Volg Sony Belgium (Nederlands)

Sony introduceert 's werelds meest geavanceerde Home Cinema-projector, de VPL-VW5000ES

Persbericht   •   okt 19, 2015 15:17 CEST

Sony heeft vandaag de introductie van de VPL-VW5000ES aangekondigd, een laserlichtbron-projector met 5000 lumen en 4K-resolutie, die gebruikmaakt van SXRD™-technologie.

Dit nieuwe eersteklas product van Sony is de eerste projector die speciaal is ontworpen voor de grootste en meest luxe Home Cinema-ruimten met 4K-resolutie aangedreven door een laserengine die voor een spectaculaire helderheid van 5000 lumen zorgt.

De projector is ook compatibel met High Dynamic Range (HDR, groot dynamisch bereik), emuleert het nieuwe BT.2020-kleurenspectrum en maakt gebruik van de volledige DCI-kleurruimte.

Sony blijft de enige fabrikant die projectoren ontwerpt die speciaal zijn gericht op de Home Theatre-markt voor ware 4K-resolutie. De geavanceerde SXRD™-schermen van Sony zijn ontworpen om uitstekend contrast te produceren, en samen met de laserengine biedt de VPL-VW5000ES een oneindige dynamische contrastverhouding en kleur met een lichtsterkte van 5000 lumen.

De VPL-VW5000ES maakt gebruik van het volledige DCI-P3-kleurenspectrum. Met behulp van de professionele kalibratietools van de VPL-VW5000ES kan de gebruiker ervoor kiezen om het BT.2020-kleurenspectrum te emuleren voor compatibiliteit met nieuwe video-indelingen voor thuis. En dankzij de combinatie van hoge helderheid, oneindig dynamisch contrast en de nieuwste signaalverwerkingstechnologie is de VPL-VW5000ES compatibel met High Dynamic Range (HDR), waardoor de kijker kan genieten van meer contrast en kleuren dan ooit tevoren.

De geavanceerde Motionflow-functie van Sony vermindert ruis en zorgt voor constante helderheid. Daarnaast kan de kijker zelfs met 4K-signalen probleemloos snelle beelden — met name sportevenementen — bekijken, dankzij de supersnelle beeldvormer van de VPL-VW5000ES. Naast HDR en BT.2020 heeft de VPL-VW5000ES ook een HDMI-ingang die compatibel is met HDCP 2.2. Diezelfde ingang heeft voldoende bandbreedte voor 4K 60p-signalen tot YCbCr 4:4:4 8-bits of YCbCr 4:2:2 12-bits, waardoor de VPL-VW5000ES alle bestaande en toekomstige soorten videocontent aankan.

De VPL-VW5000ES kan maar liefst 30 graden worden gekanteld, wat ideaal is voor achterprojectie en andere flexibele installaties waarbij gebruik wordt gemaakt van spiegels, zodat grotere schermen in kleinere ruimten kunnen worden geplaatst. Dankzij een nieuw ontwikkeld, stil koelsysteem met vloeistof kan de projector ook dicht bij de kijkers worden geplaatst zonder de luisterervaring te verstoren. Het apparaat wordt geleverd met een standaard gemotoriseerde lens met een zoomfactor van 1,27 tot 2,73:1 en een lensverschuiving van +/- 80% verticaal en +/- 31% horizontaal.

Een voordeel van de laserengine van de VPL-VW5000ES is dat u deze snel aan en uit kunt zetten zonder te hoeven wachten tot de projector is afgekoeld. Zo kunt u het apparaat direct aanzetten en de marathon van uw favoriete show hervatten. De laserengine zorgt voor een lange levensduur met een lineaire afname in helderheid, zodat er naar verwachting geen kleurverschuivingen optreden die u wel bij traditionele projectorlampen ziet. Maar mochten de kleurinstellingen in de loop der tijd toch verschuiven, is de VPL-VW5000ES voorzien van een ingebouwde herkalibratiefunctie die kan worden gebruikt om te testen hoeveel de projector is afgeweken van de oorspronkelijke fabrieksinstellingen en deze opnieuw in te stellen.

"De VPL-VW5000ES-projector is zonder meer de ultieme Home Cinema-oplossing en een aanvulling op een indrukwekkende serie Home Theatre-projectoren van Sony die speciaal zijn ontworpen voor de geavanceerde markt, zoals de VPL-GTZ1 en de LSPX-W1S ultrakorte-afstandmodellen van Lifespace UX", aldus Thomas Issa, Product Manager bij Sony Professional Europe. "Onze nieuwe projector combineert de beste technologieën van onze professionele Home Cinema-projectoren voor spectaculaire beeldkwaliteit en betrouwbaarheid, en brengt de Home Theatre-ervaring zo naar een hoger niveau."

De VPL-VW5000ES is vanaf het eerste kwartaal van 2016 in Europa verkrijgbaar.

Over Sony
Sony Corporation is een toonaangevende fabrikant van audio-, video-, game- en communicatieproducten en belangrijke IT-producten voor particuliere en zakelijke gebruikers. Met de activiteiten op het gebied van muziek, beeld en computerentertainment en met de online activiteiten is Sony wereldwijd marktleider in elektronica en entertainment. Sony had een geconsolideerde jaaromzet van ongeveer USD 75 miljard voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014. Wereldwijde website van Sony: http://www.sony.net/.