Volg Sony Belgium (Nederlands)

Ondersteuning voor HDMI eARC voor Sony Dolby Atmos soundbars en AV-receivers

Persbericht   •   nov 01, 2018 16:49 CET

Soundbars en AV-receivers via een firmware-update uitgerust met HDMI eARC

- Drie Sony soundbars en twee receivers vanaf nu geschikt voor HDMI eARC
- eARC is een nieuwe HDMI 2.1 functie die ondersteuning biedt voor de nieuwste audioformaten
-Verbeterde de connectiviteit en optimale geluidskwaliteit voor soundbars en AV-receivers

Sony biedt sinds kort via een firmware update HDMI eARC ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS: X ondersteunende modellen. Zo zijn de HT-ST5000, HT-ZF9 en HT-XF9000 en de AV-receivers STR-DN1080 en STR-DH790 vanaf nu geschikt voor HDMI eARC. Dit optimaliseert de geluidskwaliteit en connectiviteit van deze thuisbioscoopsystemen.

Compromisloze geluidskwaliteit

HDMI eARC is essentieel voor het overdragen van hoogwaardige audio met een optimale bandbreedte en snelheid. Met deze firmware-update kunnen gebruikers genieten van Dolby Atmos True HD, DTS: X HD Master Audio en multi-channel LPCM. HDMI eARC is onderdeel van de HDMI 2.1 standaard. Dit staat garant voor audio met een hoge resolutie, een snellere verversingsfrequenties en ultrasnelle HDMI-kabelondersteuning. Deze update zorgt voor volledige compatibiliteit tussen eARC-audioapparaten en eARC-tv's, zoals Sony's BRAVIA AF9 en ZF9 modellen.

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 77 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2018. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net