Volg Sony Belgium (Nederlands)

Mathis Vandermeeren wint Belgium National Award 2021

Persbericht   •   mar 10, 2021 10:00 CET

  • Mathis Vandermeeren winnaar van de Belgium National Awards
  • Beelden beschikbaar voor publicatie op press.worldphoto.org

De jury van de 2021 Sony World Photography Awards heeft de foto "Frozen Forest uit de categorie 'Landscape' van Mathis Vandermeeren uitgeroepen tot winnaar van de Belgium National Award. 

De Sony World Photography Awards is 's werelds grootste fotografiewedstrijd. De National Awards vormen een wereldwijd programma dat open staat voor fotografen van elk niveau. Het programma onderscheidt de beste foto die door een lokale fotograaf in 62 landen is genomen. 

Mathis Vandermeeren (16) is een fotograaf uit Dilbeek – België. Zijn grote passie is natuurfotografie. Daarover zegt hij: “In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur om zowel in België als in het buitenland landschappen en dieren te fotograferen met een camera of een drone.”

Over de winnende foto gesproken, Mathis legt uit: “Een shot waar ik al lang van droomde. Deze foto is gemaakt in de Hoge Venen in België in december 2020. Ik vond dat het licht en de vers gevallen sneeuw het bos erg mysterieus maakten.”

Als winnaar van de National Award ontvang Mathis de nieuwste digitale beeldapparatuur van Sony. 

De winnaars in de competitie Student, Youth, Open en Professional van de Sony World Photography Awards 2021 worden op 15 april 2021 digitaal bekendgemaakt door de World Photography Organization. Voor meer informatie over winnaars en shortlists bezoek www.worldphoto.org

Over Sony World Photography Awards
Geproduceerd door de World Photography Organization zijn de Sony World Photography Awards een van de belangrijkste wedstrijden op de wereldwijde fotografiekalender. De Awards worden voor het 14e jaar in partnerschap met hoofdsponsor Sony georganiseerd en bestaan uit vier competities: Professional, (voor een reeks/meerdere werken) Open (voor een enkele afbeelding), Student (voor academische instellingen) en Youth (voor 12 -19-jarigen).

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een creatief entertainmentbedrijf met een duurzame technologische basis. Van game- en netwerkservices tot muziek, films, elektronica, semiconductors en financiële diensten - het doel van Sony is om de wereld te verrijken met emotie via creativiteit en technologie. Voor meer informatie, bezoek: http://www.sony.net