Volg Sony Belgium (Nederlands)

Sony introduceert nieuwe Handycam-modellen

Persbericht   •   jan 06, 2016 10:00 CET

  • FDR-AX53 4K-Handycam met Exmor R CMOS-sensor 1,6x grotere pixels voor een hoge lichtgevoeligheid, die ook bij weinig licht hoogwaardige 4K beeldkwaliteit biedt
  • ZEISSVario-Sonnar T objectief voor een resolutie van 26,8mm, 20x optische zoom en 30x Clear Image Zoom
  • Voorzien van 5-assige beeldstabilisatie dankzij Balanced Optical SteadyShot met Intelligent Active Mode voor soepele en schokvrije beelden, ook bij activiteiten zoals hardlopen
  • Nieuwe microfoonstructuur voor hoogwaardige geluidsopnames uit vijf richtingen
  • Full HD 100fps High Speed Recording voor post-productiebewerking van slow motion-films
  • Professionele functies zoals een manuele lensring, EVF, Time Code Recording en User Bit voor meer opnameflexibiliteit
  • HDR-CX625 en HDR-CX450 HD camcorders met geavanceerde camerafuncties, zoals 5-assige beeldstabilisatie, Fast Intelligent AF en Time-lapse Capture

Las Vegas, 5 januari 2016 - De nieuwe 4K FDR-AX53 combineert geavanceerde beeldkwaliteit met hoogwaardige geluidsprestaties. Dit model is uitgerust met een Exmor R CMOS-sensor voor gedetailleerde 4K-filmopnames. Deze sensor biedt een pixelformaat dat ca. 1,6x groter is en maakt de FDR-AX53 veel gevoeliger dan zijn voorganger.Dat is te zien aan de heldere beelden met hoge resolutie, zelfs wanneer de gebruiker in de schemer filmt.

De FDR-AX53 heeft een ZEISS-objectief met een groothoekcapaciteit van 26,8mm. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om beelden van groothoek tot tele-opnames vast te leggen. Het objectief geeft de camcorder een zoomvermogen van 20x optische zoom en 30x (4K)/ 40x (FHD) Clear Image Zoom.

De Advanced Aspherical (AA) en de Extra-low Dispersion (ED)-lenzen sluiten kleurschifting uit. Dit zorgt voor een accurate kleurweergave en natuurgetrouwe beelden. De ZEISS T-coating gaat ongewenste reflecties tegen, zoals beeldschaduwen en schitteringen, bij opnames tijdens zonnige dagen.

De FDR-AX53 is de eerste Handycam met een verbeterde versie van de Balance Optical SteadyShot-technologie. Een vijf-assig beeldstabilisatiesysteem dat voor onbewogen beelden zorgt, ook wanneer vanuit de hand video-opnamen worden gemaakt. Dit beeldstabilisatiesysteem zorgt voor soepele videobeelden vanuit alle hoeken. De nieuwe Intelligent Active Mode zorgt daarnaast voor scherpe HD-beelden ook tijdens het hardlopen.

De FDR-AX53 maakt 4K-opnames met een bitrate van 4K 100Mbps. Dat gebeurt in het XAVC S™-formaat waardoor details nauwkeurig vastgelegd worden. De camcorder komt met een nieuw AF-algoritme, Fast Intelligent AF. Dit algoritme optimaliseert de communicatie tussen het objectief en de processor met circa 40% en is afkomstig uit Sony’s α7S II. Dankzij deze technologie maakt de camcorder een betere voorspelling van de bewegingen van het gefilmde object.

Geavanceerde geluidskwaliteit

De microfoonstructuur van de FDR-AX53 brengt geluid uit vijf richtingen samen. Dit levert een realistisch geluid op met meer sfeer. Dankzij de verbeterde microfoonstructuur wordt ruis met ca. 40% verminderd. De 5,1-kanaals microfoon legt High Stereo-geluid vast in 2k in XAVC S 4K/HD en High Surround Sound in 5,1k in AVCHD. Daarnaast onderdrukt de functie My Voice Cancelling het stemgeluid van de gebruiker zelf tijdens de opnames.

Full HD 100fps opnames voor slow motion-filmsEen primeur voor de Handycam-serie: de FDR-AX53 kan opnames van 100fps in Full HD vastleggen. Dit betekent dat de beelden kunnen worden bewerkt tot slow motion-films met de gratis pc-software PlayMemories Home.

De FDR-AX53 is uitgerust met professionele functies voor meer opnameflexibiliteit, zoals een manuele ring en één knop die aan functies als zoom, focus en belichting kan worden toegewezen. De elektronische zoeker (EVF) stelt de gebruiker in staat om probleemloos beelden vast te leggen, ook tijdens zonovergoten vakantiedagen.

Nieuwe Sony Full HD camera´s:
Meer flexibiliteit om beelden vast te leggen en te delen

Sony’s Full HD camcorderassortiment telt twee nieuwe modellen: de HDR-CX625 en de HDR-CX450. Deze camcorders bieden een groothoekcapaciteit van 26,8mm en zijn voorzien van beeldstabilisatietechnologieën. De HDR-CX625 is uitgerust met Balanced Optical SteadyShot met 5-assige Intelligent Active Mode en de HDR-CX450 is voorzien van Optical SteadyShot met ook 5-asssige Intelligent Active Mode.

De Handycam-camcorders maken XAVC S 50Mbps opnames met hoge bitrate mogelijk en zijn uitgevoerd met Fast Intelligent AF. Dankzij de 5.1k Surround microfoonprestaties en My Voice Cancelling is de geluidskwaliteit optimaal.

Met de gratis PlayMemories Home pc-software is het voor gebruikers eenvoudig om beelden te bewerken en te delen. En met Time-lapse Capture kunnen time-lapse-films van hoge kwaliteitte gemaakt worden.

Live streaming via USTREAM

Alle nieuwe Handycam-modellen makenLive Streamingmogelijk via USTREAM. Daarmee is het eenvoudig om via een WiFi-netwerk HD-videobeelden en -geluiden te streamen vanaf de camcorder.

Net als alle Sony Handycam-modellen werken ook deze samen met de Highlight Movie Maker. Hoogtepunten uit de videobeelden, zoals gelach of ingezoomde momenten, worden automatisch geselecteerd en samengebracht in korte clips. Door vervolgens overgangseffecten en achtergrondmuziek toe te voegen is de video in een handomdraai deelbaar via sociale media.

Sony’s nieuwe 4K Handycam is vanaf maart 2016 beschikbaar in Europa. De Full HD camcorders zijn beschikbaar vanaf half februari 2016.

De FDR-AX53 heeft een consumentenadviesprijs van 1000,- euro.
De HDR-CX625 heeft een consumentenadviesprijs van 500,- euro.
De HDR-CX450 heeft een consumentenadviesprijs van 350,- euro. 

Over Sony
Sony Corporation is een toonaangevende fabrikant van audio-, video-, game- en communicatieproducten en belangrijke IT-producten voor particuliere en zakelijke gebruikers. Met de activiteiten op het gebied van muziek, beeld en computerentertainment en met de online activiteiten is Sony wereldwijd marktleider in elektronica en entertainment. Sony had een geconsolideerde jaaromzet van ongeveer USD 75 miljard voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014. Wereldwijde website van Sony: http://www.sony.net/.