Volg Sony Belgium (Nederlands)

Lp’s in Hi-Res Audio met nieuwe platenspeler van Sony

Persbericht   •   jan 06, 2016 10:00 CET

  • Draaitafel voor muziekfanaten: met hoge resolutie (Hi-Res) Audio-omzetfunctie voor muziek onderweg
  • Uitstekende geluidskwaliteit dankzij geluidsinstelling en een nieuw ontwikkelde draaitafelarm en plint
  • Nieuwe gebruiksvriendelijke software om op vinyl op te nemen en opnames te bewerken

Las Vegas, 5 januari 2016 - Sony speelt in op de populariteit van vinyl en kondigt een nieuwe draaitafel gericht op hoogwaardige geluidskwaliteit. Met de Sony PS-HX500 kunnen gebruikers hun platencollectie eenvoudig converteren naar digitale nummers met hoge resolutie audiokwaliteit (gelijkwaardig aan DSD-kwaliteit).

Detailrijk geluid van hoge kwaliteit

De PS-HX500 is zorgvuldig vormgegeven om perfecte audioprestaties te garanderen. Van de nieuw ontwikkelde draaitafelarm tot het gegoten plateau en de plint, alles is opnieuw ontworpen.

De rechte arm met de naaldtip zorgt voor een goede stereobalans. De arm is voorzien van een geïntegreerde ronde kop-omhulling om resonantie tegen te gaan. In de arm is tevens een dwarskrachtcompensatiesysteem en een nummerkiezer opgenomen. De bewegende magneetcartridge is zodanig uitgevoerd dat de trekkracht en de balans eenvoudig kunnen worden aangepast.

De PS-HX500 heeft een plateau van gietaluminium en de band wordt aangedreven door een motor die twee snelheden biedt. De akoestische plint van 30mm heeft een hoge dichtheid. Verder zijn er een nieuw ontworpen rubbermat van 5mm en vier isoleerpoten.

Draagbaar vinyl

De PS-HX500 is voorzien van een DSD-converter waarmee gebruikers analoge tracks als digitale bestanden naar hun computer kunnen omzetten in Hi-Res Audiokwaliteit. Zo kan de muziek uit je platencollectie overgezet worden naar een pc en smartphone. De platenspeler is ook uitgerust met een geïntegreerde voorversterker, wat het mogelijk maakt om deze rechtstreeks aan te sluiten op een externe versterker.

De PS-HX500 kan Double-rate en Single-rate DSD-output geven in 5,6MHz/1bit, 2,8MHz/1bit. Dit is een krachtig audioformaat dat muziek accuraat en natuurgetrouw weergeeft. Daarnaast maakt het AD-conversieproces diverse bestandsformaten mogelijk. Van WAV en Hi-Res Audio met een hogere bitrate en samplingfrequenties tot Double-rate DSD.

Gebruiksvriendelijke opname- en bewerkingssoftware

De PS-HX500 is afgestemd op pc-software waarmee een langspeelplaat geconverteerd wordt naar Hi-Res Audio voor postproductie. Nadat de computer op de draaitafel is aangesloten kan muziek eenvoudig overgezet worden via de gratis software.

Prijs en beschikbaarheid

De PS-HX500 is vanaf april 2016 verkrijgbaar in de Benelux en heeft een consumentenadviesprijs van 500,- euro.

Over Sony
Sony Corporation is een toonaangevende fabrikant van audio-, video-, game- en communicatieproducten en belangrijke IT-producten voor particuliere en zakelijke gebruikers. Met de activiteiten op het gebied van muziek, beeld en computerentertainment en met de online activiteiten is Sony wereldwijd marktleider in elektronica en entertainment. Sony had een geconsolideerde jaaromzet van ongeveer USD 75 miljard voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014. Wereldwijde website van Sony: http://www.sony.net/.