Volg Sony Belgium (Nederlands)

Maki's en hoelmans bekijken levensechte 4K-beelden als onderdeel van hun herintroductie in het wild

Persbericht   •   dec 07, 2015 10:03 CET

  • De dierenbeschermingsorganisatie The Aspinall Foundation heeft Sony BRAVIA 4K-tv's geïnstalleerd in de verblijven van het Port Lympne Reserve te Kent. Dit met als doel de dieren die volgend jaar terugkeren in het wild gedetailleerde en levensechte beelden te kunnen tonen
  • Dit experiment vormt een onderdeel van een programma dat de maki's en hoelmans voorbereidt op de herintroductie in het wild. Dankzij de gedetailleerde videobeelden uit gebieden van herkomst raken de dieren gewend aan situaties en objecten die zij in het wild tegen gaan komen.

Afgelopen week werden in het Port Lympne Reserve te Kent (VK) Sony BRAVIA X90C 4K Ultra HD-televisies geïnstalleerd in de verblijven van de maki's en hoelmans. Dit experiment vormt een onderdeel van het programma 'Back to the Wild' van de dierenbeschermingsorganisatie. De primaten konden gedetailleerde, levensechte 4K-beelden van hun nieuwe habitat in Java en Madagaskar bekijken om hen vooraf al vertrouwd te maken met hun nieuwe thuis.

Simon Jeffery, Animal Manager in het Port Lympne Reserve, verklaard: "In Port Lympne zijn we altijd op zoek naar nieuwe manieren om onze dieren bezig te houden en te stimuleren. Deze keer wilden wij eens iets anders proberen om de dieren klaar te maken voor hun nieuwe toekomst.

De verblijven zijn ontworpen om de natuurlijke habitat van de dieren zo natuurgetrouw mogelijk na te bootsen. Naarmate het moment van de herintroductie dichterbij kwam, besloten we deze keer om onze maki's en hoelmans hun nieuwe habitat op een realistische manier te tonen.

Dit door hen gedetailleerde, levensechte beelden van hun nieuwe thuis te tonen. De beeldkwaliteit van Sony BRAVIA 4K-tv's is zo goed en gedetailleerd dat het lijkt alsof je het regenwoud met je eigen ogen ziet."

Als onderdeel van The Aspinall Foundation zet het Port Lympne Reserve zich in voor het behoud van zeldzame en met uitsterven bedreigde diersoorten door hen opnieuw in het wild te introduceren in beschermende gebieden. Port Lympne werkt intensief mee aan uitwisselings- en kweekprogramma's overal ter wereld en heeft hier al veel successen mee geboekt.

Andere delen van de herintroductie programma zijn onder meer het zorgen voor een passende infrastructuur bij het uitzetten van de dieren. Gespecialiseerde teams van dierenartsen en verzorgers zijn uitgerust om de herintroductie zo goed mogelijk te begeleiden. Op deze manier kunnen de dieren goed acclimatiseren en zich vestigen in de nieuwe omgeving.

Over Sony
Sony Corporation is een toonaangevende fabrikant van audio-, video-, game- en communicatieproducten en belangrijke IT-producten voor particuliere en zakelijke gebruikers. Met de activiteiten op het gebied van muziek, beeld en computerentertainment en met de online activiteiten is Sony wereldwijd marktleider in elektronica en entertainment. Sony had een geconsolideerde jaaromzet van ongeveer USD 75 miljard voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014. Wereldwijde website van Sony: http://www.sony.net/.