Volg Sony Belgium (Nederlands)

Sony vult je huis met multiroommuziek

Persbericht   •   apr 14, 2015 11:46 CEST

  • Draadloze luidsprekers SRS-X99, X88 en X77
  • Soundbars HT-ST9 en HT-NT3 en TV Base-luidspreker HT-XT3
  • AV-ontvangers STR-DN1060 en STR-DN860
  • Microketens CMT-SX7 en CMT-SX7B
  • Nieuwe SongPal Link™ app voor multiroommuziek

Nooit was het gemakkelijker om je leven overal in huis een soundtrack van zuivere, mooie muziek mee te geven. Sony pakt uit met een compleet nieuw aanbod van multiroom draadloze luidsprekers, soundbars, TV Base-luidsprekers, AV-ontvangers en micro hifisystemen: stabiele muziek van topkwaliteit uit verschillende bronnen, op elk moment en overal waar je ze wenst.

Beluister muziek van verschillende bronnen; geniet van de allerbeste online diensten zoals Google Cast™ en Spotify Connect1 of gebruik One-touch Listening via NFC door met één enkele druk op je smartphone of tablet kristalhelder geluid met scherpe hoge tonen en volle, rijke bassen te streamen. Of luister naar de muziek op je pc of home entertainment server in detailrijke High-Resolution kwaliteit.

High-Resolution Audio brengt je dichter bij de muziek

Hi-Res Audio is zuivere muziek met alle emoties die de artiest er in heeft gelegd. Hi-Res Audio geeft meer details dan cd- of mp3-bestanden en onthult de subtiele nuances en dynamiek van elke noot. Zelfs als je naar sterk gecomprimeerde mp3-tracks luistert, verbetert de DSEE HX™-technologie van Sony de muziekbestanden tot bijna Hi-Res Audiokwaliteit. Ontbrekende informatie over de hoge frequenties en subtiele details worden hersteld, zodat je een natuurlijker geluid ervaart.

SongPal Link™ maakt multiroommuziek eenvoudig

Met multiroomweergave luister je op elk moment en overal in huis naar de muziek die je wilt horen. Met de handige SongPal™ app van Sony gebruik je je telefoon of tablet om in elke kamer het afspelen van verschillende muziekbronnen te controleren. Je kunt SongPal™ ook gebruiken om luidsprekers onmiddellijk te groeperen en overal dezelfde muziek te horen – ideaal als je een huis vol gasten hebt.

De geavanceerde dual band wifi garandeert een stabiele weergave zonder haperingen via je draadloze thuisnetwerk. Ook draadloze streaming van je mobiele toestel met Bluetooth® klinkt beter dan ooit.

Met de nieuwe LDAC™-technologie van Sony luister je via Bluetooth® draadloos naar audio van topkwaliteit. LDAC verzendt driemaal zoveel data en geeft je een verbeterde draadloze luisterervaring voor al je muziek.

Google Cast™ voor nog meer muziek

Er is zoveel meer muziek om van te genieten: De nieuwste draadloze luidsprekers, soundbars, ontvangers en microketens van Sony zijn compatibel met Google Cast. 'Cast' je favoriete muziek en populaire streamingdiensten zoals Deezer en Google Play™ Music vanaf je smartphone of tablet. En blijf luisteren zonder de batterij van je smartphone leeg te laten lopen.

Alles werkt naadloos, met een smetteloze geluidskwaliteit. Zoek je favoriete dienst, tik op de Cast-knop van je smartphone of tablet – en je hoort de muziek onmiddellijk op het toestel dat je kiest.

Als je thuiskomt terwijl je buiten naar een song op je smartphone aan het luisteren was, cast je de weergave naar je luidsprekers en blijf je zonder onderbreking genieten.

Je kunt muziekstreaming op alle gegroepeerde toestellen van je multiroomsysteem weergeven. Tik op de Cast-knop van je favoriete audio-app op je Android™ smartphone of tablet, iPhone of iPad en kies een afzonderlijke luidspreker of een groep luidsprekers binnen je multiroomsysteem.

