Volg Sony Belgium (Nederlands)

Sony introduceert Blu-ray players voor hoge resolutie beeld- en geluidskwaliteit

Persbericht   •   jan 06, 2016 10:00 CET

Las Vegas, 5 januari 2016 - Sony breidt het assortiment hoge resolutie beeld- en geluiddragers uit met twee nieuwe Blu-ray-spelers die hoogwaardige beeldkwaliteit combineren met krachtig hi-res audiogeluid.

UHP-H1: premium player voor hoge resolutie geluid en -video

De UHP-H1 is Sony’s eerste premium player voor hoge resolutie geluid en –video. Audioliefhebbers genieten hierdoor van optimale kwaliteit ongeacht de bron. Via een schijf, het thuisnetwerk of streaming vanaf muziekdiensten zoals Spotify.Bovendien past de speler in een draadloos Multi-room-netwerk. Ook is het mogelijk om een cd, super audio-cd of audiobestanden vanaf een USB-stick af te spelen.

De geluid- en beeldkwaliteit van de UHP-H1 wordt mogelijk door een Frame & Beam-design dat mechanische trillingen tot het minimum beperkt. Tevens is het voorzien van een ruim aanbod audiocodecs waarmee gebruikers bestanden tot 192 kHz / 24 bit en Double DSD (5,6 MHz) kunnen afspelen. De analoge twee-kanaalsaudio-uitvoer naar de hifi-versterker, home-cinema reciever of tv Sound Bar verloopt via een audio-DAC (32 bit, 768 kHz). Deze garandeert een heldere, natuurlijke geluidskwaliteit.

De meeste Blu-ray-spelers sturen zowel geluid als beeld naar de tv via dezelfde HDMI-uitvoer. Om de geluidskwaliteit te optimaliseren, kan de UHP-H1 de geluid- en beeldsignalen splitsen en via afzonderlijke HDMI’s versturen. Dit reduceert de elektrische interference. Bovendien is er de functie Audio Direct die de video-uitvoer van de speler en het display vooraan uitschakelt. Dit zorgt voor een zuiver geluid.

Dankzij de geïntegreerde Bluetooth-functie kan tevens een draadloze hoofdtelefoon aangesloten worden. De UHP-H1 garandeert via LDAC-technologie een optimale gegevensoverdracht via Bluetooth. Dit garandeert hi-res-audio geluidskwaliteit, ook bij draadloos luisteren.

Ongeacht de muziekbron garandeert DSEE HX een hoogwaardige geluidskwaliteit. Dit zorgt voor een breder dynamisch bereik dat iedere luisterervaring tot hi-res brengt. Via de SongPal applicatie van Sony is met de UHP-1 eenvoudig een Multi-room-opstelling te creëren.

Blu-ray-films in Full HD worden geoptimaliseerd dankzij 4K/60p-upscaling. Daarnaast voegt de UHP-H1 beeldverbeteringen toe met SuperBitMappingV. Filmcollecties in Full HD worden hierdoor in nog hogere beeldkwaliteit weergegeven.

BDP-S6700: Blu-ray discspeler voor 4K-upscaling

De BDP-S6700 schaalt, net als de UHP-H1-premium player voor hi-res-geluid en –video, Blu-ray-films op naar 4K UHD-detail. Dit model is voorzien van een krachtige interface en een breed scala aan toepassingen voor een optimale muziek- en beeldervaring thuis.

Het systeem biedt toegang tot streamingdiensten als Spotify en Deezer. De app SongPal Link creëert bovendien extra luistermogelijkheden in huis voor. Bluetooth met LDAC garandeert een zuivere, gedetailleerde draadloze luisterervaring met een hoofdtelefoon.


Beschikbaarheid

De nieuwe UHP-H1-premium player voor hi-res audio en de BDP-S6700 Blu-ray Disc-speler voor 4K-upscaling van Sony zijn verkrijgbaar vanaf het voorjaar van 2016.

Over Sony
Sony Corporation is een toonaangevende fabrikant van audio-, video-, game- en communicatieproducten en belangrijke IT-producten voor particuliere en zakelijke gebruikers. Met de activiteiten op het gebied van muziek, beeld en computerentertainment en met de online activiteiten is Sony wereldwijd marktleider in elektronica en entertainment. Sony had een geconsolideerde jaaromzet van ongeveer USD 75 miljard voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014. Wereldwijde website van Sony: http://www.sony.net/.