Volg Sony Belgium (Nederlands)

Sony vergroot functionaliteit van camera software development kit (Camera Remote SDK) en breidt aantal compatibele modellen uit

Persbericht   •   mei 20, 2021 09:00 CEST

  • Alpha 1 en XR0 II toegevoegd aan lijst van Sony’s compatibele camera’s
  • Nieuwste versie van SDK biedt USB en bedrade ethernetconnectiviteit voor meer comptabiliteit met meerdere op afstand bestuurbare camera’s
  • X86 Linux compatibiliteit.

Sony heeft een update (Versie 1.04) gelanceerd voor de Camera Remote Software Development Kit (SDK). Deze nieuwe versie biedt onder meer ondersteuning voor de Alpha 1 en RX0 II. De toevoeging van deze modellen biedt developers nieuwe mogelijkheden om gebruik te maken van de technologieën in Sony camera’s. Het wordt voor ontwikkelaars eenvoudig om op maat gemaakte camera-applicaties te ontwikkelen om processen te kunnen verbeteren.

De Alpha 1 is bijzonder inzetbaar voor inspectie- en opsporingsdoeleinden dankzij de ongeëvenaarde combinatie van resolutie en snelheid met Ethernet. De RX0 II is ideaal voor 3D scans en gebruik in bijvoorbeeld fotohokjes dankzij een ultra-compacte body en hoge fotokwaliteit met een 1.0-inch beeldsensor.

De nieuwste update biedt de mogelijkheid om tot 20 camera’s te verbinden via USB, met de bijkomende voordelen van Ethernet connectiviteit. Dit zorgt ervoor dat gebruikers apparaten over veel grotere afstanden kunnen besturen.

Camera Remote SDK geeft gebruikers de mogelijkheid om Sony camera’s van afstand te besturen vanaf een computer. Van camera-instellingen veranderen, tot remote shutter release en beeldbewaking. Dankzij deze SDK kunnen software ontwikkelaars op maat gemaakte applicaties ontwikkelen die zijn afgestemd op zakelijke vereisten. Denk hierbij aan oplossingen waarbij Sony's professionele apparatuur voor maatkritische drone- en flitsersystemen en andere medische, onderwijs-, overheids- en e-commerce-functies wordt geïntegreerd.

“Sinds de lancering van de SDK in februari 2020 is de vraag ernaar overweldigend geweest en is samengewerkt met nieuwe B2B-partners over de hele wereld. Hieruit zijn een aantal ongelooflijk interessante applicaties voortgekomen die profiteren van de geavanceerde mogelijkheden van camera's zoals de Alpha 7S III en Alpha 7R IV ", aldus Yasuo Baba, Director Digital Imaging, Sony Europe BV

"Het verbeteren van de connectiviteitsopties voor bedrade multi-camera-oplossingen is cruciaal voor toepassingen op gebieden zoals e-commerce en 3D-scanning en we zullen ons aanbod blijven ontwikkelen om de behoeften van onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen"

Naast de bestaande ondersteuning voor Windows 8.1 / 10, ARM Linux en macOS biedt versie 1.04 ondersteuning voor x86 Linux. Dit garandeert eenvoudige integratie voor industriële klanten die x86-computers gebruiken. Volledige details van de Camera Remote SDK, inclusief casestudy's en de volledige lijst met compatibele producten, zijn te vinden op www.sony.eu/businesssolutions.

Alpha 1: Ongeëvenaarde resolutie en snelheid
De Alpha 1 legt momenten vast die normaal gesproken verloren zouden gaan dankzij zijn high-speed prestaties. Dit geeft elke fotograaf de snelheid die ze nodig hebben om snel-bewegende objecten vast te leggen. De snelle uitlezing van de 50,1 megapixel full-frame beeldsensor en een groot buffergeheugen bieden de mogelijkheid om tot 155 full-frame gecomprimeerde RAW-beelden of 165 full-frame JPEG-beelden op te nemen. Dit bij 30 frames per second met de elektronische sluiter met behoud van volledige AF- en AE-trackingprestaties. Deze functies zijn allemaal mogelijk bij bediening via SuperSpeed USB 10 Gbps of 1000BASE-T Ethernet.

Met een verbazingwekkende rekensnelheid van maximaal 120 AF / AE-berekeningen per seconde kan de Alpha 1 zelfs bij snel bewegende onderwerpen met hoge nauwkeurigheid scherpstellen. De camera past automatisch de belichting aan, zelfs bij plotselinge veranderingen in helderheid, met een AE-responslatentie van slechts 0,033 seconden.

RX0 II: Kleine krachtpatser
De RX0 II (modelnaam: DSC-RX0 II) is 's werelds kleinste en lichtste premium compactcamera en biedt de beeldkwaliteit van de Sony RX-serie in een robuuste behuizing.

Dit model bouwt voort op de water- en stofbestendige, schokbestendige en stootvaste kenmerken van de RX0. De camera is geschikt voor interne opnamen in 4K en biedt een lcd-scherm dat tot 180 graden omhoog en tot 90 graden naar beneden gekanteld kan worden. Een van de belangrijkste toevoegingen aan de RX0 II is de elektronische beeldstabilisatie. Dankzij deze technologie blijven de opnames tijdens het vloggen scherp en rustig zelfs bij snelle bewegingen.

In de RX0 II zit een stacked Exmor RS CMOS beeldsensor van 13,2 x 8,8 mm met 15.3 megapixels en een BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor. Deze combinatie is uitermate geschikt voor snelle prestaties en hoogwaardige beeldkwaliteit voor zowel foto's als video's. Ook levert dit model een indrukwekkend ISO-bereik van 80-12800. De geïntegreerde ZEISS Tessar T* groothoeklens van 24 mm F4.0 heeft een verkleinde minimale scherpstelafstand van 20 cm en is daardoor perfect voor het maken van selfies.

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een creatief entertainmentbedrijf met een duurzame technologische basis. Van game- en netwerkservices tot muziek, films, elektronica, semiconductors en financiële diensten - het doel van Sony is om de wereld te verrijken met emotie via creativiteit en technologie.

Sony Corporation is verantwoordelijk voor de afdeling Electronics Products & Solutions (EP&S) binnen de Sony Group. Sony’s visie is om Kando en Anshin te leveren over de hele wereld – en biedt producten en diensten op het gebied van home entertainment & geluid, beeldvorming en mobiele communicatie. Voor meer informatie, bezoek: http://www.sony.net