Volg Sony Belgium (Nederlands)

Sony kondigt drie nieuwe Home Cinema-projectoren aan op de IFA 2015

Persbericht   •   sep 02, 2015 17:45 CEST

Sony breidt de Home Cinema-serie uit met de introductie van drie nieuwe projectoren. Van native 4K- tot Full HD 3D-resolutie: de nieuwe Home Cinema-projectoren van Sony zijn uitgerust met de nieuwste innovatieve technologieën zodat Home Cinema voor een breed publiek mogelijk wordt.

Witte kleur die bij iedere woonkamer past

De drie nieuwe projectoren zijn in zowel wit als zwart verkrijgbaar, zodat ze in iedere woonkamers passen. Door de huidige trends in interieurontwerpen en de toename van het aantal ‘woonkamertheater’-omgevingen zijn deze projectoren in een strakke en onopvallende kleur ontworpen.

Nieuwe native 4K-modellen

Tot de nieuwe projectoren behoren de VPL-VW520ES en VPL-VW320ES, die native 4K-resolutie bieden. Deze projectoren zijn de opvolgers van de zeer populaire projectoren VPL-VW500ES en VPL-VW300ES. Een nieuwe lamp gaat tot wel 6000 uur mee en zorgt voor met hoge helderheid en hoog contrast voor nog levendigere beelden.

De beeldkwaliteit in native 4K-resolutie van Sony is zeer hoogwaardig. De VPL-VW520ES is de eerste projector in de Home Cinema-serie die compatibel is met HDMI-invoer van HDR-content (High Dynamic Range) met een dynamische contrastverhouding van 300.000:1. HDR-beelden zijn zeer gedetailleerd met een hoger contrast, diepere zwartwaarde en hoog dynamisch bereik. Sony ontwikkelt HDR-ondersteuning voor al zijn producten, en de VPL-VW520ES geeft Home Cinema-liefhebbers de gelegenheid om optimaal te genieten van het dynamische bereik van deze technologie.

De nieuwe VPL-VW520ES en VPL-VW320ES gebruiken geavanceerde SXRDTM-schermen voor een native 4K-beeld, zonder kunstmatige manipulatie van pixels. Het ontwerp met de gepatenteerde TRILUMINOSTM-engine zorgt voor een rijke en accurate kleurreproductie. Motionflow-beeldtechnologie zorgt bovendien voor duidelijkere beelden bij het bekijken van snelle cinematografische actie.

Deze modellen beschikken tevens over uitgebreide 4K aansluitmogelijkheden dankzij de nieuwste HDMI-standaard* en HDCP 2.2. Gebruikers kunnen het beeld met de professionele kalibratiefunctie ook volledig naar hun behoeften aanpassen. Met deze functie voor kleurcorrectie kan de tint, verzadiging en helderheid voor elke kleur en de kleurruimten voor rood, groen en blauw tot het gewenste niveau aangepast worden.

*Tot 4K 60p YCbCr 4:2:0 / 8-bits

“Deze nieuwe 4K-projectoren maken een native 4K-resolutie en HDR-beelden voor iedereen toegankelijk. De projectoren bieden ondersteuning door de SXRD-technologie voor beelden in hoge resolutie zonder dat dit ten koste gaat van diep contrast en bewegingsmogelijkheden. We willen iedereen van 4K laten genieten, of dat nu in een speciale donkere ruimte of in de woonkamer is”, zei Thomas Issa, Product Manager van Sony Professional Europe. “Maar het gaat niet meer alleen om wat er aan de binnenkant zit. We bieden deze apparaten nu in het wit aan om tegemoet te komen aan de wensen van consumenten. Daarbij zijn de projectoren vaak toevoegingen aan een ruimte en worden ze niet meer uit het zicht verborgen. Voor ons gaan de technologie en de vormgeving hand in hand om de ware Home Cinema-ervaring te creëren.”

Nieuwe VPL-HW65ES

Sony introduceert tevens de nieuwe VPL-HW65ES met SXRD-schermtechnologie en Reality Creation voor een financieel aantrekkelijke Home Cinema-ervaring in Full HD. De VPL-HW65ES beschikt over een lamp die 6000 uur meegaat, een ingebouwde RF 3D-zender en een USB-updatefunctie om de firmware van het apparaat met de nieuwste softwarereleases bij te werken.

De nieuwe projectoren zijn vanaf oktober 2015 verkrijgbaar. U vindt Sony op de IFA-stand van Sony – Hal 20 Messe Berlijn. Ga voor meer informatie naar http://pro.sony.eu/products/projectors-homecinema

Over Sony
Sony Corporation is een toonaangevende fabrikant van audio-, video-, game- en communicatieproducten en belangrijke IT-producten voor particuliere en zakelijke gebruikers. Met de activiteiten op het gebied van muziek, beeld en computerentertainment en met de online activiteiten is Sony wereldwijd marktleider in elektronica en entertainment. Sony had een geconsolideerde jaaromzet van ongeveer USD 75 miljard voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014. Wereldwijde website van Sony: http://www.sony.net/.