Volg Sony Belgium (Nederlands)

Meer dan alleen beeldkwaliteit: anders tv kijken met Sony

Persbericht   •   jan 07, 2014 02:00 CET

De Sony BRAVIA-tv toestellen in groot formaat van dit seizoen bieden ongeëvenaarde beeld- en geluidskwaliteit in een grensverleggende vormgeving. Daarnaast kun je op een nieuwe manier aan de slag met je favoriete tv-content. Het 4K tv-assortiment omvat 3 series met elk 7 modellen. En het Full HD-assortiment bestaat uit 6 series met 14 modellen. Alle series zijn vanaf voorjaar 2014 te koop.

Zeer gedetailleerde en contrastrijke beelden

Beeldkwaliteit is waar het bij de BRAVIA tv’s allereerst om draait. Of je nu in Full HD of nog meer gedetailleerde 4K Ultra HD kijkt, je wordt gegarandeerd meegesleept door de realistische beelden die zich voor je ogen ontvouwen.

Geniet van nog helderdere, krachtigere beelden dankzij de nieuwe X-tended Dynamic Range™ voor verhoogd contrast. Topmodel BRAVIA X95 is het ultieme toestel qua beeldkwaliteit. Het is als enige uitgerust met X-tended Dynamic Range PRO voor diepere zwarttinten, gedetailleerdere kleurschakeringen en krachtigere beelden. Het energieverbruik wordt beperkt gehouden doordat de backlight in donkere zones op het scherm wordt gedimd, terwijl de heldere gedeeltes waar nodig tot drie maal zoveel stroom krijgen. Dankzij een uniek, efficiënt algoritme biedt X-tended Dynamic Range PRO het meest diepe zwart en helder licht – met een veel dynamischere kijkervaring als resultaat1. Lichtlekkage wordt geminimaliseerd en de backlightniveaus worden per schermzone beheerst.

Ben je een sportliefhebber? Dan is 4K/60p de ideale standaard om naar snelle actie te kijken. De nieuwe 4K tv’s van Sony zijn hier geknipt voor, want ze ondersteunen de nieuwste HDMI-standaard, HDMI 2.0. Deze tv-toestellen zijn ook compatibel met MHL 3.0, dat 4K-output van smartphones en tablets ondersteunt. Daarnaast zit er een nieuwe decoder in die HEVC-decoding ondersteunt en streaming 4K/60p-content vanaf het internet kan weergeven – bijvoorbeeld afkomstig van diensten zoals Netflix2.

De 4K-modellen gaan in alles een stapje verder en kunnen beelden piekfijn upscalen dankzij de krachtige 4K X-Reality™ PRO processor. Of je nu in 4K of HD kijkt, Sony’s speciale 4K-beelddatabase staat garant voor levensechte textuur, realistische kleuren en schitterend contrast.

Het TRILUMINOS™ Display is uniek voor Sony. Het brengt de emotie van elke scène volledig over met krachtige rood- en smaragdgroentinten. Alles oogt levensecht: de lucht, de zee, de natuur, gezichten en meer. Ook bij weergave van foto’s en video’s gemaakt met de nieuwste camera’s en camcorders van Sony met ondersteuning voor TRILUMINOS™ Colour, zijn de resultaten fenomenaal.


Innovatieve ‘Wedge’-structuur

Geef je woonkamer extra karakter met de opvallende nieuwe ‘Wedge’-structuur. Die biedt meer stabiliteit nu de tv-schermen steeds groter worden. Het zwaartepunt van het toestel wordt naar beneden gehaald, waardoor een minder diepe voet nodig is vergeleken met conventioneel vormgegeventoestellen. De tv kan nu tegen de muur of op een smalle tafel staan zonder dat een grote onderbouw nodig is.

Tv-toestellen met de discrete Wedge-structuur hebben extra ruimte aan de binnenkant. Daardoor is er plaats voor de nieuwe 2-wegs Long Duct Speaker. De vorm biedt extra capaciteit aan de luidsprekerbox, die daardoor krachtige bassen levert en geluidsvervorming onder controle houdt.

De BRAVIA X9 behoudt het sensationele geluid, resultaat van de naar voren gerichte Magnetic Fluid Speakers – uniek voor Sony. Het dempervrije ontwerp is nu voorzien van met mica versterkte glasvezel om vervorming tegen te gaan. Je hoort het verschil: prachtig gearticuleerde midden- en hoge tonen, zowel bij zang als solo-instrumenten en dynamische rock.

Enkele modellen zijn uitgerust met een poortreplicator, een slimme manier van kabelmanagement. Van spelconsoles tot Blu-ray-spelers – alle aansluitsnoeren zitten keurig aan de achterkant.


BRAVIA: een krachtiger, helder geluid

Alle BRAVIA toestellen van dit jaar3zijn uitgerust met ClearAudio+. ClearAudio+ is een combinatie van meerdere unieke digitale audioverwerkingstechnologieën van Sony voor een zeer hoge geluidskwaliteit. Krachtige, heldere stemklanken en een breed spectrum aan authentiek klinkende geluiden zorgen dat je helemaal opgaat in de audiobeleving.

Voor wie een echte thuisbioscoopervaring wil met meer krachtige, diepe bassen is een optionele draadloze subwoofer beschikbaar: de SWF-BR100. Dit draadloze toestel is eenvoudig te installeren, inpluggen in de tv en hij stelt zichzelf af om zodoende frequentie en fasering te vermijden.

