Volg Sony Belgium (Nederlands)

Sony introduceert de compacte 50x Super Zoom Cyber-shot HX350

Persbericht   •   dec 20, 2016 15:00 CET

  • ZEISS Vario-Sonnar T-lens met 50x optische zoom en 100x Clear Image Zoom voor scherpe close-ups
  • Handmatige bediening en een elektronische zoeker in een compacte behuizing
  • Exmor RCMOS-sensor met backlight, 20.4 effectieve megapixels en BIONZ X beeldverwerker
  • Optical SteadyShot en Intelligent Active Mode voor stabiele stilstaande beelden en Full HD-films
  • Scherpe, snelle focus op bewegende onderwerpen met Lock-on AF en DMF (Direct Manual Focus)

De HX350 biedt creatieve mogelijkheden met een vaste lens, van uitgestrekte landschappen tot exotische wilde dieren en familieportretten.

Deze nieuwe Super Zoom Cyber-shot heeft een op DSLR geïnspireerde vormgeving en is erg gebruiksvriendelijk. Zijn prestaties doen niet onder voor die van een groot toestel, maar het formaat is uiterst compact.

De ZEISS Vario-Sonnar T-lens biedt een optisch zoombereik van maar liefst 50x – dit is vergelijkbaar met een 24mm groothoek tot 1200mm supertelefoto (in 35mm-formaat). Clear Image Zoom verdubbelt de maximale vergroting tot 100x. Gebouwen, mensen en dieren op grote afstand komen zo dichterbij. Optical SteadyShot corrigeert trillingen voor scherpere stille beelden: een groep lenselementen wordt snel aangepast in respons op trillingen. Intelligent Active Mode houdt Full HD-video's scherp en gefocust dankzij Sony’s eigen Frame Analysis Technology.

De HX350 heeft een Exmor R CMOS-sensor met backlight, een hoge resolutie van 20.4 effectieve megapixels en een snelle BIONZ X beeldverwerker. Zelfs als er bij weinig licht wordt gewerkt, kan er gerekend worden op scherpe foto's met weinig ruis en Full HD-videobeelden.

De Cyber-shot HX350 heeft veel opnamefuncties. Er is een manuele ring voor soepele aanpassing van de zoom/focus, plus een eenvoudig te bedienen modusschijf en een instelbare knop voor snelle aanpassing van instellingen. Dankzij de volledige P/A/S/M-controle zijn alle belichtingsopties gemakkelijk te gebruiken voor schitterende foto's en Full HD-video's. Voor mensen die graag filmen is de d 24p opnamemodus interessant.

Breng objecten naar voorkeur in beeld. Gebruik de contrastrijke elektronische zoeker van de camera – zoals bij een DSLR – of kies voor het handmatig kantelbare 7,5cm (3.0-type) LCD-scherm met een resolutie van 921K dots.

Een extra snufje is de Motion Shot Video. Daarmee kan bijvoorbeeld een tennisopslag of golfswing als een reeks fractiebeelden vastgelegd worden. Sluit na de opnames de camera aan op een 4K-televisie voor goede kwaliteit foto's op groot formaat. Ondersteuning voor TRILUMINOS Colour op compatibele BRAVIA Tv’s staat garant voor stille beelden met levendige kleuren.

De HX350 is vanaf januari 2017 in de Benelux te koop voor een consumentenprijs van €450,-

Milieu-informatie

Voor bepaalde onderdelen van dit model is "SoRPlas" (Sony Recycled Plastic) gebruikt. Dit bestaat uit 99% gerecycleerd materiaal, waaronder van de markt teruggewonnen kunststoffen.

Over Sony
Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 72 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2016. Meer informatie op de Sony Global Web Site: www.sony.net