Volg Sony Belgium (Nederlands)

Slim, snel en gewoonweg beter: de Blu-ray Disc™-spelers van Sony

Persbericht   •   jan 07, 2014 02:00 CET

Entertainment wordt nog slimmer met de voorjaarscollectie Blu-ray Disc™-spelers van Sony. Intelligenter dan ooit, bieden ze toegang tot een opwindende wereld van content met hoogwaardige beeld- en geluidskwaliteit, uitgebreide connectiviteit en eenvoudige bedieningsmogelijkheden. Een snelle, handige manier om internetvideo’s op je tv te bekijken.

Laat je verrassen door de vier nieuwe Blu-ray Disc-spelers. Super Quick Start staat garant voor een snellere, responsieve bediening en komt met slimme nieuwe beeld- en geluidsopties.

Spiegel je smartphonescherm op tv

Wie deelt, heeft meer plezier. Met Screen Mirroring via Miracast™ toon je de inhoud van je Android smartphone of tablet1 in superformaat op het televisiescherm. Een wifirouter, internetverbinding of speciale app is niet nodig. Deel probleemloos internetvideo’s, YouTube-clips, games en meer. Alles wat je op het scherm van je mobiele toestel ziet, wordt draadloos doorgestuurd naar de Blu-ray Disc™-speler.

Streaming zonder haperen

De wifiprestaties krijgen een extra boost dankzij de supergevoelige antenne en module binnenin de speler. Die halen zwakke routersignalen via een bredere zone het toestel binnen. Het maakt dus niet uit waar je speler staat: je kunt ongestoord Full HD video streamen via het wifinetwerk thuis – dat geldt ook voor 3D-content.

Meer codecs, meer content

Met Sony is er keus te over: alle nieuwe Blu-ray Disc-spelers zijn compatibel met vele bestands- en contenttypes. Geef films, muziek en foto’s via een usb-drive of thuisnetwerkserver weer op je tv. De opties zijn vrijwel eindeloos omdat alle modellen nu ook de videocodecs in .mkv bestanden kan lezen.

Laat de show beginnen

Met Super Quick Start staat de speler in een oogwenk paraat. Je hebt sneller dan ooit toegang tot internetcontent en apps: de opstarttijd is minder dan 1 seconde. Ook Blu-ray Disc-films worden sneller dan ooit weergegeven: plaats de schijf in de speler en je kijkt sneller dan ooit naar de film. De lezer is stiller dan tevoren en gaat langer mee dankzij het antistofmechanisme. Zo geniet je ruisvrij en zonder haperen van de film.

Nog meer details

Het topmodel BDP-S6200 geeft je Blu-ray Disc™-collectie een upgrade naar 4K Ultra HD. Dat is vier keer meer resolutie (pixels) dan Full HD. Bekijk je favoriete films met meer details dan ooit op een 4K-televisietoestel.

Ook webvideo’s zien er beter uit dankzij IP Content Noise Reduction Pro, aangedreven door de snelle Dual Core processor. Internetvideo’s met lage resolutie zien er scherper en frisser uit. Er is minder ruis, meer details en natuurlijkere kleurgradaties.

Sensationeel geluid

De nieuwe Blu-ray Disc™-spelers combineren hoogwaardige beeldkwaliteit met het beste geluid dat op de markt verkrijgbaar is. Digital Music Enhancer bundelt meerdere unieke audiotechnologieën van Sony voor een nog rijker geluid – of je nu internetvideo’s bekijkt of je MP3-muziekcollectie afspeelt vanaf een usb-drive. Hoogfrequente details gaan vaak verloren bij zwaar gecomprimeerde digitale muziekbestanden. Met Digital Music Enhancer worden die hoogfrequente details en de verloren dynamiek in de audiobestanden (met een lage bit rate) hersteld voor een ruimtelijker, natuurlijkgetrouw geluid.

Technische specificaties

BDP-S6200

BDP-S5200

BDP-S4200

BDP-S1200

Beeld

4K Upscale

JA

Super Bit Mapping voor Video

JA

3D-weergave

JA

JA

JA

IP Content Noise Reduction Pro

JA

Geluid

Digital Music Enhancer

JA

Netwerk

Screen Mirroring1

JA

JA

Wifi

JA

JA

DLNA

JA

JA

JA

Sony Entertainment Network

JA

JA

JA

JA

Gebruiks-opties

Dual Core

JA

TV Side View App

JA

JA

JA

Ruimere codec-ondersteuning

JA

JA

JA

JA

Super Quick Start

JA

JA

JA

JA

1 Compatibel met mobiele toestellen Wi-Fi CERTIFIED Miracast™ (Android 4.2 en recenter).

Richtprijzen (incl. BTW en recupelbijdrage)

BDP-S6200

200 EUR

februari 2014

BDP-S5200

120 EUR

maart 2014

BDP-S4200

100 EUR

februari 2014

BDP-S1200

80 EUR

februari 2014