Volg Sony Belgium (Nederlands)

​Sony KASK Master of Photography Award winnares wint Sony Alpha 7ii Full Frame camera

Persbericht   •   jul 04, 2017 14:21 CEST

Brussel – zondag 2 juli werd in Gent bekend gemaakt dat Iris Janssens van de KASK masteropleiding de winnares is van de 2017 Sony KASK Master of Photography Award.

Voor het eerst werd dit jaar de Sony KASK Master of Photography Award uitgereikt. Dit is een belangrijke stap voor Sony om in België fotografie-opleidingen en jonge fotografen te ondersteunen in hun werk.

Iris Janssens heeft met haar afstudeerwerk gewonnen en mocht een Sony Alpha7II Full Frame camera in ontvangst nemen. Koen Van Hulle, Salesdirector Sony Benelux: “Iris Janssens’ afstudeerwerk viel op door een uitzonderlijke persoonlijke inleving. Deze inleving werd duidelijk zowel tijdens de opnames in Bhopal, India, als in het creatieve eindwerk - onder andere in de vorm van een opvallend ‘afscheurboek’.”

De jury had de volgende mening over Iris en haar werk: “Het is een fotografe die engagement en fotografie combineert in haar werk. Een fotografe die zich lang onderdompelt in de leefwereld van haar onderwerpen, 'meeleeft', en van daaruit haar werk opbouwt. Naast dienstbaarheid vertoont Iris eveneens lef! Dit in de keuze van het onderwerp, de uitvoering ervan en de uiteindelijke uitwerking. De beelden functioneren als ‘werkende’ beelden: informatief met een open karakter, zonder overdreven dramatiek en constructie.”


Iris Janssens is niet de eerste studente van het KASK die een prijs van Sony in ontvangst heeft mogen nemen. Zo heeft Frederik Buyckx dit jaar de titel Photographer of the Year gekregen en Maroesjka Lavigne heeft in 2016 een award ontvangen voor haar landschapsfoto.

Over Iris Janssens
Iris is 24 jaar oud en geboren in Diest. Tegenwoordig woont ze in Gent. Haar werken fotografeerde zij met een Canon 5D Mark II, echter zal zij vanaf nu foto’s maken met de Sony Alpha 7ii. Daarnaast houdt Iris zich graag bezig met documentair werk omdat zij graag wil laten zien dat er meer is dan dat het oog kan waarnemen. Haar afstudeerwerk is dan ook een documentaire van de status van de bewoners in India na de gasramp. De Bhopal gasramp was in de nacht van 2 op 3 december in 1984 en wordt gezien als grootste industriële ramp in de wereld. Meer dan een half miljoen mensen werden blootgesteld aan de giftige stof en de gevolgen zijn dertig jaar later nog steeds zichtbaar. Iris staat open voor verdere vragen over haar werk en is dan ook te bereiken via haar emailadres irisjanssens005@gmail.com

Voor meer informatie over Iris Janssens en haar afstudeerwerk:
http://graduation.schoolofarts.be/student/iris-janssens/

Over KASK
De Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK), maakt deel uit van de School of Arts in Gent en wil getalenteerde en gemotiveerde studenten in contact brengen met actieve kunstenaars, vormgevers en theoretici van kunst en vormgeving. De ontwikkeling van de kunsten, onderwijs en onderzoek binnen een internationaal perspectief zijn haar belangrijkste taken.

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 72 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2016. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net