Om het tv-geluid nog meer impact te geven, adviseert Sony de HT-CT770 Sound Bar. Een stijlvolle oplossing voor een nog intiemere dialoog. Een andere mogelijkheid is de HT-XT1 TV Base Speaker, die past ‘opvallend onopvallend’ onder je tv. De dunne, maar krachtige woofer levert een krachtige basis voor explosieve actie op het scherm. De fraaie glazen bovenzijde is stevig en mooi om te zien. Voor een volledige 5.1-kanaals ervaring is er het BDV-N9200W homecinema. Blu-ray Disc™-films en muziek komen er mee tot leven en hij speelt High-Resolution audiobestanden door de vijf Magnetic Fluid luidsprekers. Dit surroundsysteem maakt gebruik van Sony’s unieke Surround Digital Signal Processing-technologie. Hierdoor krijg je het gevoel dat je in de concert- of bioscoopzaal zit.


Soepel, snel, moeiteloos

Uitstekende beeld- en geluidskwaliteit gecombineerd met een frisse, soepele gebruikservaring. Door content bladeren is eenvoudiger dan ooit dankzij One Flick Entertainment. De nieuwe user interface laat je toe netwerkcontent te bekijken zoals YouTube en persoonlijke content via PlayMemories opgeslagen, naast de conventionele digitale uitzendingen. Krijg toegang tot het menu door de nieuwe ‘One-Flick Remote’ naar boven te bewegen. Door op en neer te bewegen, blader je door de content. Het kanaal bovenaan noemt ‘Top Picks’ en toont de actuele, meest bekeken programma’s of video on demand (VOD), foto’s en video’s van je vrienden en aanbevelingen op basis van je kijkgewoontes. Hierdoor ontdek je nieuwe content via je tv.

Met Quick TV kom je rechtstreeks uit bij de content die je zoekt. De tv start in minder dan 2 seconden4 op en apps zoals YouTube worden rechtstreeks vanaf de startpagina sneller dan ooit opgestart. Met BRAVIA vind je in een oogwenk wat je zoekt.

Interactie met je tv is intuïtiever dan ooit met de nieuwe One-Flick Remote. Blader comfortabel door je content en kies snel met de afstandsbediening met touchpad. De afstandsbediening hoeft zelfs niet op je tv gericht te worden. De afstandsbediening is voorzien van NFC voor draadloze aansluiting op andere mobiele toestellen: One-touch Mirroring laat in een handomdraai op het grote scherm zien wat er op je smartphone5 gebeurt.

Social Viewing is een nieuw snufje waarmee tv-kijken een nog socialere, interactieve activiteit wordt. Volg de tweets van je vrienden over het tv-programma waar je naar kijkt. Chat via de ingebouwde camera en microfoon met je vrienden en familie via Skype terwijl je tv-kijkt. De videokwaliteit blijft ook in het halfdonker uitstekend, terwijl de unieke echo-onderdrukkingstechnologie van Sony de conversatie helder en duidelijk houdt.

Met Live Football Mode zit je middenin de wedstrijd. Het beeld en geluid wordt geoptimaliseerd voor een authentieke stadionervaring met frisgroen gras, soepele actie op het veld en het gevoel dat je omgeven wordt door juichende supporters. De nieuwe fraaie interface omvat ook nieuws en hoogtepunten van de FIFA. Wil je je zonder afleiding op de actie concentreren? Druk op de knop en de commentaarstem valt weg.

Upload foto’s en video’s6 naar PlayMemories Online, Sony’s eigen cloud, vanaf je smartphone, tablet of pc. Vervolgens kun je ze gemakkelijk op groot scherm bekijken in heldere en prachtige 4K-kwaliteit op een 4K Ultra HD BRAVIA tv.

Bekijk je vakantiefoto’s als diavoorstelling met de achtergrondmuziek naar keuze en beleef al die mooie momenten opnieuw, samen met je familie en vrienden.

Ook is er een bijzondere fotogemeenschap genaamd ‘500px’7. Daarmee bekijk je hoogresolutie 4K-foto’s van over de hele wereld, gewoon op je tv.

De nieuwe BRAVIA 4K Ultra HD en Full HD LCD tv’s van Sony zijn vanaf de lente van 2014 te koop (prijzen nog niet gekend).


Belangrijkste kenmerken

X95

X9

X85

W95

W85

W8

W7

W6

R4

Formaat

85

79 / 65 / 55

65 / 55 / 49

65 / 55

60

55 / 50 / 42

50 / 42 / 32

60 / 48 / 40

40 / 32

Resolutie

4K

FHD

FHD
HD:32”

Vormfactor

Wedge

Wedge

Beeldprocessor

4K X-Reality PRO

X-Reality PRO

Clear
Resolution Enhancer

Kleur

TRILUMINOS Display

Helderheid & Contrast

X-tended Dynamic Range PRO

X-tended Dynamic Range

X-tended Dynamic Range

Luidspreker

Long Duct

Magnetic Fluid

Bass Reflex

Long Duct

Bass Reflex

One-Flick Entertainment

Snelle start & weergave
Rechtstreekse toegang met nieuwe gebruikers-interface
Intuïtieve bediening met One-Flick Remote

Snelle start
Rechtstreekse toegang met nieuwe gebruikers-interface

Gebruikers- ervaring

Social Viewing
Live Football Mode
One-touch Mirroring
Foto's delen

Social Viewing (Tweet View)
Live Football Mode
Screen Mirroring
Foto's delen

Foto's delen

Skype-camera

Ingebouwd

Optioneel

One-Flick Remote

Inbegrepen

Optioneel

Draadloze subwoofer

Compatibel

1 Dynamic Range-helderheid is niet hetzelfde als luminantie. Het is een brede weergave-index van de luminantie, de schakering en het zwartniveau.