Volg Sony Belgium (Nederlands)

Sony bevestigt de komst van HDR naar de BRAVIA™ tv's

Persbericht   •   apr 20, 2015 13:24 CEST

De nieuwe Sony BRAVIA X93C en X94C 4K Ultra HD TV-series zullen vanaf deze zomer via een netwerkupdate compatibel zijn met High Dynamic Range (HDR) content.

HDR is een opkomend videoformaat dat een bredere waaier van helderheidsniveaus kan weergeven. Contentmakers zoals filmregisseurs hebben daardoor meer creatieve opties tot hun beschikking. HDR-content zal dit jaar beschikbaar worden via grote videoaanbieders zoals Netflix en Amazon Instant Video1.

Dankzij de unieke technologie van Sony, X-tended Dynamic Range PRO (X94C 75") en X-tended Dynamic Range (X93C 55" en 65"), kan de consument genieten van de buitengewone helderheid van led en van diepere zwarttinten. Dat verbetert de kijkervaring vergeleken met een normale HDR-videobron en elke videobron met hoger contrast.

“Sony was altijd al een belangrijke speler voor 4K en onze exclusieve Sony-technologieën voorzien tv-liefhebbers van de beste beeldkwaliteit, ongeacht de bron van de content. Onze ervaring, die verschillende decennia overspant, maakt het mogelijk om nieuwe industrienormen te implementeren bij onze 4K Ultra HD-reeksen en het contrast te verbeteren met de unieke Sony technologie X-tended Dynamic Range PRO,” zegt Motoi Kawamura, General Manager TV Product Planning en Marketing bij Sony Europe. “Nu we onze ongeëvenaarde beeldkwaliteit kunnen combineren met Android TV, kunnen we zelfs onze consumenten de best mogelijke gebruikservaring voorschotelen.”

De nieuwe 4K Ultra HD TV's van Sony zijn ook uitgerust met de krachtige nieuwe 4K Processor X1, voor een schitterende scherpte in elke weergave – 4K content, High Definition, Standard Definition of zelfs internetvideo's met lage resolutie.

Android TV brengt ’s werelds meest populaire mobiel platform naar Sony tv’s en laat de gebruiker toe om z’n favoriete apps via Google Play te gebruiken. Door je vraag te stellen in de One-flick remote of compatibele smartphone helpt Voice Search je de gezochte content snel en makkelijk op te sporen. Het Android welkomscherm past content en aanbevelingen aan aan jouw persoonlijke smaak. Met Google Cast™ kun je gemakkelijk internetvideo's, foto's en andere content van je smartphone of tablet naar je tv sturen.

Deze twee series maken deel uit van het nieuwe 4K Ultra HD TV-assortiment van Sony voor 2015, dat 12 modellen omvat. Ze kunnen vanaf vandaag worden vooruitbesteld op www.sony.be en zijn vanaf mei in de winkels te koop.

Richtprijzen (incl. BTW en recupelbijdrage)

X94C – 75” 9.000 EUR
X93C – 65” 4.500 EUR
X93C – 55” 3.500 EUR

1 Alleen in het VK en Duitsland beschikbaar vanaf 10 april 2015

Over Sony
Sony Corporation is een toonaangevende fabrikant van audio-, video-, game- en communicatieproducten en belangrijke IT-producten voor particuliere en zakelijke gebruikers. Met de activiteiten op het gebied van muziek, beeld en computerentertainment en met de online activiteiten is Sony wereldwijd marktleider in elektronica en entertainment. Sony had een geconsolideerde jaaromzet van ongeveer USD 75 miljard voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014. Wereldwijde website van Sony: http://www.sony.net/.

Bestanden in de bijlage

Word-document