Volg Sony Belgium (Nederlands)

Juryleden Sony World Photography Awards 2019 bekend

Persbericht   •   okt 18, 2018 09:26 CEST

De juryleden van de 2019 Sony World Photography Awards zijn vandaag bekendgemaakt door de World Photography Organisation. Om deze gelegenheid te vieren is een selectie inzendingen voor de Open categorie vrijgegeven. Ook heeft de nieuwe jury een aantal tips voor de deelnemers.

De jury's bestaan uit de volgende experts uit de fotografie-industrie:

 • Erin Barnett, directeur tentoonstellingen International Center of Photography (VS)
 • Brendan Embser, redacteur van Aperture (VS)
 • Olivier Laurent, buitenlandse foto-editor van The Washington Post (VS)
 • Emma Lewis, assistent-curator van Tate (VK)
 • Isabella van Marle, Exhibitor Relations Manager – Unseen (Nederland)
 • Voorzitter: Mike Trow, redacteur, fotograaf, producent (VK)

De World Photography Organisation publiceert vandaag ook de openingslijst van de deelnemende landen voor de National Awards 2019. De National Awards zijn een lang bestaand onderdeel van de Sony World Photography Awards. Zij bieden de kans om erkend te worden in een internationaal gerenommeerde fotografiecompetitie voor deelnemers uit meer dan 50 landen. In zijn 12e jaar viert de Sony World Photography Awards de beste hedendaagse fotografie van de afgelopen 12 maanden in alle genres van het medium.

Voorzitter Mike Trow reageert:

"Het is een eer om gevraagd te worden als voorzitter van de juryleden voor de Sony World Photography Awards. Wat de Sony World Photography Awards zo opwindend maakt, is het scala aan onderwerpen en het wereldwijde bereik. Mijn advies voor nieuwkomers is om zorgvuldig de categorieën te kiezen en in het verhaal te geloven. Laat zien hoe je de wereld ziet en vermijd cliché. Fotografietechnieken en -stijlen worden steeds avontuurlijker en dynamischer, dus technische vaardigheid is noodzakelijk.”

Rebecca McClelland (Photography Director & Head of Art Production voor Saatchi Saatchi & Prodigious (UK) is voorzitter van de Opencompetitie. Tevens zal zij de Youth en National Awards-wedstrijden zal voorzitten

De studentenwedstrijd zal worden beoordeeld door 3 juryleden uit de internationale fotografie-industrie. Dit zijn Jason Baron – Creative Head of Photography van BBC Creative (VK), Bruno Bayley – Managing Editor van Magnum Photos (VK) en Jeff Hamada – oprichter en editor van BOOOOOOOM (Canada).

Kijk voor de volledige biografieën van elk jurylid op:

https://www.worldphoto.org/sony-world-photography-awards/judges

Inspirerende beelden uit de gehele competitie

Na een recordaantal inzendingen in 2018 hebben de Sony World Photography Awards 2019 al duizenden foto’s van over de hele wereld ontvangen. Terwijl de Professional-wedstrijd wordt beoordeeld op een reeks afbeeldingen, zijn de nieuwe afbeeldingen die vandaag worden uitgebracht allemaal inzendingen uit de 10 categorieën van de Open competitie.

Beoordeeld op een enkele afbeelding, bevatten de inzendingen het beeld van:

 • Marco Gaiotti (Italië): ijsbergen die vastzitten in bevroren water in Svalbard (landschap categorie)
 • Pedro Luis Ajuriaguerra Saiz's (Spanje): een duiker in beweging buiten het Guggenheim Bilbao (bewegingscategorie)
 • Christy Lee Rogers’ (VS): beelden van mensen het water (bewegingscategorie)

Winnaars en genomineerden kunnen rekenen op wereldwijde erkenning en publiciteit. Bovendien ontvangen ze geldprijzen, de meest recente digitale fotografieapparatuur van Sony en een plekje op wereldwijde tentoonstellingen. Ook voor deze editie kunnen prijswinnaars een Sony Grant beurs winnen om nieuwe fotografieprojecten mee te financieren. Binnen de categorie Professional worden meerdere beurzen van $ 7.000 (USD) toegekend, en voor genomineerde Student Focus-fotografen wordt $ 3.000 (USD) beschikbaar gesteld voor een nieuw fotografieproject in opdracht van Sony en de World Photography Organisation.

Deadlines en aankondigingen

De sluitingsdata voor de Sony World Photography Awards 2019 zijn:

 • 30 december 2018 – Student Focus
 • 4 januari 2019 - Open, Youth en National Awards
 • 11 januari 2019 – Professional

De shortlist voor de Open en Youth Awards wordt op 5 februari 2019 bekendgemaakt. De winnaars van de Open en National Awardsworden op 26 februari 2019 aangekondigd. De winnaars in de categorie Professional en Student worden bekendgemaakt op 2 april 2019. De winnaars Photographer of the Year, Open, Student, Youth en Professional worden 17 april 2019 bekendgemaakt. De tentoonstelling Sony World Photography Awards 2019 loopt van 18 april tot 6 mei 2019 in Somerset House, Londen.

2019 SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS WEDSTRIJDEN & CATEGORIEËN – zie de volledige categoriebeschrijvingen hier

 • Professioneel - beoordeeld op basis van werk.

Categorieën: Architectuur / Kort / Creatief / Ontdekking / Documentaire / Landschap / Natuur & Wildlife / Portret / Sport / Stilleven

 • Open - beoordeeld op een enkele foto.

Categorieën: Architectuur / Cultuur / Creatief / Beweging / Landschap / Natuur & Wildlife / Portret / Stilleven / Straatfotografie / Reizen

 • Youth - voor fotografen van 12 tot 19 jaar, beoordeeld op een enkel beeld met het thema ‘Mijn leefomgeving’
 • Student - voor fotografiestudenten rondom het thema ‘Evolutie’.
 • National Awards - Een beloning voor de beste foto die door een lokale fotograaf in meer dan 50 landen is genomen.

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 77 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2018. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net