Volg Sony Belgium (Nederlands)

Sony introduceert nieuw compact Hi-Res audiosysteem met dubbele versterkers

Persbericht   •   sep 02, 2015 17:45 CEST

  • Compact audiosysteem met dubbele versterkers voor het afspelen van High-Res Audio
  • Uitgebreide aansluitmogelijkheden voor mobiele apparaten en diverse audio-outputs

Sony introduceert de CAS-1, een compact audiosysteem dat ultieme geluidskwaliteit biedt. Het compacte audiosysteem heeft dubbele versterkers die afgestemd zijn op de specifieke eigenschappen van hoogwaardige hoofdtelefoons en luidsprekers. Dit betekent dat het toestel perfecte geluidsprestaties levert, ongeacht de luidspreker. Dankzij de geïntegreerde audiotechnologie van Sony kan High-Resolution Audio (Hi-Res Audio)optimaal afgespeeld worden. De geavanceerde verbindingsmogelijkheden bieden streaming in de allerhoogste audiokwaliteit via Bluetooth en NFC en de mogelijkheid om audiobestanden te beluisteren vanaf een USB-stick.

Prestatiegericht ontwerp

Het ontwerp van de CAS-1 is gebaseerd op de hoogwaardige ES-lijn van Sony en zorgt voor een uitstekende akoestische geluidsweergave. Het systeem bestaat uit drie componenten: een audiosysteem en twee aparte luidsprekers. Het toestel speelt muziek af met een geluidskwaliteit die beter is dan van een cd en biedt ondersteuning voor High-Resolution Audio. Dit biedt maximale kwaliteit van 24 bit/192 kHz in zowel DSD 2.8 MHz (geconverteerd naar PCM)- als PCM-indeling, waaronder FLAC-, WAV- en AIFF-bestanden. De DSEE HX-technologie van Sony wordt gebruikt voor het upscalen van gecomprimeerde audiobestanden zoals MP3 naar nagenoeg Hi-Res Audio-kwaliteit, voor een volle geluidsweergave.

De CAS-1 heeft twee onafhankelijke versterkers die afgestemd zijn voor gebruik met hoogwaardige hoofdtelefoons of luidsprekers. De hoofdtelefoonversterker wordt ook gebruikt in andere Hi-Res Audio-modellen van Sony, waaronder de Sony DAC HAP-Z1ES. Dankzij deze componenten kan het hifisysteem ongeacht de audiobron een krachtig en nauwkeurig geluid produceren en tegelijk weerstand en ruis elimineren. De integratie van de S-Master HX High-Resolution Audio-versterker van Sony voor de luidsprekers zorgt voor een verdere verbetering van de geluidskwaliteit door het verminderen van vervorming en ruis.

Een geluidservaring op maat

CAS-1 biedt een geluidservaring op maat dankzij de aanpasbare gain voor hoofdtelefoons met een verschillende impedantie. Door middel van de gain-schakelaar kan de impedantie naar wens ingesteld worden. Daarnaast is elke luidspreker uitgerust met een 14 mm-tweeter met zachte koepel en een uiterst stugge 62 mm-woofer met een basreflexpoort die beide ondersteuning bieden voor High-Resolution Audio. Op die manier kunnen de luidsprekers een breed bereik aan frequenties produceren zonder dat er enige ruis of vervorming hoorbaar is, zelfs wanneer men dichtbij de luidsprekers zit. Met de bijgeleverde koperen voetjes en luidsprekerbasissen is dit model het ideale Near Field High-Resolution Audio-systeem.

Er zijn diverse aansluitmogelijkheden mogelijk: Een smartphone of tablet kan draadloos via de SongPal-app van Sony verbinding maken met CAS-1 en muziek streamen naar het hifisysteem. Dit kan met LDAC[1]-ondersteunde Bluetooth of NFC ondersteunende mobiele apparaten. Tevens is het audiosysteem van 2 USB-poorten (USB-A en USB-B) voorzien voor het rechtstreeks afspelen van High-Resolution Audio-formaten.

Prijs en beschikbaarheid

De CAS-1 is verkrijgbaar vanaf oktober en heeft een consumentenadviesprijs van 850,- euro.

[1] Technologie die informatietransmissies ondersteunt die drie keer sneller zijn dan via de conventionele Bluetooth®-methode, met mogelijkheid voor kwaliteitsvolle draadloze audiotransmissies.

Over Sony
Sony Corporation is een toonaangevende fabrikant van audio-, video-, game- en communicatieproducten en belangrijke IT-producten voor particuliere en zakelijke gebruikers. Met de activiteiten op het gebied van muziek, beeld en computerentertainment en met de online activiteiten is Sony wereldwijd marktleider in elektronica en entertainment. Sony had een geconsolideerde jaaromzet van ongeveer USD 75 miljard voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014. Wereldwijde website van Sony: http://www.sony.net/.