Draadloze multiroomluidsprekers SRS-X99/X88 met Hi-Res Audio

Geef je muziek een nieuwe dimensie. De nieuwste draadloze luidsprekers van Sony combineren een feilloos hifigeluid met een knappe minimalistische 'one-box' vormgeving die in elk interieur past.

Met One-touch via NFC hoef je je smartphone of tablet slechts even aan te raken om je persoonlijke muziekverzameling te streamen. Je kunt ook online diensten gebruiken via Google Cast™ en Spotify Connect, op afzonderlijke luidsprekers of als onderdeel van je multiroomsysteem.

De SRS-X99 draadloze multiroom Hi-Res Audio-luidspreker laat echte muziekfans genieten van elke uitvoering, net zoals de artiest het heeft bedoeld. Een machtig systeem met zeven 2,1-kanaals luidsprekers en niet minder dan vier Super Tweeters voor foutloze hoge tonen levert een totaal vermogen van 154 W. Een compleet palet van geavanceerde technologieën van Sony tilt je muziek naar nieuwe hoogten, met onder meer een S-Master HX™-digitale versterker die vervorming tot een minimum beperkt, DSEE HX en ondersteuning van Hi-Res audiobestanden.

De SRS-X88 geeft een machtig geluid in een nog kleinere behuizing, met een subwoofer, mids en twee supertweeters voor Hi-Res Audio zonder compromissen. Blijf je graag in beweging? De draagbare SRS-X77 heeft een ingebouwde oplaadbare batterij: goed voor tot 10 uur muziek, thuis of onderweg (afspeeltijd met wifi uitgeschakeld, bij benadering).

Soundbars HT-ST9 en HT-NT3 – topkwaliteit met multiroom Hi-Res Audio

Verrijk je televisieavonden met een elegante soundbar voor indrukwekkende meerkanaals audio zonder gedoe met luidsprekers in de woonkamer. Of stream muziek recht van je smartphone met NFC en One touch-verbinding voor een instant party soundtrack.

De HT-ST9 en de HT-NT3 zijn allebei compatibel met Hi-Res Audio en ondersteunen LDAC™ voor streaming van uitstekende audiokwaliteit via Bluetooth®. En dankzij de ondersteuning van Google Cast™ en Spotify Connect heb je nooit gebrek aan online luisteropties.

De ST9, het toppunt van kwaliteit, is de beste Sony soundbar ooit. Hij geeft je een ongelooflijk gedetailleerde 7,1-kanaals luisterervaring met nieuw ontworpen coaxiale Hi-Res Audio-luidsprekers die afzonderlijke woofer- en tweeterdrivers in een enkele compacte unit combineren. Dankzij de in samenwerking met Sony Pictures Entertainment ontwikkelde front surround DSP-technologie ga je helemaal op in de filmdialogen, geluidseffecten en muziek. Met een machtige totale output 800 W heeft de HT-ST9 power in overvloed voor de nieuwste grotere tv's met een scherm van 46" en meer.

TV Base-luidspreker HT-XT3 – Multiroom geluid met Hi-Res Audio

De HT-XT3 past keurig onder je tv. Dit is de allereerste TV Base-luidspreker van Sony die klaar is voor Hi-Res Audio en Google Cast. Pep het geluid van films en televisieseries op met superieur 350 W 2,1-kanaals geluid uit coaxiale Hi-Res Audio-luidsprekers met rijke, goed gecontroleerde bassen uit twee ingebouwde subwoofers.

Stream muziek van je smartphone met NFC en Bluetooth®, of geniet van streamingdiensten – de unieke DSEE HX-engine van Sony verbetert de kwaliteit van alle audio tot bijna Hi-Res Audio. De stevig gebouwde TV Base-luidspreker kan tv's tot 50 kg dragen en is de ideale partner voor de grotere BRAVIA-modellen, tot 65" schermdiameter.

