieten eruit te kiezen. Hopelijk geniet het publiek evenveel van het werk van de winnaars als ik.

Scott Gray, CEO, World Photography Organisation voegt hieraan toe: “Fotografen koesteren en ondersteunen vormt het hart van de Sony World Photography Awards. Nergens is dit duidelijker dan in de Open en Youth wedstrijden die elk gericht zijn op de identificatie en promotie van fotografieliefhebbers.


Neem voor meer informatie over de Sony World Photography Awards contact op met:

Jill Cotton, PR Director / Kristine Bjørge, PR Manager
press@worldphoto.org / +44 (0) 20 7886 3043

 • De winnende foto’s kunnen worden gedownload op press.worldphoto.org
 • Voor sociale media: gebruik #SWPA en tag @WorldPhotoOrg


INFORMATIE VOOR REDACTEURS

 • Voor de Sony World Photography Awards 2016 werden in totaal 230.103 foto’s ingezonden:

127.098 inzendingen voor de categorie Professional, 95.541 inzendingen voor de categorie Open, en 7464 inzendingen voor de categorie Youth

 • 173.444 foto’s werden ingezonden voor de 2015 awards
 • Totaal aantal inzendingen sinds de start in 2007: 1.097.012

Verwachte aankondigingen Sony World Photography Awards

21 april: publicatie Professional/Open/Student/Youth Photographers of the Year en winnaars categorie Professional

Over Sony
Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 68 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2015. Meer informatie op de Sony Global Web Site: www.sony.net