Volg Sony Belgium (Nederlands)

s Werelds eerste draadloze hoofdtelefoon met 9.1-kanaals Digital Surround

Persbericht   •   apr 02, 2014 09:49 CEST

Geniet thuis van een bioscoopervaring met de nieuwe MDR-HW700DS Digital Surround draadloze hoofdtelefoon; 's werelds eerste 9.1-kanaals Digital Surround hoofdtelefoon. Voor een nog fantastischere ervaring is er een keuze aan geluidseffecten waarmee je je headset afstemt op datgene waar je naar luistert: films, games of nieuwsuitzendingen en talkshows. De nieuwe ‘Cinema’-modus is gecreëerd in samenwerking met de Academy Award®-winnaar Tom McCarthy, de Supervising Sound Editor van Sony Pictures Entertainment. Je waant je in een bioscoopzaal.

Met deze nieuwe hoofdtelefoon geniet je van een uiterst detailrijk, ongecomprimeerd meerkanaals Surround Sound via digitale draadloze transmissie, vrij van ruis en storingen van andere toestellen in huis.

Virtualphones Technology (VPT)2, een exclusieve technologie van Sony, recreëert de soundstage van een multikanaalsspeaker, waardoor een akoestische ruimte ontstaat met een authentieke surround sound waar je helemaal in opgaat. Naast de 5.1-kanaals surroundluidspreker zorgen een surround-back- en front-luidspreker (elk 2-kanaals) voor een 9.1-kanaals Surround Sound. Een realistisch, uiterst expressief geluid is het resultaat. Het driedimensionale geluid levert een diepte op waardoor je je in een virtuele realiteit waant – en dat gewoon thuis.

De HDMI-aansluiting3zorgt voor een onaangetaste geluidskwaliteit dankzij een ongecomprimeerde audiotransmissie. De dual band-aansluiting van 2,4 GHz en 5 GHz zorgt voor een vloeiende draadloze overdracht zonder onderbrekingen of verstoringen. Zo kun je je vrij bewegen zonder dat de geluidskwaliteit in het gedrang komt.

De effecten ‘Cinema’, ‘Game’ en ‘Voice’ leveren een nieuwe ervaring: het geluid is realistischer dan ooit. De ‘Cinema’-modus is gecreëerd in samenwerking met Sony Pictures Entertainment en zijn Supervising Sound Editor, de Academy Award®-winnaar Tom McCarthy4. Deze modus zorgt voor een authentieke bioscoopervaring en een virtueel geluidsveld, gebaseerd op een analyse van de prestigieuze soundmixpodia die voor de productie van internationale speelfilms worden gebruikt. De speciaal voor gamers ontwikkelde modus reproduceert een geluidsveld dat werd ontwikkeld in samenwerking met de geluidsdesigners van Sony Computer Entertainment Inc. De combinatie van het gelaagde geluid van de game met een helder stemgeluid geeft de ‘Game’-modus een krachtig effect. Games worden realistischer dan ooit dankzij de geluidslokalisatie en de gebalanceerde output van het rechter- en linkerkanaal. Het ‘Voice’-effect zorgt voor een helderder stemgeluid, waardoor je favoriete talkshows nog beter klinken.

Mooi om naar te kijken en goed voor je oren: de MDR-HW700DS voelt ook na urenlang gebruik nog prettig aan dankzij de luxueuze oorkussens. De 50 mm driverunits zorgen voor een diepe bas en een krachtig geluid. Continu gebruik is geen probleem: de batterij gaat tot wel 12 uur mee en kan snel worden opgeladen. Dit alles in een stijlvolle vormgeving. De hoofdtelefoon is uitstekend afgestemd op de 4K-technologie. Met de MDR-HW700DS kan native 4K videocontent5 in de oorspronkelijke kwaliteit worden doorgestuurd naar een 4K TV of projector. Dit maakt een volledige 4K-kwaliteitservaring mogelijk terwijl je via de draadloze hoofdtelefoon met Digital Surround luistert.

De nieuwe Home Wireless hoofdtelefoons bieden een oplossing voor iedereen: naast de MDR-HW300K met ongecomprimeerde digitale draadloze transmissie is er het draadloze instapmodel MDR-RF811RK met een batterijduur van 28 uur.


Richtprijzen (incl. BTW en recupelbijdrage)

MDR-HW700DS

450 EUR

april 2014

MDR-HW300K

120 EUR

april 2014

MDR-RF811RK

60 EUR

april 2014