AV-ontvangers STR-DN1060/DN860: multiroom bioscoopgeluid met muziekstreaming

De STR-DN1060/DN860 7,2-kanaals AV-ontvangers geven je homecinema-ervaring een boeiende nieuwe dimensie. Hififans worden verwend met de beste geluidskwaliteit en prestaties dankzij een superieure constructie, royale verbindingsopties (inclusief 6 HDMI-ingangen voor de DN1060 / 5 voor de DN860) en componenten van topkwaliteit.

Hi-Res Audio brengt de opwinding van live muziek recht naar je woonkamer, met ondersteuning van een hele reeks Hi-Res bestandsformaten zoals DSD tot 5,6 MHz 2-kanaals (usb/netwerk), DSD 2,8 MHz 5,1-kanaals (usb/netwerk/HDMI), 24 bit 192 kHz WAV (7,1-kanaals) / FLAC (5,1-kanaals). Met LDAC™ kun je draadloos audio van hoge kwaliteit streamen. Je krijgt toegang tot een hele waaier aan online muziekdiensten.

4K geluidsoptimalisatie en HDCP 2.2 pass-through garanderen 4K streaming zonder compromissen. Met Screen Mirroring krijg je het beeld van je smartphone op het grote scherm, en de ondersteuning van MHL 3.0 reproduceert het scherm van je smartphone op een aangesloten tv in gedetailleerde 4K Ultra-HD weergave. De ingebouwde Bluetooth® laat je in combinatie met een Bluetooth®-hoofdtelefoon ontspannen van rijke audio genieten zonder gedoe met kabels.

Microketens CMT-SX7/CMT-SX7B

De CMT-SX7 microketen maakt topgeluid schitterend toegankelijk: gemaakt voor muziekliefhebbers. Breid je multiroomopties van Sony uit met dit compacte, knap vormgegeven systeem waarmee je moeiteloos een enorme waaier aan bronnen verkent.

Luister naar muziek op cd, op een usb-drive of op de radio; gebruik online diensten via Google Cast™ en Spotify Connect of sluit je iPad/iPhone/iPod of Walkman® aan. Alles klinkt fantastisch, met ondersteuning van Hi-Res Audio, DSEE HX en S-Master HX-technologie. De CMT-SX7B heeft bovendien een DAB-tuner om al je favoriete digitale radiozenders te beluisteren.

Enkele technische specificaties

Draadloze luidspreker


SRS-X99 SRS-X88 SRS-X77
Afmetingen in mm (b x h x d) Ca. 430x133x125 Ca. 359x111x103 Ca. 300x132x60
Ingebouwde batterij - - Ja (oplaadbaar)
Geluid 154 W RMS. 4 x Supertweeter (2 x bovenaan, 2 x vooraan). 2 x mid-range 1 x subwoofer. Passieve radiator S-Master HX-versterker, DSEE-HX-geluidsoptimalisatie 90 W RMS. Supertweeter (2 x vooraan). 2 x mid-range 1 x subwoofer. Passieve radiator S-Master HX-versterker, DSEE-HX-geluidsoptimalisatie 40 W RMS. 2 x full-range. 1 x subwoofer. Passieve radiator S-Master-versterker. DSEE geluidsoptimalisatie
In/uitgangen Audio-in/usb-terminal (usb A-poort/usb B-poort)
Netwerkpoort
Audio-in/usb-terminal (usb A-poort/usb B-poort)
Netwerkpoort
Audio-ingang
Netwerkpoort /DC-IN
DC-OUT voor het opladen
(usb A-poort)
Connectiviteit Dual band wifi (2,4/5 GHz), DLNA, Airplay, LDAC, Bluetooth, NFC Dual band wifi (2,4/5 GHz), DLNA, Airplay, LDAC, Bluetooth, NFC Dual band wifi (2,4/5 GHz), DLNA, Airplay, LDAC, Bluetooth, NFC
Muziekdiensten Google Cast Ready, Spotify Connect Google Cast Ready, Spotify Connect Google Cast Ready, Spotify Connect
Multiroom Draadloze multiroom SongPal Link Draadloze multiroom SongPal Link Draadloze multiroom SongPal Link
Hi-Res Audio-weergave AAC, WAV, AIFF, FLAC,
ALAC (tot 24 bit/192 KHz), DSD (DSF/DSDIFF) 2,8 MHz (1 bit)
AAC, WAV, AIFF, FLAC,
ALAC (tot 24 bit/192 KHz), DSD (DSF/DSDIFF) 2,8 MHz (1 bit)
-
Soundbar / TV Base-luidspreker

