Volg Sony Belgium (Nederlands)

Media alert: Firmware update Sony α7R II maakt ongecomprimeerd 14-Bit RAW mogelijk

Persbericht   •   okt 14, 2015 16:21 CEST

Sony komt op 19 oktober met een firmware update dat ongecomprimeerd 14-bits RAW beeldregistratie mogelijk maakt op de α7R II full-frame camera met verwisselbare lens.

De nieuwe firmware, versie 2.0, wordt op de productpagina van model “ILCE-7RM2" op de support site van Sony beschikbaar voor download.

De ongecomprimeerde RAW-opname wordt in het menusysteem van geüpdate camera’s als keuzeoptie (ongecomprimeerd / gecomprimeerd RAW) beschikbaar. Daarnaast is het dankzij de firmware ook mogelijk video af te spelen via HDMI door gebruik te maken van Remote Camera Control software. Hierdoor kan vanaf een aangesloten computer op afstand beeld worden vastgelegd.

De α7R II is compatibel met de groeiende line-up α-mount-lenzen. Deze bestaat uit in totaal 64 verschillende modellen, met onder meer 13 'FE' full-frame lenzen. Sony wil haar productlijn van native FE-lenzen in 2016 uitbreiden naar meer dan 20 verschillende modellen. 

Over Sony
Sony Corporation is een toonaangevende fabrikant van audio-, video-, game- en communicatieproducten en belangrijke IT-producten voor particuliere en zakelijke gebruikers. Met de activiteiten op het gebied van muziek, beeld en computerentertainment en met de online activiteiten is Sony wereldwijd marktleider in elektronica en entertainment. Sony had een geconsolideerde jaaromzet van ongeveer USD 75 miljard voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014. Wereldwijde website van Sony: http://www.sony.net/.