Volg Sony Belgium (Nederlands)

Sony World Photography Awards, de grootste fotografiewedstrijd ter wereld, gaat op zoek naar België ‘s beste fotograaf

Persbericht   •   nov 04, 2015 09:34 CET

Iedereen kan inzenden via www.worldphoto.org, voor de Belgische National Award 2016 kunnen Belgische fotografen van alle niveaus deelnemen. Er is keuze uit de volgende tien categorieën:

● Architectuur

● Kunst & cultuur

● “Enhanced”

● Weinig licht

● Natuur & dier

● Panorama

● Mensen

● Glimlach

● Het perfecte moment

● Reizen

De winnende foto en twee ereplaatsen worden door de jury gekozen uit de inzendingen doorheen de verschillende categorieën.

De uiteindelijke winnaar van de Belgische “National Award” wordt aangekondigd op 15 maart 2016. De winnaar krijgt:

  • Het allernieuwste fotografiemateriaal van Sony
  • De winnende foto wordt gepubliceerd in het jaarlijkse Sony World Photography Awards’ winners boek

De beelden van de winnaar en de twee ereplaatsen worden ook:

  • Tentoongesteld naast materiaal van beroepsfotografen van over de hele wereld tijdens de 2016 Sony World Photography Awards tentoonstelling in Londen van 22 april tot 8 mei 2016.
  • Krijgen een plaatsje online op www.worldphoto.org.

Alle inzendingen moeten genomen zijn in 2015, de deadline voor deelname aan de National Award is dinsdag 5 januari 2016.

Inzendingen voor de National Award worden ook in beoordeeld voor de Sony World Photography Awards’ Open competitie.

“Ik had een idee van het soort foto dat ik wou nemen nog voor ik naar Myanmar vertrok. Er in slagen is natuurlijk een andere zaak. Na die dag was mijn vakantie al helemaal geslaagd. Ik heb met andere foto’s uit de reeks nog een aantal andere andere prijzen in de wacht gesleept. Voor mij een bevestiging dat het geen “lucky-shot” was.”Eric T'Kindt, winnaar van de 2015 Belgium National Award.

Over Sony
Sony Corporation is een toonaangevende fabrikant van audio-, video-, game- en communicatieproducten en belangrijke IT-producten voor particuliere en zakelijke gebruikers. Met de activiteiten op het gebied van muziek, beeld en computerentertainment en met de online activiteiten is Sony wereldwijd marktleider in elektronica en entertainment. Sony had een geconsolideerde jaaromzet van ongeveer USD 75 miljard voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014. Wereldwijde website van Sony: http://www.sony.net/.