Volg Sony Belgium (Nederlands)

Sony breidt assortiment uit met High Dynamic Range-ondersteuning voor 4K Ultra HD-tv's van 2015

Persbericht   •   sep 02, 2015 17:45 CEST

Sony Europe heeft vandaag aangekondigd dat het meer van zijn 4K Ultra HD-televisies zal uitrusten met HDR-ondersteuning (High Dynamic Range). Naast de eerder aangekondigde X94C-reeks en de X93C-reeks voegt Sony nu ook HDR-ondersteuning toe aan de X91C-reeks, de X90C-reeks, de X85C-reeks en de S85C-reeks via een netwerkupdate[1]. HDR zorgt voor diepe zwarttinten, een dynamischer kleurbereik en rijke kleuren. Sony is tevens samenwerkingen aangegaan met videostreamingdiensten zoals Amazon Video om gebruikers nog meer content aan te bieden in HDR. Met deze update kunnen gebruikers direct HDR-content ervaren via Amazon Video.

High dynamic range (HDR) geeft een groter dynamisch spectrum weer voor kleurweergave en helderheid. Dit zorgt voor een optimaal contrast op het scherm. Dit grotere contrast brengt de subtiele nuances van het beeld naar voren. Dit van gedetailleerde zwarttinten en schaduwen tot de heldere wittinten en kleuren.

"Sony is verheugd de HDR-ondersteuning uit te breiden voor onze 4K Ultra HD-televisies. Sony is altijd een voorloper geweest op het vlak van HDR, van onze professionele camera's en de door Sony Pictures geproducete en uitgegeven HDR-content tot ons volledige tv-assortiment met HDR-ondersteuning. Alleen Sony biedt de complete HDR-kijkervaring, van de lens tot in de huiskamer," zegt Motoi Kawamura, General Manager voor TV Product Planning and Marketing in Europa.

Amazon bood zijn Prime-leden als eerste HDR-content aan met de Amazon Original-reeks 'Mozart in the Jungle', en is druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe HDR-content.

[1]Nog dit jaar beschikbaar.

Over Sony
Sony Corporation is een toonaangevende fabrikant van audio-, video-, game- en communicatieproducten en belangrijke IT-producten voor particuliere en zakelijke gebruikers. Met de activiteiten op het gebied van muziek, beeld en computerentertainment en met de online activiteiten is Sony wereldwijd marktleider in elektronica en entertainment. Sony had een geconsolideerde jaaromzet van ongeveer USD 75 miljard voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014. Wereldwijde website van Sony: http://www.sony.net/.