Volg Sony Belgium (Nederlands)

Sony introduceert de MDR-Z7M2 Hi-Res Audio headphone

Persbericht   •   aug 30, 2018 13:15 CEST

Beleef de sfeer van een liveconcert voor een perfecte luisterervaring

  • Verbeterde geluidskwaliteit dankzij de technologie van de Signature Series MDR-Z1R
  • Een 70 mm HD driver met Liquid Crystal Polymer diafragma met aluminiumcoating op basis van een Fibonacci-patroon
  • Hoogwaardige geluidskwaliteit met een ruimtelijke geluidsbeleving van 4Hz tot 100kHz
  • Oorkussens van zeer dik urethaan traagschuim verkleinen de druk en bieden langdurig draagcomfort
  • Ideaal voor Hi-Res Audio om muziek te luisteren zoals de artiest het bedoeld heeft

De MDR-Z7M2demonstreert Sony's enorme expertise in audio en is de opvolger van de veelgeprezen MDR-Z7 hoofdtelefoon. Het ontwerp is gebaseerd op basis van de MDR-Z1R Signature Series headphone. Zo heeft de MDR-Z7M2 een gerasterde gril geïnspireerd op een Fibonacci-patroon. Dit zorgt voor een minimale klankdiffusie en een gedetailleerde reproductie van High-Resolution Audio. Ideaal om rustig achteruit te leunen en van de perfecte geluidskwaliteit te genieten.

Hoogwaardig geluid voor het kritische oor

Deze headphone is geschikt voor het afspelen van frequenties tot 100kHz dankzij een nieuw ontworpen 40mm HD driver. Dit tilt de geluidservaring van Hi-Res Audio naar een hoger niveau. De MDR-Z7M2 is voorzien van Liquid Crystal polymeermembranen zodat geen fijn detail onopgemerkt blijft. Dit resulteert in een natuurlijk geluid met lage kleuring in het midden-hoog segment. De dome van het diafragma is vergroot en het profiel geoptimaliseerd. Deze eigenschappen zorgen voor een helder geluid in het midden-laag en een briljant geluid in het midden-hoog segment. In vergelijking met de MDR-Z7 bevat de driver een grotere magneet. Dit zorgt voor een sterkere stuwkracht en daarmee een verscherpte muzikale zuiverheid.

Het dunne en stevige rooster met Fibonacci-patroon is gemaakt van kunsthars. Dit beperkt geluidsdemping van het rooster in de ultrahoge frequenties voor een vloeiende geluidsweergave van het volledige frequentiebereik.

Een speciale akoestische poort op de behuizing (Beat Response Control) controleert de luchtstroom achter de driver en optimaliseert de diafragmabeweging. Tevens verbetert dit de kortstondige karakteristieken van de lage tonen en zorgt het voor een nauwkeurige ritmeweergave.

Een ander kenmerk is het gebruik van een loodvrij soldeer en contacten met corsonlegering in de aansluitingen van de Z7M2. Het geoptimaliseerde soldeer is ook gebruikt om signaalverlies te minimaliseren en een pure geleiding te garanderen. De duurzame corsonlegering (een soort koperlegering) heeft een lage weerstand en is ideaal voor contactaansluitingen.

Kabels en aansluitingen

Naast een standaard niet-gebalanceerde kabel wordt de Z7M2 geleverd met een gebalanceerde audiokabel. Een schroefbaar borgringmechanisme beveiligt de aansluiting en verhoogt de duurzaamheid. Deze kabel is voorzien van zilvercoating om de details beter te kunnen geleiden.

Sony adviseert om de Z7M2 te gebruiken in combinatie met de apart verrijkbare KIMBER KABLE. Met een achtdraads gevlochten structuur bereiken de kabels een hoogwaardige geluidskwaliteit met meer zuiverheid, lagere externe ruiswaarden en optimale elektrische variabelen. Vergulde stekkers zorgen voor een superieure geleiding en garanderen de puurheid van het signaal. De aluminiumlegering op het gripdeel zorgt voor een voortreffelijke akoestische prestatie middels een betere demping van geluidstrillingen.

Comfort is essentieel

De Z7M2 is lichter dan zijn voorganger en heeft een zeer hoog draagcomfort. De luxe en comfortabele oorkussens zijn gemaakt van zeer dik urethaan traagschuim. Om het draagcomfort te verbeteren zijn ergonomisch gevormde oorkussens geïntegreerd. Dit zorgt voor meer comfort zelfs bij langdurig gebruik. De opvouwbare structuur vermindert geluidslekkage door een verbeterde luchtafsluiting, waardoor de luisteraar krachtige lage tonen ervaart. Voor de oppervlakte van de oorschelpen is gekozen voor een zacht urethaan schuimkussen met vochtabsorberende en -afscheidende eigenschappen. Dit helpt een benauwd gevoel te verminderen en zorgt voor een comfortabele langdurige luisterbeleving.

Een synthetisch lederen hoofdband en schuifband maken van de Z7M2 een duurzame lichtgewicht hoofdtelefoon die vele jaren mee kan. Een speciaal anodiseringsproces zorgt voor extra verharding van de hanger en beschermt tegen krassen. De Z7M2 heeft tevens een stil scharniermechanisme dat ongewenste mechanische geluiden minimaliseert. Dit garandeert zelfs voor de meest veeleisende luisteraar een stille luisterbeleving.

De MDR-Z7M2 is vanaf oktober 2018 beschikbaar in de Benelux voor €800. 

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 77 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2018. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net