Volg Sony Belgium (Nederlands)

Sony introduceert 18-110mm voor APS-C / Super 35mm formaat

Persbericht   •   sep 09, 2016 10:00 CEST

  • 6,1x Zoom Ratio met de E PZ 18-110mm F4 G OSS
  • Hoge resolutie voor professionele 4K-filmproductie
  • Smooth Motion Optics (SMO)-ontwerp om ongewenste focus- en beeldverschuivingen tegen te gaan
  • Professionele bedieningsfuncties via focus-, iris- en zoomringen
  • Optische SteadyShot beeldstabilisatie
  • Compact, lichtgewicht ontwerp, stof- en vochtbestendig

Sony lanceert vandaag een geavanceerd Super 35mm / APS-C-formaat objectief met Power Zoom voor professionele filmakers. Dit objectief (SELP18110G)heeft een groothoekinstelling van 18mm tot een telefotocapaciteit van 110mm (27mm – 165mm equiv. in 35mm-formaat). De lens beschikt over een 6,1x Zoom Ratio. Dit geeft een constante F4-diafragmaopening voor uitstekende scherptediepte-effecten en stabiele belichtingscontrole over het volledige zoombereik.

Deze G-lens is ideaal voor het E-Mountsysteem van de PXW-FS7 professionele camcorder maar kan tevens gebruikt worden voor de α7-serie en α6300. Dit objectief bestaat uit 18 elementen verdeeld over 15 groepen, waaronder 6 asferische en 3 van ED (Extra-low Dispersion)-glas. Dit geheel wordt afgesloten via een cirkelvormig diafragmaontwerp met 7 lamellen. Het ontwerp staat garant voor een beeldkwaliteit met een hoge resolutie en leent zich voor professionele 4K-filmopnames.

De SELP18110G is het tweede objectief dat is voorzien van een Smooth Motion Optics (SMO)–constructie. Deze techniek is ontwikkeld om ongewenste beeldverschuivingen te vermijden tijdens het bedienen van de lens gedurende filmopnames. SMO pakt drie specifieke aspecten van de lensbediening aan die een impact kunnen hebben op de beeldkwaliteit: Focus Breathing, waarbij verschuivingen in de zichthoek tijdens het scherpstellen worden geminimaliseerd. Focus Shift, waarbij kleine focusverschuivingen tijdens het zoomen ongedaan worden gemaakt door nauwkeurige focustracering, en Axial Shift, waarbij verschuivingen tijdens het zoomen tot een minimum worden teruggebracht dankzij de constante lengtevormgeving.

De eenvoudige bedienbaarheid en stille werking maken dit objectief goed inzetbaar voor professionele filmproducties. De drie aparte ringen bieden controle over de focus, de zoom en de diafragmaopening. Dit resultaat in een aangename torsie. De lenslengte blijft tijdens het bedienen constant, waardoor dit objectief eenvoudig kan worden gecombineerd met divers lensaccessoires. Tevens is een 0,8mm-pitch focussysteem aangebracht voor compatibiliteit met standaardscherpstelaccessoires.

Dit nieuwe objectief is stof- en vochtbestendig. Het is daarom ideaal voor gebruik op locatie. De Optische SteadyShot technologie biedt beeldstabilisatie onder alle omstandigheden. De compacte vormgeving staat garant voor een uiterst mobiele oplossing. Voor nog meer flexibiliteit kan gebruik worden gemaakt van de SEL14TC en SEL20TC teleconverters voor een uitbreiding van het focusbereik met 1,4x of 2,0x.

De SELP18110G Super 35mm / APS-C Power Zoom is vanaf december 2016 in de Benelux verkrijgbaar voor een consumentenprijs van ca. € 4000.

Over Sony
Sony Corporation is wereldwijd vooraanstaand fabrikant van audio, video, game, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met haar muziek-, beeld-, computerentertainment en online toepassingen heeft Sony de mogelijkheid om wereldwijd een voortrekkersrol te vervullen op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 72 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2016. Meer informatie op de Sony Global Web Site: www.sony.net