Volg Sony Belgium (Nederlands)

IFA 2013: Sony onthult grensverleggende producten die consumentenelektronica flinke boost zullen geven

Persbericht   •   sep 04, 2013 17:02 CEST

4 september 2013, Berlijn: Sony Corporation ('Sony') onthult vandaag een reeks verrassende nieuwe producten die een grote impact zullen hebben op de wijze waarop de consument speelt, kijkt, luistert en creëert.

Kazuo Hirai, President en Chief Executive Officer van Sony Corporation, liet de nieuwste producten zien op de IFA-beurs voor consumentenelektronica in Berlijn. Hij markeerde zo een nieuwe mijlpaal voor de elektronica-activiteiten van de groep en een versnelling van het revitaliseringsprogramma.

Het productoffensief wordt aangevoerd door de toonaangevende nieuwe smartphone Xperia Z1 en zal de echte kracht van One Sony een boost geven door de bundeling van Sony’s vooruitstrevende technologieën en grensverleggend design te bundelen, voor premiumervaringen die de consument zullen boeien en inspireren.

De Z1 combineert Sony's nieuwste mobiele en beeldverwerkingstechnologieën in een schitterend ontworpen geheel. Het toestel biedt ongeëvenaarde camerafuncties, sociale connectiviteit en gegevensopslag.

De heer Kazuo Hirai verklaarde: “Dit is een grensverleggend moment voor Sony. De lancering van de Xperia Z1 markeert de eerste keer dat we zo veel toonaangevende technologieën in één toestel hebben weten samen te brengen, gecombineerd met onze volledige waaier aan entertainmentcontent – dat alles in een enkel, schitterend vormgegeven product.”

“Alleen Sony beschikt over de technologische breedte én diepte, plus de ervaring met consumentenelektronica – en niet te vergeten het geprivilegieerde contact met de klant – om dit type smartphone op de markt te kunnen brengen.”


De volgende producten zijn op de IFA in Berlijn onthuld:

Xperia Z1

Xperia Z1 is een waterbestendige smartphone uit het topsegment die het allerbeste van Sony’s technologie, entertainment, design en connectiviteit combineert met een unieke, grensverleggende foto-ervaring. Het toestel biedt hetzelfde kwaliteitsniveau en dezelfde prestaties als een digitale compactcamera dankzij een unieke combinatie van Sony’s bekroonde 'G Lens’™, een grote 1/2,3 inch 'Exmor RS for mobile’-sensoren een 'BIONZ for mobile’- beeldverwerkingsprocessor. Een innovatief pakket Xperia-camera-apps zorgt voor unieke ervaringen vanuit de zoeker van de camera, zoals Live Social Broadcasting, en een vernieuwende visuele zoekfunctie. In de toekomst komen daar nog vele toepassingen bij via Sony’s netwerk van 3e partij-ontwikkelaars.

Met 'All-sync' kan de gebruiker alle foto's onmiddellijk automatisch uploaden naar PlayMemories Online, een cloudgebaseerde fotodienst. Deze dienst zal later dit jaar beschikbaar worden in meer Europese landen. Deze bibliotheek is altijd toegankelijk: vanaf de smartphone, tablet en pc. De Xperia Z1 wordt ondersteund door een hele reeks andere producten, voor een nog rijkere smartphone-ervaring.

De Cyber-shot™ QX10 en QX100

De Cyber-shot™ QX10 en QX100 vormen een gloednieuw concept in de digitale beeldverwerking. Ze toveren de smartphone om tot een uiterst krachtige, gespecialiseerde camera en zijn daarmee de ideale partner voor bijvoorbeeld de nieuwe Xperia™ Z1. Ze zijn draadloos verbonden met de telefoon zowel gekoppeld als los worden gebruikt. Ze zijn uitgerust met een sensor met hoge resolutie, optische zoom, Optical SteadyShot, handmatige bediening, wifi en NFC voor handige One-touch-functies – en bovendien kunnen er HD-video's mee worden opgenomen.

FDR-AX1 4K Handycam

Na in de professionele wereld pionierswerk te hebben verricht met 4K en dit met de BRAVIA® 4K TV naar de consument te hebben gebracht, lanceert Sony nu de FDR-AX1. Gebruikers kunnen daarmee hun herinneringen vastleggen in ongeëvenaarde resolutie.

