Volg Sony Belgium (Nederlands)

Sony toont vuurwerk in 4K in nieuwe indrukwekkende BRAVIA-commercial

Persbericht   •   sep 02, 2015 17:45 CEST

Sony laat in zijn nieuwste reclamecampagne ‘Celebrate every Detail’ de hoogwaardige beeldkwaliteit zien van de nieuwe X90C BRAVIA 4K Ultra HD TV. Voor dit model combineert Sony de krachtige X1 Processor met de intuïtieve gebruikservaring van Android TV in een elegant ontwerp van slechts 4,9 mm dun.

De commercial is geproduceerd door de Californische regisseur Ben Tricklebank in samenwerking met het productiehuis Soup en reclamebureau DDB Germany. De video is met verschillende filmtechnieken en vanuit verschillende camerahoeken opgenomen. Het doel van de commercial is de magische sfeer van vuurwerk vanuit verschillende perspectieven weer te geven en op de hoogst mogelijke kwaliteit. De commercial eindigt op het dak van een gebouw, waar de kijkers een close-up krijgen van de vuurwerkpatronen tegen de diepzwarte hemel.

Vuurwerk zorgt voor een krachtig visueel beeld dat zeer geschikt is om de sterke punten van Sony 4K Tv’s te demonstreren. In de commercial wordt het vuurwerk vanuit verschillende camerahoeken getoond, waarbij elke weergave een ander standpunt biedt: vanaf de grond, vanuit de lucht en er middenin op het moment van de explosie. Het gebruik van innovatieve filmtechnieken zoals drones levert uitzonderlijke beelden op. Er werden geen special effects gebruikt bij de productie van deze commercial.

RegisseurBen Tricklebank: "Het idee was om een indrukwekkend maar vertrouwd beeld – vuurwerk in dit geval – op te nemen en dit op een volledig andere en onverwachte manier te tonen. In de nieuwe commercial krijg je een close-up te zien van prachtig, kleurig vuurwerk dat oplicht tegen de diepzwarte hemel – een fascinerend beeld dat de kracht van 4K aantoont. Het gebruik van drones om een deel van de beelden op te nemen, is een erg innovatieve aanpak die naar onze mening de kijker een volledig nieuw standpunt biedt."

Mikio Nakazawa, hoofd van Pan European Brand Activation bij Sony Europe, voegde daar nog aan toe: "Sony staat bekend om zijn iconische commercials en ook deze keer is dat niet anders. Wij wilden iets creëren wat kijkers de mogelijkheid biedt om details van 4K volledig te ervaren en waardoor ze zich middenin de actie zouden bevinden. In het verleden hebben wij commercials anders aangepakt, maar deze nieuwe werkwijze is minstens even indrukwekkend."

"Ik hoop dat wanneer mensen de nieuwe commercial bekijken op onze Sony 4K Tv’s, zij zelf ervaren welke mate van detail en contrast deze tv's kunnen weergeven. Dit onder meer dankzij de 4K X1 Processor in combinatie met onze TRILUMINOS Display-technologie die zorgt voor levensechte kleuren. De soundtrack, die voor deze commercial opnieuw werd opgenomen, toont aan dat Sony 4K meer is dan alleen maar een hoogwaardige beeldkwaliteit. Ook de geluidskwaliteit is uitstekend, met muziek die de emotie van het moment accentueert."

De campagne start in het Verenigd Koninkrijk met de introductie van de tv-commercial, die voor het eerst te zien zal zijn op 1 oktober 2015. De soundtrack van de Sony 4K Ultra HD Tv-commercial is van de hand van Kygo ft. Conrad Sewell, met een geremixte versie van Firestone. 

Over Sony
Sony Corporation is een toonaangevende fabrikant van audio-, video-, game- en communicatieproducten en belangrijke IT-producten voor particuliere en zakelijke gebruikers. Met de activiteiten op het gebied van muziek, beeld en computerentertainment en met de online activiteiten is Sony wereldwijd marktleider in elektronica en entertainment. Sony had een geconsolideerde jaaromzet van ongeveer USD 75 miljard voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014. Wereldwijde website van Sony: http://www.sony.net/.