Volg Sony Belgium (Nederlands)

Sony lanceert dual camera shooting voor RX0

Persbericht   •   feb 22, 2018 16:00 CET

Praktische bekabelde oplossing om met twee RX0 camera’s tegelijkertijd te fotograferen

Sony introduceert vandaag de VMC-MM2, een nieuwe bekabelde oplossing om met meerdere RX0-camera’s tegelijkertijd content te produceren. Met behulp van deze kabel kan de fotograaf via twee RX0-camera’s content schieten waardoor meer creatieve mogelijkheden ontstaan.

Deze vorm van fotograferen met twee camera's is vooral handig voor fotografen en journalisten op het gebied van bruiloften, persconferenties en andere evenementen. Het biedt de mogelijkheid om meerdere perspectieven vast te leggen vanuit verschillende hoeken. Hierdoor ontstaat een indrukwekkende reeks van beelden.

De VMC-MM2 kan tevens worden ingezet om een RX0 via de Multi Interface Shoe van een Sony α - of Cyber-shot-camera als sub-camera te verbinden.

Gelijktijdige opnamen met slechts één druk op de ontspanknop van de RX0

Met de VMC-MM2 produceert de fotograaf meerdere beelden via twee RX0-camera’s met slechts één druk op de ontspanknop. Hierdoor kan de gebruiker een moment op twee verschillende manieren vastleggen, met een variatie in kijkhoek, beelddiepte en frame rate. Het ontwerp met gekrulde kabel en haakse connector zorgt ervoor dat de kabel praktisch inzetbaar tijdens het fotograferen.

Compacte krachtpatser

De RX0 (modelnaam: DSC-RX0) biedt de toonaangevende beeldkwaliteit van de Sony RX-serie in een robuuste en ultracompacte behuizing. Er zijn oneindig veel toepassingen met foto en video dankzij een waterbestendig, schokbestendig en drukbestendig ontwerp.

Met een gewicht van 110 gram en afmetingen van 59 mm x 40,5 mm x 29,8 mm (B x H x D) verlegt de RX0 de grenzen van een premium compact camera. De RX0 beschikt over een gestapelde Exmor RS CMOS-beeldsensor met 15,3 megapixels. Tevens is dit model uitgerust met een BIONZ X-processor en een vaste ZEISS Tessar T*-groothoeklens van 24 mm F4. Voor flexibiliteit in kleine ruimten heeft de camera een volkomen symmetrische lenspositie en een functie om beelden om te keren.

De veelzijdige RX0 is inzetbaar als losse camera of in combinatie met meerdere RX0-camera's. Dit biedt flexibiliteit om opnamen te maken vanuit verschillende hoeken en posities.

Prijzen en beschikbaarheid

De VMC-MM2 is in de Benelux leverbaar vanaf april 2018 en gaat ongeveer € 55 kosten.

RX0 competitie

Sony is vorige maand een Europese competitie gestart waarbij filmmakers en hobbyisten de RX0 op een zo creatief mogelijk manier kunnen inzetten. Alle deelnemers maken kans op Sony apparatuur tot een bedrag van € 5000, met de A7S II en een SELP28135G objectief als hoofdprijs.

Iedereen kan zich opgeven voor de wedstrijd door op de Sony Community website ideeën te pitchen voor de RX0. Na goedkeuring ontvangen de deelnemers de benodigde camera-apparatuur te leen om het filmproject uit te voeren. Het eindproduct wordt vervolgens gepubliceerd op YouTube en de Sony Community site.

Naast de hoofdprijs doen alle deelnemers automatisch mee aan een maandelijkse competitie, waarvan de winnaar wordt bepaald door het grootste aantal unieke kijkers. De winnaar van deze maandelijkse wedstrijd krijgt tevens een RX0.

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 72 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2016. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net