HT-ST9 HT-NT3 HT-XT3
Geluid 7,1-kanaals, 800 W RMS, 7 x Magnetic Fluid-luidsprekers met koolstofvezel (inclusief 3 x coaxiale eenheden). Draadloze actieve subwoofer. 2,1-kanaals, 400 W RMS, 2 x coaxiale eenheden. Draadloze actieve subwoofer 2,1-kanaals, 350 W RMS, 2 x coaxiale eenheden. 2 x ingebouwde subwooferdrivers
Hi-Res Audio-weergave AAC, WAV, AIFF, FLAC,
ALAC (tot 24 bit/192 KHz), DSD (DSF/DSDIFF) 2.8 MHz (1 bit)
AAC, WAV, AIFF, FLAC,
ALAC (tot 24 bit/192 KHz), DSD (DSF/DSDIFF) 2,8 MHz (1 bit)
AAC, WAV, AIFF, FLAC,
ALAC (tot 24 bit/192 KHz), DSD (DSF/DSDIFF) 2,8 MHz (1 bit)
HDMI 3 x HDMI-ingangen, 1 x HDMI-uitgang. HDCP2.2 / 4K Pass thru 3 x HDMI-ingangen, 1 x HDMI-uitgang. HDCP2.2 / 4K Pass thru 3 x HDMI-ingangen, 1 x HDMI-uitgang. HDCP2.2 / 4K Pass thru
Connectiviteit Dual band wifi (2,4/5 GHz), DLNA, LDAC, Bluetooth, NFC Miracast Dual band wifi (2,4/5 GHz), DLNA, LDAC, Bluetooth, NFC Miracast Dual band wifi (2,4/5 GHz), DLNA, LDAC, Bluetooth, NFC Miracast
Muziekdiensten Spotify Connect, Google Cast Ready Spotify Connect, Google Cast Ready Spotify Connect, Google Cast Ready
Multiroom Draadloze multiroom SongPal Link Draadloze multiroom SongPal Link Draadloze multiroom SongPal Link
AV-ontvanger

