Volg Sony Belgium (Nederlands)

Hoor elk detail met de XBA-H oortelefoon

Persbericht   •   sep 04, 2013 17:00 CEST

Van de nieuwste XBA-H3 en XBA-H1 oortelefoons van Sony zal zelfs de meest veeleisende professionele muzikant onder de indruk zijn. Ondanks hun kleine formaat bieden beide modellen een geluidskwaliteit die je eerder van een grote studioheadset zou verwachten.

De nieuwe XBA-H-reeks is het resultaat van een rechtstreekse samenwerking met het succesvolle muzikale duo Hurts. Zanger Theo Hutchcraft en toetsenist/gitarist Adam Anderson van Sony Music ontwikkelden samen met Sony-ingenieurs een toonaangevend in-eargeluid met

Sony’s innovatieve Balanced Armature-technologie (BA).

Deze exclusieve BA-driverelementen zijn uitgerust met een extreem licht, responsief diafragma, dat zich uitstekend leent voor de weergave van hoge en middelhoge tonen.

De BA-units in de oortjes worden gecombineerd met een aparte dynamische driver. Deze ‘hybride’ combinatie zorgt voor een uiterst gedetailleerde geluidsweergave van de hoge vocale uithalen tot de diepe bastonen die in veel hedendaagse muziek te horen zijn. Beide XBA-H-modellen zijn ook uitgerust met Beat Response Control: nog een unieke uitvinding van Sony, die ook de zwaarste bassen strak en ritmisch weergeeft.

De hoofdtelefoons zijn voorzien van hoogkwalitatieve siliconenschuimoordopjes, voor een comfortabele pasvorm en mobiliteit. Ook ontsnapt er minder geluid en worden externe geluiden buiten gehouden, zodat je ongestoord in de muziek kunt opgaan.

De XBA-H3 is ideaal voor hedendaagse High Resolution Audio. Elke nuance van je muziekcollectie komt naar voren – van delicate topnoten tot diepe bassen. Sony's unieke HD Hybrid 3-wegsdriverunit bestaat uit een brede, responsieve dynamische driver van 16 mm, een aparte BA-driver en een HD Super Tweeter Drive, voor een uitgekiende weergave van alle geluidsfrequenties.

De oorhangers zijn uitgevoerd in harsdraad dat zich aan de vorm van het oor aanpast, afgewerkt met een zacht siliconenlaagje. Geniet van een bijzonder stabiele, comfortabele pasvorm die zich aan elk oor aanpast, zonder onaangename drukpunten. De XBA-H3 heeft als extra troef verschillende afneembare verbindingsnoeren voor je mp3-speler of smartphone. Dankzij de handige afstandsbediening met microfoon op het snoer kun je probleemloos handenvrij bellen.

De XBA-H1 combineert een dynamische driver van 9 mm met een enkele BA-driver, voor kristalheldere vocalen en een diepe, aangename bas.


Richtprijzen (incl. BTW en recupelbijdrage)

XBA-H1 100 EUR oktober 2013
XBA-H3 300 EUR oktober 2013

Belangrijkste specificaties

XBA-H3

XBA-H1

Geschikt voor hoge resolutie audio

C:\Users\0000120206\Documents\HES商品戦略\ハイレゾ\ロゴ・定義\130301_hiResLogo.jpg

Type

Gesloten, hybride

Gesloten, hybride

Vermogenscapaciteit

100 mW

100 mW

Driverunit

HD Hybrid 3-way (16mm Dynamic + 2×Balanced Armature)

Hybrid 2-way (9 mm Dynamic + Balanced Armature)

Frequentierespons

3-40.000 Hz

5-25.000 Hz

Gevoeligheid

107 dB/mW

105 dB/mW

Impedantie

40 Ω (bij 1 kHz)

40 Ω (bij 1kHz)

Snoertype

Ca. 1,2 m, OFC Litz-snoer (afneembare oorhanger, Y-type)

Ca. 1,2 m, OFC Litz-snoer (Y-type)

Plug

Vergulde L-vormige stereominiplug,
Vergulde L-vormige stereominiplug met vier geleiders

Vergulde L-vormige stereominiplug

Gewicht

10 g (zonder snoer)

7 g (zonder snoer)

Meegeleverde accessoires

Hybride siliconenrubber oordopjes (2×SS/ S/ M/ L), siliconenschuim oordopjes (2×S/M/L), snoeradapter, klem, draaghoes, afneembaarsnoer met afstandsbediening (ca. 1,2 m OFC Litz-snoer)

Hybride siliconenrubber oordopjes (2×SS/S/M/L), siliconenschuim oordopjes (2×S/M/L), snoeradapter, klem, draagtas