Volg Sony Belgium (Nederlands)

Sony introduceert VPL-VW550ES 4K HDR Home Cinema-projector

Persbericht   •   sep 01, 2016 13:15 CEST

Sony breidt de Home Cinema-serie uit met een nieuwe en compacte native 4K Home Cinema-projector. Deze projector is tijdens de IFA 2016 geïntroduceerd. De VPL-VW550ES is het derde model in het huidige aanbod van Sony met 4K HDR ondersteuning. De vraag naar content in 4K HDR blijft groeien en de VPL-VW550ES is klaar voor de toekomst. De projector voldoet aan de nieuwste 4K-standaarden en is HDR-compatibel, waardoor hedendaags content met de best mogelijke kwaliteit wordt weergegeven.

"De VPL-VW550ES geeft de consument zeer realistische beelden", aldus Thomas Issa, Product Manager bij Sony Professional Solutions Europe. "Beelden in 4K HDR liggen dicht bij de werkelijkheid. Fans van Home Cinema kunnen met de nieuwe projector genieten van de beste beeldkwaliteit. Met 4K HDR is zien pas echt geloven.”

De VPL-VW550ES is de derde Home Cinema-projector die sinds de IFA 2015 door Sony is uitgegeven; eerder werd de populaire HW-serie uitgebreid met de nieuwe VPL-HW45ES en de VPL-VW5000ES.

Gaat op in de omgeving

De strakke en compacte VPL-VW550ES is beschikbaar in Premium White of Premium Black. Het model past naadloos in elk Home Cinema-systeem en woonkamer. Dankzij het minimale ventilatorgeluid kunnen liefhebbers van entertainment hun favoriete programma's ongestoord bekijken. Gebruikers ervaren minder storingen en onderhoud dankzij de duurzame lamp van Sony, die een gebruiksduur heeft van 6000 uur.

Hoogwaardige beeldkwaliteit

De VPL-VW550ES vervangt de VPL-VW520ES en biedt betere beeldkwaliteit dan zijn voorganger. De projector heeft een helderheid van 1800 lumen en een uitstekende dynamische contrastverhouding van 350.000:1. Bovendien maakt dit model gebruik van 4K-technologie, dit zorgt voor een helder en scherper beeld. HDR biedt een hoog contrast met een nog breder helderheidsbereik en kan zowel lichte als donkere tonen duidelijk weergeven.

De Home Cinema-projector is niet alleen HDR-compatibel met Ultra HD Blu-ray en Over-The-Top-contentservices (OTT), maar via een firmware-update ook compatibel met Hybrid Log-Gamma (HLG).

De VPL-VW550ES biedt, net als zijn voorganger, toegang tot de nieuwste 4K-contentservices via de nieuwste HDMI-standaard (HDR voor zowel 4K 24p en 4K 60p) en HDCP 2.2-connectiviteit voor zowel HDMI1- als HDMI2-uitgangen. Een ingebouwde RF 3D-zender biedt gebruikers flexibiliteit en dankzij een krachtig draadloos signaal een grotere dekking en 3D-synchronisatiestabiliteit.

De VPL-VW550ES is vanaf oktober 2016 beschikbaar in de Benelux. Ga voor meer informatie over het Home Cinema-aanbod van Sony naar: http://pro.sony.eu/products/projectors-homecinema

Over Sony
Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 72 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2016. Meer informatie op de Sony Global Web Site: www.sony.net