Volg Sony Belgium (Nederlands)

Simpel en veilig content delen terwijl je onderweg bent: de draagbare draadloze server van Sony

Persbericht   •   sep 04, 2013 17:00 CEST

Draadloos bekijken en delen van je persoonlijke content – gemakkelijk en veilig – met de nieuwe WG-C20 Portable Wireless Server van Sony.

Deze ultraslanke server in zakformaat (slechts 14,4x7cm bij 9mm), is voortgekomen uit de WG-C10, en biedt nu nog meer mogelijkheden om al je content te beheren, of je nu onderweg of thuis bent. Het design matcht niet alleen met de nieuwste Xperia™ smartphone, het is ook een geweldig accessoire voor andere telefoons en tablets.

Schuif er een SD-geheugenkaart in en gebruik de WG-C20 om al die foto's, video's en mp3's… of zelfs Office-documenten en andere pc-bestanden te bekijken en te delen. Voor nog meer opslagcapaciteit kun je er een usb-medium zoals een flash geheugen, digitale camera of draagbare hard drive op aansluiten1.

Het is de eerste draagbare draadloze server van Sony die NFC ondersteunt, voor een draadloze verbinding zonder gedoe. Raak je Xperia™ - of andere mobiel apparaat met NFC - eventjes aan met de WG-C20: de app wordt geactiveerd en maakt automatisch een Wi-Fi Direct-verbinding, zonder lastige codes en instellingen.

Met ondersteuning voor DLNA is de WG-C20 net als een mediaserver thuis, maar dan in miniformaat. Je kunt er opgeslagen video's, foto's en muziek mee streamen naar je tv, hifi, pc, tablet en andere DLNA-client-toestellen op een thuisnetwerk – kabels zijn niet nodig. Of je kunt er een externe hard drive[1] op aansluiten via usb en op die manier content delen.

Gebruikers van digitale camera's zullen ook weg zijn van de WG-C20. Schuif na de fotosessie de geheugenkaart van je camera in de server. Bekijk dan al die kostbare herinneringen draadloos op je smartphone of tablet, of upload ze naar sociale netwerken zoals Facebook en Twitter.

De WG-C20 is een handig hulpmiddel als er geen Wi-Fi hotspot in de buurt is. Je kan namelijk je bestanden streamen en delen met tot acht gebruikers, via hun smartphones, tablets of pc’s. Geweldig voor bijeenkomsten, autoreizen of spontane ontmoetingen. En het is veilig: door de toegangscontrole hebben alleen vrienden of collega's toegang tot de gedeelde map die jij bepaalt. Voor extra veiligheid kun je ook een wachtwoord instellen.

Wanneer de server via een peer-to-peer draadloze verbinding is aangesloten kun je zelfs internet gebruiken. De WG-C20 maakt dan een ‘brug’ vanaf de internetverbinding op je gebruikelijke wifi-router – zodat kunt surfen, content kunt uploaden en veel meer vanaf je smartphone.

De WG-C20 doet ook dienst als handige stroomvoorziening: dankzij zijn krachtige batterij kun je er snel andere toestellen mee opladen via een usb-verbinding als er geen stopcontact in de buurt is.

De WG-C20 is eenvoudig te beheren via de File Manager app van Sony. Raak de WG-C20 aan met je Xperia of mobiel apparaat met NFC en je wordt naar de Google Play Store gebracht om de gratis app op je smartphone te downloaden. De File Manager app voor Android toestellen is in november 2013 beschikbaar.

Bekijk ook dit filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=LQAgFYufDDE

De nieuwe WG-C20 draagbare draadloze server is vanaf november 2013 in Europa verkrijgbaar, in wit, zwart en paars.


Specificaties:

Draadloos

IEEE 802.11b/g/n (2.4GHz)
NFC

DLNA

M-DMS

Interface

Usb A poort (Hi-Speed USB)
Usb microB poort (Hi-Speed USB)
SD card slot

Usb output (A Poort)

DC 5V, 1.5A (Max.)

Usb input (microB Poort)

DC 5V, 1.0A (Max.)

Batterijcapaciteit

3000 mAh

Gebruikstijd

Ongeveer 10 uur voor het afspelen van mp3's

Ondersteunde besturingssystemen

Android 4.0.3 of nieuwer
iOS 6.0 of nieuwer[2]
Windows® 8
Windows® 7 SP1 of nieuwer
Windows Vista® SP2 of nieuwer
Windows® XP SP3 of nieuwer
Mac OS® X10.6 of nieuwer

Ondersteunde geheugenkaarten

SD/SDHC/SDXC,
microSD/microSDHC/microSDXC
* microSD card vereist een geschikte adapter (apart verkrijgbaar)

Afmetingen

circa 71(B) x 144(H) x 9(D) mm
(uitstekende delen niet inbegrepen)

Gewicht

circa 135g

Pakket bevat

- WG-C20
- USB-kabel (circa 40cm)
- Geprinte documentatie


[1] Compatibiliteit getest met Sony HDD-producten. FAT32-formatting vereist

[2] Verkrijgbaarheidsdata van App voor iOS worden later bekendgemaakt