Volg Sony Belgium (Nederlands)

​Sony breidt assortiment full-frame lenzen uit met de 20mm F1.8 G Prime-lens

Persbericht   •   feb 25, 2020 16:23 CET

Groothoek-prime-lens is compact en levert hoogwaardige foto- en videoprestaties

Sony introduceert vandaag een nieuw full-frame E-mount objectief: de FE 20mm F1.8 G Prime-lens (model SEL20F18G). Deze ultragroothoek 20 mm F1.8 prime-lens is deskundig ontworpen voor hoogwaardige prestaties bij alle diafragma-instellingen. Dankzij het gebruik van geavanceerde optische technologieën van Sony is deze lens geschikt voor zelfs de meest veeleisende fotografen.

De compacte FE 20mm F1.8 G biedt een uitstekende G lens-resolutie en bokeh. Het betreft een lichtgewicht ultragroothoek objectief dat kan worden ingezet voor veelzijdige opnamen, zoals landschappen, portretten, bruiloften en diverse andere projecten. Deze aankondiging betekent dat er nu in totaal 55 lenzen beschikbaar zijn voor het E-mount systeem van Sony.

"De feedback van professionals is absoluut cruciaal voor Sony. Een groot aantal landschapsfotografen heeft ons gevraagd om een lichtgewicht ultragroothoek objectief met veelzijdige prestaties” zegt Stephanie Goessens, Marketing Manager Digital Imaging voor Sony Benelux. “We gaan ervan uit dat de FE 20mm F1.8 G een schot in de roos is, door de combinatie van beeldkwaliteit, draagbaarheid, buitengewone AF-prestaties en prijs. Aangezien de lens geschikt is voor video-opnames voor zowel full-frame als APS-C-camera’s, is het een belangrijke toevoeging aan ons assortiment lenzen.”

Met deze lens krijgen full-frame gebruikers van Sony meer vrijheid om hoogwaardige foto’s te maken. De SEL20F18G is uitgerust met twee AA (advanced aspherical) elementen en drie ED (Extra-low Dispersion) glaselementen. Deze beperken de chromatische afwijking effectief en garanderen een hoge beeldkwaliteit van hoek tot hoek, zelfs bij het grote diafragma van maximaal F1.8. De prestaties in close-up zijn uitstekend met een minimale scherpstelafstand van 0,19 meter (max. vergroting: 0,2 keer) en leveren een prachtig bokeh-effect. De twee XD (extreme dynamic) lineaire motoren zorgen voor een snelle, nauwkeurige en stille autofocus bij het maken van zowel foto's als video's.

Dankzij de compacte vormgeving is de FE 20mm F1.8 G de perfecte allrounder voor fotografen en videografen. De lenselementen zijn verwerkt in een zeer lichte behuizing, die slechts 373 gram weegt. Voor landschapsfotografen, die vaak lange afstanden moeten lopen om de perfecte locatie te vinden, komt dit lagere gewicht zeker van pas. Vanzelfsprekend werkt de FE 20mm F1.8 uitstekend samen met de α7-/α9-camera’s van Sony.

Het ontwerp van de FE 20mm F1.8 G is stof- en vochtbestendig en heeft een fluorcoating op het voorste element. Dit garandeert betrouwbaarheid onder allerlei omstandigheden. De lens is uitgerust met een aanpasbare focus hold-knop en een diafragmaring met aan-/uitschakelaar. Dit objectief is tevens compatibel met diverse 67mm-filters voor extra creatieve mogelijkheden.

Prijzen en beschikbaarheid

De FE 20mm F1.8 G is vanaf maart 2020 verkrijgbaar in de Benelux voor € 1100.

De volledige productdetails vindt u hier: https://www.sony.nl/electronics/cameralenzen/sel20f18g

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een creatief entertainmentbedrijf met een duurzame technologische basis. Van game- en netwerkservices tot muziek, films, elektronica, semiconductors en financiële diensten - het doel van Sony is om de wereld te verrijken met emotie via creativiteit en technologie. Voor meer informatie, bezoek: http://www.sony.net