Volg Sony Belgium (Nederlands)

Sony lanceert intuïtieve in-car AV-receiver met groter touch-screen

Persbericht   •   aug 30, 2018 13:15 CEST

XAV-AX3005DB AV-systeem voor Apple CarPlay en Android Auto

  • Nieuw groot 6.95 inch touch-screen
  • Ondersteunt DAB/DAB+ voor een groter aanbod radiostations
  • Ondersteuning voor zowel Apple CarPlay als Android Auto platform

Sony breidt het bestaande assortiment AV-receivers voor in de auto uit met de XAV-AX3005DB. Dit model is uitgerust met diverse nieuwe AV functies. Het systeem beschikt over een helder touchscreen van 6.95 inch en intuïtieve draaivolumeknop voor meer gebruiksgemak.

Alle functies binnen handbereik

De XAV-AX3005DB biedt Ondersteuning voor zowel Apple CarPlay als Android Auto platform:

Android Auto: Android Auto is speciaal ontworpen om de functies van het Android platform veilig te gebruiken tijdens het autorijden. De eenvoudige en intuïtieve interface kan worden aangestuurd via voice control. Het systeem speciaal ingericht om afleiding tot een minimum te beperken. Het toont nuttige informatie automatisch via meldingen op het scherm.

Apple CarPlay: CarPlay is een slimmere, veiligere manier om je iPhone onderweg te gebruiken en past iPhones naadloos in de radio van je auto in. Bestuurders kunnen veilig telefoongesprekken voeren, muziek beluisteren, berichten verzenden en ontvangen, een routebeschrijving opvragen, etc.

DAB+ integratie

Al meer dan 75 Nederlandse landelijke en regionale, publieke en commerciële radiozenders zijn tegenwoordig te beluisteren in digitale kwaliteit via de ether. Het digitale signaal wordt ook wel het DAB+ signaal genoemd. De AX3005DB is uitgerust met een DAB+ ontvanger converteert het signaal naar hoogwaardige geluidskwaliteit. Meer DAB+ informatie over de Nederlandse markt is beschikbaar op www.digitalradio.nl

Geluidskwaliteit en connectiviteit

Naast een vermogen van 4x55W is EXTRA BASS technologie voorzien. EXTRA BASS verwerkt frequenties optimaal. Dit resulteert in uitstekende audiokwaliteit. De muziek klinkt én voelt nog krachtiger dankzij de stevige bassen die perfect worden weergegeven. EXTRA BASS heeft een low boost circuit dat motorgeluid verijdelt en een helder geluid produceert met een diepe, krachtige bas. De Sony-technologie in de Dynamic Stage Organizer (DSO) is de perfecte aanvulling op de AX3005DB. De virtuele luidsprekers creëren de ideale geluidservaring voor onderweg. De receiver is ook in staat om FLAC-audiobestanden af te spelen via de USB-poort. Tevens heeft het systeem drie pre-out aansluitingen om een akoestisch systeem te bouwen, inclusief externe versterkers en subwoofers.

Bijgewerkte gebruiksvriendelijkheid

Het achterpaneel is ontworpen met single-DIN dimensies die voldoende ruimte bieden voor een nette afwerking. Het nieuwe ontwerp zorgt ervoor dat het systeem snel geactiveerd wordt en klaar is om de weg op te gaan. Het ergonomische toetsenbord is ontworpen met de bestuurder in gedachten en voorkomt afleiding. Bij gebruik van een achteruitrijcamera kan zorgeloos ingeparkeerd, ook in krappe en uitdagende parkeervakken.

Alternatief XAV-AX1000 model

Sony biedt tevens een vergelijkbaar audiosysteem zonder Apple CarPlay en Android Auto onder de naam XAV-AX1000. Dit systeem heeft een met 6.2 inch touch-screen en heeft verder gelijke specificaties als de XAV-AX3005DB.

De XAV-AX3005DB is vanaf september 2018 beschikbaar in de Benelux voor €450.

De XAV-AX1000 is vanaf september 2018 beschikbaar in de Benelux voor €300

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 77 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2018. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net