Volg Sony Belgium (Nederlands)

Sony introduceert de α7 camera: full-frame fotografie in compact formaat

Persbericht   •   okt 16, 2013 09:12 CEST

De nieuwe α7 van Sony biedt alle voordelen van een 35mm full-frame beeldsensor en verwisselbare objectieven in een werkelijk compacte body. Zonder in te leveren aan beeldkwaliteit, opnamegemak, functionaliteit of AF prestaties, zorgt de α7 voor foto's die voorheen alleen mogelijk waren met grote camera's uit het topsegment.

Samen met de nieuwe α7R, geeft de α7 vrijheid aan fotografen en filmers door draagcomfort te combineren met alle voordelen van full-frame fotograferen en filmen, zoals minder ruis, een breder dynamisch bereik, een geringere scherptediepte die dramatische effecten mogelijk maakt door de voorgrond te isoleren van de achtergrond (bokeh) en compatibiliteit met het nieuwe gamma full-frame objectieven.

Met zijn prachtige design en zijn body van een robuuste magnesiumlegering is de α7 ontworpen om gemakkelijk in de hand te liggen.

Draaiknoppen aan de voor- en achterkant, plus een bedieningswiel en een draaiknop voor belichtingscompensatie maken intuïtieve aanpassingen mogelijk terwijl je opnames kadert via de XGA OLED Tru-Finder of via het kantelbare 3” lcd-scherm.

Samen met de krachtige nieuwe BIONZ X processor zorgt de full-frame sensor ervoor dat je met de α7 Full HD video's van professionele kwaliteit kunt maken. Je video-opnames hebben intense kleuren en weinig ruis, zelfs bij weinig licht. Clear Image Zoom is verbeterd voor video, waarmee je krachtige close-ups kan maken zonder pixels op te offeren. Semiprofessionele videofuncties zijn onder andere de mogelijkheid om het geluidsniveau in te stellen tijdens opnemen en afspelen, en een ‘zuivere’ HDMI output, waardoor je video’s kan herbekijken op een externe monitor of ongecomprimeerd opnemen op een apart opslagmedium.

Een verbeterde Fast Hybrid AF combineert snelle AF fasedetectie met uiterst nauwkeurige AF contrastdetectie, nog versneld door gebruik te maken van een nieuw Spatial Object Detection algoritme, waarmee dit tot de snelste autofocussystemen van eender welke full-frame camera hoort. Zelfs als je een opname maakt van een onderwerp dat gedeeltelijk van de camera weggedraaid is, met een geringe scherptediepte, blijft het gezicht scherp in beeld, dankzij de uiterst nauwkeurige oogdetectie (Eye AF) die op één pupil kan scherpstellen. Eerst zorgt de AF fasedetectie met 117 dicht op elkaar gepakte detectiepunten ervoor dat het objectief snel en efficiënt scherpstelt op het onderwerp. Vervolgens zorgt de (25 punts) AF contrastdetectie in een oogwenk voor verdere scherpstelling.

Foto's in hoge resolutie kunnen rechtstreeks weergegeven worden op een 4K-televisie, die vier keer meer details weergeeft dan Full HD. Ondersteuning van TRILUMINOS Colour zorgt voor video's en foto’s met rijke, natuurlijke kleuren op een compatibele BRAVIA televisie met TRILUMINOS Display.

Doordat hij voorzien is van zowel Wi-Fi als NFC, kan je met de α7 gemakkelijk een draadloze verbinding maken met je Xperia™ of NFC-compatibele Android smartphone of tablet. PlayMemories Camera Apps zorgen voor nog meer fotoplezier. Er is een groeiend aanbod aan gratis en betalende apps voor nog meer toffe, creatieve effecten en filters, handigheidjes en meer.

De nieuwe ‘Multiple Exposure’ app maakt automatisch een compositie van opnames die na elkaar gemaakt zijn, zodat je heel gemakkelijk effecten kunt creëren met een keuze aan kant-en-klare artistieke thema's. Ook kan je handmatig composities creëren.

Op de α7 is Smart Remote Control al standaard geïnstalleerd. Hiermee kun je de belichting en bediening van de sluiter vanaf je smartphone bedienen. Geweldig voor groepsfoto's en zelfportretten waarbij je je camera op een statief hebt gemonteerd. De app stuurt bovendien foto's automatisch naar je smartphone, zodat je ze onmiddellijk kunt delen.


Nieuwe full-frame verwisselbare E-objectieven

Er is een keuze van vijf nieuwe full-frame E-objectieven waarmee het beeldverwerkingsvermogen van de α7 volledig wordt benut. Deze objectievenfamilie bestaat uit twee Sony / Carl Zeiss zoomobjectieven uit het middensegment, twee heldere Sonnar T* objectieven met vaste brandpuntsafstand en een high-end G Lens telezoom. Er is ook een nieuwe generatie bevestigingsadapters, die fotografen de mogelijkheid bieden om hun kostbare verzameling full-frame A-objectieven met beide camera's te gebruiken, zoals de onlangs aangekondigde SAL70200G2 70-200mm F2.8 G SSM II telezoom.

Er komen ook nieuwe accessoires voor de α7. De VG-C1EM grip zorgt ervoor dat je langer kunt opnemen, dankzij twee NP-FW50 batterijen, en biedt meer gebruiksgemak tijdens verticale opnames. De BC-TRW batterijlader geeft via leds de oplaadstatus aan. De FA-CS1M accessoireschoen kan voor een losstaande flits gebruikt worden als je hem aansluit met een multiflitskabel. De luxe LCS-ELCA lederen hoes zorgt voor nog meer luxegevoel bij het gebruiken van de α7, terwijl hij je camera beschermt tegen slijtage en vlekken tijdens het dragen.

Richtprijzen (incl. BTW en recupelbijdrage)

a7 1.500 EUR body midden november 2013
a7K 1.800 EUR body + 28-70mm F3.5-5.6 OSS midden november 2013


1 Volgens onderzoek gedaan door Sony in oktober 2013, voor digitale, niet-reflexcamera's met verwisselbare objectieven en autofocus.

2 Vergeleken met eerdere BIONZ processoren

3 117 punten (AF fasedetectie AF / 25 punten (AF contrastdetectie)

4 Alleen de binnenstructuur is gemaakt van een stevige magnesiumlegering

5 De α7 serie ondersteunt zowel PAL als NTSC video-opnames

6 AVCHD Progressive, 1920x1080 60p/50p/25p/24p

7 De α7 serie zal compatibel worden met “Camera Remote API beta”(http://camera.developer.sony.com), API (Application Program Interface) voor bediening op afstand van de Sony camera met smartphones en tablets met Wi-Fi, na installatie van de nieuwste Smart Remote Control, die wordt aangeboden in landen waar PlayMemories Camera Apps verkrijgbaar zijn.

8 ‘Direct Upload’ is bij de introductie beschikbaar. ‘Multiple exposure’, ‘Picture Effect+’, ‘Photo Retouch’ en ‘Lens Compensation’ zullen eind 2013 beschikbaar zijn voor de α7 serie.