Volg Sony Belgium (Nederlands)

Sony introduceert ‘Signature Series’

Persbericht   •   sep 01, 2016 13:15 CEST

Grensverleggende geluidkwaliteit in High-Resolution Audio

Assortiment bestaat uit een hoofdtelefoon, een Walkman en een hoofdtelefoonversterker

Uitzonderlijke geluidskwaliteit met High-Resolution Audio

Met aandacht voor detail en aan de hand van hoogstaande materialen ontworpen

De 'Signature Series' demonstreert Sony's enorme expertise in audio en werd speciaal gemaakt met het oog op de ultieme geluidservaring. Ideaal om rustig achteruit te leunen en van de perfecte geluidskwaliteit te genieten. Ontworpen als combinatie, zorgen de hoofdtelefoon, walkman en versterker voor een kennismaking met een ultieme geluidservaring.

De 70ste verjaardag van Sony was het moment om terug te blikken op een prestigieus erfgoed, zoals de wereldbekende walkman. Aan de hand van innovatieve technologieën hebben de ontwerp- en techniekteams de ‘Signature Series’ ontworpen om geluid te creëren van de hoogste kwaliteit en met de grootste zuiverheid. De High-Resolution Audio en de combinatie van analoog en digitaal, brengen de beste kwaliteit in huis.

Deze reeks van audioproducten geven de intentie van de artiest getrouw weer. Van de resonantie van een orkest tot de passie van een live concert. Samen tillen ze geluid naar een nieuw hoogtepunt – door een verschuiving van de hoofdtelefoonervaring van "luisteren" naar "voelen".

Alle Signature Series-producten zijn gebaseerd op de nieuw gestandaardiseerde φ4,4mm gebalanceerde connectie. Sony heeft de ultieme materialen geselecteerd om het best mogelijke geluid te reproduceren en hanteert hierbij een onconventionele aanpak wat betreft design. De uitgedachte vormen die in elk detail zichtbaar zijn, weerspiegelen een design gebouwd om uitstekende geluidskwaliteit te creëren. Daarnaast zijn alle materialen geselecteerd op basis van de principes van een akoestisch ontwerp.

Sfeer brenger

De MDR-Z1R-hoofdtelefoon heeft een breed frequentiebereik dat een natuurlijk en open geluidsspectrum biedt met tot 120kHz playback in High-Resolution Audio. De 70mm HD-driverunit verhoogt de geluidsruimte om natuurlijke geluiden te creëren met een gecontroleerde luchtstroom en platte, vlakke golven.

De hoofdtelefoon is ontworpen aan de hand van de beste materialen door professionals in Japan. Voor het nieuwe ontwerp met een Fibonacci-patroon, werd inspiratie opgedaan bij de ‘Rij van Fibonacci’ in de natuur. Dit zorgt voor een minimale klank diffusie en een getrouwe reproductie van High-Resolution Audio-bronnen. Dankzij de Resonance Free Housing, die onnodige resonantie verwijderd, is het geproduceerde geluid perfect voor late avonden in de bibliotheek.

Iconisch

De iconische walkman werd opgeknapt met de WM1, NW-WM1Z en NW-WM1A. Met deze digitale muziekspelers bieden een uitstekende luisterervaring. Ieder muziekbestand kan in High-Resolution Audio afgespeeld worden. De nieuwe DSEE HX heeft vijf modi die de gebruiker kan selecteren op basis van het type muziek; Standard, Female Vocal, Male Vocal, Percussion of Strings. Aan de hand van deze technologie kunnen bestanden met een lagere bit snelheid nauwgezet worden opgeschaald naar bijna High-Resolution Audio-kwaliteit.

Met een gebruiksvriendelijk menu heeft deze muziekspeler een verscheidenheid van modi. De geoptimaliseerde audiolijn en klokafstelling zijn slechts enkele van de functies om zorgeloos van muziek te genieten. De kabel die in de WM1Z gebruikt wordt is een Kimber KABLE met vier gevlochten draden van de versterker tot de hoofdtelefoonaansluiting. Dit zorgt voor de verfijnde geluidskwaliteit. De walkman heeft ook draadloze functies zoals Bluetooth en LDAC. Een nieuw ontwikkelde FT CAP (hoog polymeer condensator) werd in de voeding van het versterkergedeelte ingewerkt. Op deze manier is de helderheid van zang en instrumenten verbeterd om scherpe, krachtige bastonen te produceren.

De NW-WM1A heeft een strakke aluminium afwerking en biedt diezelfde heldere en krachtige bastonen. Het bedradingsmateriaal van de versterker tot de hoofdtelefoonaansluiting bestaat uit een zuurstofvrije koperen kabel, voor een krachtige geluidskwaliteit.

Kwaliteits versterking

De TA-ZH1ES-hoofdtelefoonversterker voorziet in hogere geluidskwaliteit via de hoofdtelefoon. Deze versterker levert perfect geluid van High-Resolution Audio (tot DSD 22,4MHz/PCM 768kHz/32bit) af voor een echte muzikale luisterervaring thuis.

Het D.A. Hybrid Amplifier Circuit combineert Sony's volledig digitale versterker, de S-Master, met de analoge versterker. Op deze manier produceert de versterker zowel geluid met de fijne details, van de S-Master, als geluid met weinig ruis, met behulp van de analoge versterker.

Het nieuw ontwikkelde FBW-frame (Frame/Beam/Wall) combineert de Wall-constructie met het vertrouwde FB-frame dat werd ingevoerd in de ES-reeks. De Wall wordt gecreëerd door geëxtrudeerd aluminium te scheren wat zorgt voor een geribbelde behuizing die onnodige trillingen kan onderdrukken. Daarbij biedt het akoestisch afgestemde paneel het ideale geluid, terwijl het vibratie en resonantie in toom houdt. Om het gevoel van origineel geluid niet te verliezen, beschikt ZH1ES over een nieuwe DSEE HX en DSD Remastering Engine, die PCM-bronnen omzet in DSD 11,2MHz.

De Signature Series-hoofdtelefoon en walkman zijn vanaf oktober 2016 verkrijgbaar in de Benelux. De versterker volgt vanaf eind november.

MDR-Z1R heeft een consumentenprijs van € 2.200

NW-WM1Z heeft een consumentenprijs van € 3.300

NW-WM1A heeft een consumentenprijs van € 1.200

TA-ZH1ES heeft een consumentenprijs van € 2.000

Over Sony
Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 72 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2016. Meer informatie op de Sony Global Web Site: www.sony.net