Volg Sony Belgium (Nederlands)

Moneypenny speelt de hoofdrol in de campagne video van Sony

Persbericht   •   sep 14, 2015 14:37 CEST

Een nieuwe commercial van Sony met ‘Made for Bond’-technologieën

Moneypenny gebruikt de Sony RX100 IV-camera om beelden in super-slow-motionop te nemen tijdens een achtervolging in het Londense South Bank om Bond zijn Xperia Z5 Compact smartphone te bezorgen

Geregisseerd door Danny Kleinman – de man achter diverse Bond-titels – om de fans in spanning te brengen.

Londen, Verenigd Koninkrijk – In afwachting van de release van de langverwachte film Spectre heeft Sony zijn commercial ‘Made for Bond’ onthuld, met Naomie Harris als Moneypenny. Spectre, een film van Albert R. Broccoli’s EON Productions, Metro-Goldwyn-Mayer Studios en Sony Pictures Entertainment, is vanaf 6 november in de bioscoop te zien.

Deze campagne video toont een spannende achtervolging in het Londense South Bank terwijl Moneypenny een aantal criminelen het nakijken geeft om Bond zijn Xperia Z5 Compact smartphone te kunnen bezorgen. Met behulp van de geavanceerde compacte RX100 IV Cyber-shot-camera, maakt zij tevens beelden in super-slow-motion.

De 60 seconden durende minifilm werd geregisseerd door de Britse regisseur Danny Kleinman en geproduceerd door productiehuis Rattling Stick en reclamebureau adam&eveDDB. Het merendeel van deze productie is opgenomen met de F65 professionele bioscoopcamera, afgewisseld met slow-motionbeelden van de RX100 IV-camera en foto's op het scherm van de Xperia Z5 Compact.

"Het idee was een video te maken in de vorm van een commercial", zei Kleinman. "De film brengt je midden in de spanning van een achtervolging en neemt je mee naar het iconische Londen."

"London vormt het perfecte decor voor deze commercial. Bond is immers Brits, dus was het cruciaal dat de film hier opgenomen zou worden. Het is geen klassieke commercial. Het is een film vol actie", voegde Harris daaraan toe.

Kazuo Hirai, President en CEO van Sony Corporation, benadrukt: "Al sinds Casino Royale is Sony trotse partner van de Bond-films. De Xperia Z5 Compact en RX100 IV zorgen voor de nodige actie en bieden tal van functies, maar het blijven echte gadgets voor dagelijks gebruik. Of ze nu gebruikt worden door Moneypenny tijdens undercoveropdrachten of door een creatieve fotograaf die hoogwaardige foto's wil delen, het zijn draagbare en gebruiksvriendelijke toestellen voor iedereen."

De compacte RX100 IV-camera is uitgerust met 's werelds eerste[1] geschakelde 1,0 inch Exmor RS CMOS-sensor, heeft een functie voor het opnemen van 40x super-slow-motion-videobeelden (tot 1000 fps[2]) en kan gegevens 5x sneller lezen dan vorige modellen. Kortom, de perfecte accessoire voor Moneypenny.

De Z5 Compact Graphite Blackbeschikt over de snelste autofocus in een smartphone[3] met een snelheid van 0,03 seconden[4]. Deze smartphone is uitgerust met een geïntegreerde vingerafdruksensor in de aan/uit-knop, heeft een batterijduur tot wel 2 dagen en is verwerkt in een strak ontwerp. Met deze eigenschappen is de Xperia Z5 Compact een smartphone die Bond op het lijf geschreven is.

Sony. Made for Bond.

YouTube-link naar de commercial (60 seconden): https://youtu.be/5y_UqgxQv10

[1] Voor digitale fotocamera's (volgens onderzoek door Sony vanaf juni 2015).

[2] In PAL. Via het menu kan er geschakeld worden tussen PAL en NTSC. Slow-motionbeelden kunnen opgenomen worden aan 1000 fps, 500 fps en 250 fps. Er kan geen geluid opgenomen worden bij het opnemen in slow motion. Een SDXC-geheugenkaart van klasse 10 of hoger is vereist.

[3] Gebaseerd op de resultaten van technische tests voor het meten van de autofocussnelheid van Sony's Xperia™ Z5 Compact- en Xperia™ Z5-smartphone in vergelijking met de Apple iPhone 6, Apple iPhone 6 Plus, HTC One M9, LG G4, Samsung Galaxy Note 4 en Samsung Galaxy S6 (dit zijn de 'toonaangevende smartphones', geïdentificeerd door Strategy Analytics als de zes beste gelijkwaardige toestellen in 2015). Dit onderzoek werd tussen 5 en 6 augustus 2015 uitgevoerd door Strategy Analytics. Ga voor meer informatie naar Sony Mobile Communications.

[4] Conform CIPA-richtlijnen (Camera & Imaging Products Association).

Over Sony
Sony Corporation is een toonaangevende fabrikant van audio-, video-, game- en communicatieproducten en belangrijke IT-producten voor particuliere en zakelijke gebruikers. Met de activiteiten op het gebied van muziek, beeld en computerentertainment en met de online activiteiten is Sony wereldwijd marktleider in elektronica en entertainment. Sony had een geconsolideerde jaaromzet van ongeveer USD 75 miljard voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014. Wereldwijde website van Sony: http://www.sony.net/.