VAIO® Fit multi-flip™ PC 15A/14A/13A/11A

De VAIO® Fit multi-flip™ PC is een premium multi-flip™-pc. Dankzij het unieke design kan de gebruiker overschakelen van laptopmodus naar tabletmodus met aanraakscherm – gewoon door het scherm te kantelen. Het scherm kan ook worden omgeklapt, bijvoorbeeld om de persoon tegenover je een zicht op je scherm te geven. De nieuwe functie VAIO Inspiration Stream biedt een draadloze contentervaring – vastleggen, bewerken, organiseren – en de Digitizer Stylus van de VAIO Fit 13* biedt nog meer ruimte voor creatieve expressie.

High Resolution Audio

Er zullen High Resolution Audio-compatibele producten worden geïntroduceerd, zoals HDD-audiospelers, stereo- en DAC-versterkers en draagbare audioproducten, zoals hoofdtelefoons en de Walkman. Deze geluidssystemen geven elk detail van het geluidsspectrum feilloos weer. Ze zijn ook uitgerust met nieuwe technologieën waarmee de tonen die tijdens de compressie verloren gingen, opnieuw kunnen worden gecreëerd. Zo komen ook sterk gecomprimeerde geluidsbestanden helemaal uit de verf.

4K VPL-VW500ES home cinema projector

De VPL-VW500ES brengt de 4K-ervaring in de huiskamer en zet Sony’s belofte om de 4K innovatie te leiden, van lens tot huiskamer, kracht bij. De 4K SXRD panelen staan garant voor een ongeëvenaarde beeldkwaliteit aan hoge resolutie en tegelijkertijd HD 1080p content dramatisch te verbeteren zodat kijkers met hun huidige Blu-ray Discs van 4K beelden kunnen genieten, zelfs in 3D. Door gebruik te maken van Sony’s ervaring in de digitale bisocoopmarkt, kan de VPL-VW500ES een fantastische 4K-gebruiksersvaring voor de huiskamer leveren..

Tijdens de productlancering op de Sony persconferentie in Berlijn zei Kazuo Hirai: “Elk van deze producten staat symbool voor de heropleving van Sony. Deze producten zullen de wijze waarop we spelen, kijken, luisteren en creëren ingrijpend wijzigen.”

“De consument is en blijft waar het bij Sony om draait. Wij verrichten pionierswerk met boeiende producten en entertainmentervaringen, steeds met de focus op de klant. Onze steeds verbeterende prestaties tonen wat wij als One Sony kunnen bereiken: een gezamenlijk doel… een gedeelde passie voor innovatie, engineering en technologie.”

De volledige lijst Sony-producten die op IFA 2013 zijn voorgesteld:

Smartphone:

Xperia Z1


Digitale beeldverwerking:

Fototoestel voor smartphone DSC-QX10/DSC-QX100

Music Video Recorder HDR-MV1

Action Cam met WiFi HDR-AS30V

4K Handycam FDR-AX1

API voor camera afstandsbediening


TV en homecinema:

's Werelds dunste soundbar met Bluetooth® HT-ST7 et HT-ST3

Draadloze Head Mounted Display HMZ-T3

BRAVIA LCD TV W85

Upgrade naar HDMI 2.0


VAIO en e-reader:

VAIO® Fit multi-flip™ 15A/14A/13A/11A

VAIO® Tap 11

Reader™ met geïntegreerde cover PRS-T3


Home en Personal Audio:

Reeks High Resolution Audio toestellen waaronder: HDD-speler HAP-Z1ES; geïntegreerde stereoversterker TA-A1ES; compacte HDD-speler HAP-S1; USB DAC-versterker UDA-1; luidsprekers SS-HA1 en SS-HA3

Shake-5

Boombox GTK-N1BT

Hoofdtelefoon MDR-10 ontwikkeld ism The Script

Oortelefoon XBA-H ontwikkeld ism Hurts

Walkman voor audiofielen F880

Draadloze luidspreker SRS-BTS50


Homecinema projector:

VPL-VW500ES (4K)

VPL-HW55ES (3D)


Accessoires:

Draagbare lader CP-V3

Draagbare draadloze server WG-C20

*Gebundeld met de VAIO Fit 13A. Apart verkrijgbaar voor de 14A en 15A.