Volg Sony Belgium (Nederlands)

Sony kondigt audioproducten aan speciaal voor het optimaal weergeven van diepere bastonen

Persbericht   •   jan 06, 2016 10:00 CET

  • GTK-XB7: krachtig audiosysteem in één behuizing, met veel audiopower en ingebouwde discoverlichting
  • SRS-XB3: stijlvolle waterbestendige draagbare draadloze speaker met een batterijduur van ca. 24 uur
  • SRS-XB2: compacte waterbestendige draagbare draadloze luidspreker met een batterijduur van ca. 12 uur
  • MDR-XB650BT: lichtgewicht draadloze koptelefoon met bass boost weergave en een batterijduur van ca. 30 uur

Las Vegas, 5 januari 2016 - Sony breidt het bestaande speaker-aanbod uit met audioproducten speciaal voor liefhebbers van een diepe bass. De bastonen van in het bijzonder dance- en housemuziek worden hierdoor optimaal weergegeven. Ook voegt Sony een extra bass-serie toe aan het koptelefoon-assortiment en een high power audiosysteem.

GTK-XB7

Eén box vol diepe en volle bastonen. Vanwege het hoge outputvolume en diepe weergave van bastonen, wat geleverd wordt door twee grote woofers van 16cm, zorgt de XB7 voor een ware clubsfeer in de huiskamer.

De innovatieve extra bass-functie maakt gebruik van DSP-technologie. Frequenties worden zo optimaal verwerkt, wat resulteert in uitstekende audiokwaliteit. De muziek klinkt én voelt nog krachtiger dankzij de stevige bassen die kenmerkend zijn voor de elektronische dancenummers. De ingebouwde kleurrijke verlichting, strobes en speakerverlichting gaan aan en uit op het ritme van de muziek. Deze combinatie zorgt voor een festivalsfeer in de woonkamer.

Met Multi Layout kan de XB7 verticaal of verticaal geplaatst worden. Dankzij de handige Speaker Add-functie kan tevens via Bluetooth een tweede XB7 aangesloten worden voor twee keer zoveel power.

Met One-Touch Listening is het eenvoudig om muziektracks en complete afspeellijsten via Bluetooth vanaf een NFC-smartphone of -tablet te streamen naar de XB7. Tevens zijn vanaf een mobiel apparaat diverse dj-effecten toe te voegen door middel van de SongPal-app. Daarnaast kunnen gebruikers gemakkelijk andere muziekbronnen aansluiten via de audio-invoer en een mobiel apparaat opladen via de geïntegreerde de USB-poort.

SRS-XB3 / SRS-XB2

De compacte en eenvoudig draagbare SRS-XB3 en SRS-XB2 bieden op ieder feestje de nieuwe extra bass-functies.

De XB3 levert een enorm krachtige bass, ondanks zijn kleine formaat. Dit systeem is uitgerust met een nieuw ontwikkelde grote Full Range Speaker-eenheid van 48mm. De integratie van DSP-technologie zorgt voor het juiste compressieproces bij iedere track. Al deze prestaties komen uit een apparaat dat slechts 930g weegt en een batterij heeft die 24 uur meegaat, dit maakt het uitermate geschikt om het overal mee naar toe te nemen.

De kleinere SRS-XB2 van 480g biedt krachtige bastonen in een handformaat speaker. Dankzij de nieuw ontwikkelde Full Range speaker-unit van 42mm en een sterke magneet, levert de XB2 een krachtig basgeluid en optimale geluidsdruk. De speaker is uitgerust met DSP-technologie en een passieve radiator voor een hoogwaardige akoestische druk.

Na vier uur opladen kan de XB2 twaalf uur ononderbroken draadloos muziek afspelen; lang genoeg voor een feest thuis.

Beide draadloze speakers zijn geschikt voor diverse toepassingen. Zo is het eenvoudig om draadloos twee luidsprekers te verbinden via de Speaker Add-functie. Double Mode zorgt er daarna voor dat de muziek in stereo wordt afgespeeld. Tevens zijn de systemen waterbestendig en in een handomdraai te configureren via een NFC One-Touch Bluetooth-verbinding.

MDR-XB650BT

De MDR-XB650BT is een compacte Bluetooth-headphone met extra bass-functies. De 30mm driver is speciaal voor deze serie ontworpen evenals de ingebouwde bass boost-structuur en diafragma. Deze hoofdtelefoon biedt daardoor een uiterst natuurgetrouw geluid dat diepe bastonen volledig tot zijn recht laat komen.

De MDR-XB650BT is draadloos te verbinden met One-Touch Bluetooth via NFC. Tevens is dit model compatibel met AAC- en aptX-codecs voor uitstekende geluidskwaliteit, ook bij draadloos gebruik.

De koptelefoon is speciaal ontworpen om diepe bassen extra goed weer te geven. Het vergrote contactoppervlak zorgt voor een stabiele pasvorm die krachtige bastonen goed aankan. De oorschelpen zijn zacht en sluiten nauw aan voor veel draagcomfort een evenwichtige sound. Dankzij het opvouwbare design is dit model plat op te vouwen en daardoor gemakkelijk mee te nemen. Na vier uur laden, speelt de MDR-XB650BT dertig uur ononderbroken.

Beschikbaarheid
De nieuwe serie extra bass-audioproducten van Sony zijn verkrijgbaar vanaf het voorjaar van 2016.

Over Sony
Sony Corporation is een toonaangevende fabrikant van audio-, video-, game- en communicatieproducten en belangrijke IT-producten voor particuliere en zakelijke gebruikers. Met de activiteiten op het gebied van muziek, beeld en computerentertainment en met de online activiteiten is Sony wereldwijd marktleider in elektronica en entertainment. Sony had een geconsolideerde jaaromzet van ongeveer USD 75 miljard voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014. Wereldwijde website van Sony: http://www.sony.net/.