STR-DN1060 STR-DN860
Geluid 7,2-kanaals 165 W (6 ohm, 1 kHz, 1-kanaals, THD 0,9%) DSEE-HX geluidsoptimalisatie 7,2-kanaals 150 W (6 ohm, 1 kHz, 1-kanaals, THD 0,9%) DSEE-HX geluidsoptimalisatie
HDMI HDMI-ingang x 6, HDMI-uitgang x 2. (4K UHD geluidsoptimalisatie, 4K Pass through, HDCP 2.2) HDMI-ingang x 5, HDMI-uitgang x 1 (4K UHD geluidsoptimalisatie, 4K Pass through, HDCP 2.2)
Connectiviteit Dual band wifi (2.4/5 GHz), LDAC, Bluetooth, NFC, Screen Mirroring, Airplay Dual band wifi (2.4/5 GHz), LDAC, Bluetooth, NFC, Screen Mirroring, Airplay
Decodeerformaten DSD (2,8 MHz/tot 5,1-kanaals);
LPCM (tot 192 kHz/24 bit/7,1-kanaals)
LPCM 24 bit/192 kHz;
DTS HD MA / DTS HD HR;
Dolby TrueHD/Dolby Digital Plus;
DTS / DTS-ES (Matrix 6.1 / Discrete 6.1);
Dolby Digital EX / Dolby Digital;
DTS 96/24;
Dolby Prologic / II / IIx;
Dolby Dual Mono
DSD (2,8 MHz/tot 5,1-kanaals);
LPCM (tot 192 kHz/24 bit/7,1-kanaals)
LPCM 24 bit/192 kHz;
DTS HD MA / DTS HD HR;
Dolby TrueHD/Dolby Digital Plus;
DTS / DTS-ES (Matrix 6.1 / Discrete 6.1); Dolby Digital EX / Dolby Digital;
DTS 96/24;
Dolby Prologic / II / IIx;
Dolby Dual Mono
Hi-Res Audio-formaten AAC, MP3, WMA, FLAC, ALAC
DSD (5,6 MHz/2-kanaals, 2,8 MHz/tot 5,1-kanaals);
LPCM (192 kHz/24 bit/ tot 7,1-kanaals);
FLAC (192 kHz/24 bit/ tot 5,1-kanaals);
AAC, MP3, WMA, FLAC, ALAC
DSD (5,6 MHz/2-kanaals, 2,8 MHz/tot 5,1-kanaals);
LPCM (192 kHz/24 bit/ tot 7,1-kanaals);
FLAC (192 kHz/24 bit/ tot 5,1-kanaals);
Muziekdiensten Google Cast Ready, Spotify Connect Google Cast Ready, Spotify Connect
Multiroom Draadloze multiroom SongPal Link Draadloze multiroom SongPal Link
Microketen

CMT-SX7B / CMT-SX7
Geluid 100 W RMS, 2-wegs woofer en Hi-Res Audio tweeter per luidspreker. DSEE-HX geluidsoptimalisatie. ClearAudio+
Hi-Res Audioweergave AAC, WAV, AIFF, FLAC,
ALAC (tot 24 bit/192 KHz), DSD (DSF/DSDIFF) 2,8 MHz (1 bit)
Algemene functies Cd-weergave, usb A/B, lijningang, optische ingang, analoge ingang, digitale audio-ingang, uitgang voor hoofdtelefoon, FM radio, DAB* (*alleen SX7B)
Connectiviteit Dual band wifi (2,4/5 GHz), DLNA, Airplay, LDAC, Bluetooth, NFC
Muziekdiensten Spotify Connect, Google Cast Ready
Multiroom Draadloze multiroom SongPal Link
1voor sommige diensten voor muziekstreaming is een update van de firmware nodigAndroid, Google Cast en Google Play zijn handelsmerken van Google Inc.

Richtprijzen (incl. BTW en recupelbijdrage)

SRS-X99 700 EUR beschikbaar in zwart juni 2015
SRS-X88 430 EUR beschikbaar in zwart of wit juni 2015
SRS-X77 330 EUR beschikbaar in zwart of wit juni 2015
HT-ST9 1.500 EUR beschikbaar in zwart mei 2015
HT-NT3 750 EUR beschikbaar in zwart mei 2015
HT-XT3 500 EUR beschikbaar in zwart mei 2015
STR-DN1060 700 EUR beschikbaar in zwart mei 2015
STR-DN860 550 EUR beschikbaar in zwart mei 2015
CMT-SX7B 600 EUR beschikbaar in zwart mei 2015
CMT-SX7 560 EUR beschikbaar in zwart mei 2015

Over Sony
Sony Corporation is een toonaangevende fabrikant van audio-, video-, game- en communicatieproducten en belangrijke IT-producten voor particuliere en zakelijke gebruikers. Met de activiteiten op het gebied van muziek, beeld en computerentertainment en met de online activiteiten is Sony wereldwijd marktleider in elektronica en entertainment. Sony had een geconsolideerde jaaromzet van ongeveer USD 75 miljard voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014. Wereldwijde website van Sony: http://www.sony.net/.

Bestanden in de bijlage

Word-document