Volg Sony Belgium (Nederlands)

Geniet onderweg van muziek met de nieuwe DAB-receiver van Sony

Persbericht   •   mar 05, 2018 08:00 CET

  • XAV-AX205DB biedt uitstekende geluidskwaliteit voor onderweg.
  • Ondersteuning voor zowel Apple CarPlay als Android Auto
  • DAB+ voor een grotere keuze aan zenders

De XAV-AX205DB autoradio maakt van iedere autorit een feestje dankzij digitale geluidskwaliteit. Met de opkomst van DAB+ zijn steeds meer radiozenders optimaal te beluisteren. Om dit digitale signaal te kunnen ontvangen moet DAB+ techniek ingebouwd zijn. De XAV-AX205DB is het eerste DAB+ model met Apple CarPlay en Android Auto.

Als vervolg op het succes van de XAV-AX200 introduceert Sony de nieuwe XAV-AX205DB. Deze receiver biedt alle nieuwe functies voor een comfortabele autorit. Dit model is voorzien van smartphone integratie, uitstekende geluidskwaliteit en een invoer voor drie camera’s. Dit komt vooral goed van pas bij krappe parkeerplaatsen. Eén ingang is speciaal voor de achteruit, terwijl de andere twee manueel kunnen worden geselecteerd.

Smartphone integratie maakt het leven gemakkelijker

De XAV-AX205DB kan eenvoudig worden geïntegreerd met een smartphone. Het systeem ondersteunt zowel Apple Carplay als Android Auto. CarPlay is een slimmere, veiligere manier om een iPhone onderweg te gebruiken en integreert de iPhone naadloos met de audio en het display. Bestuurders kunnen veilig telefoongesprekken voeren, muziek beluisteren, berichten verzenden en ontvangen, een routebeschrijving opvragen en nog veel meer praktische zaken.

Android Auto is speciaal ontworpen om de functies van het Android platform veilig te gebruiken tijdens het autorijden. De eenvoudige en intuïtieve interface kan worden aangestuurd via stembediening. Het systeem is speciaal ingericht om afleiding tot een minimum te beperken. Het toont nuttige informatie automatisch via meldingen op het scherm.

Uitstekende audiokwaliteit

Naast het hoogste uitgangsvermogen van 4 x 55 W beschikt deze AV-receiver over de EXTRA BASS-technologie. Deze techniek biedt uitstekende audiokwaliteit en voelt nog krachtiger dankzij de stevige bassen die perfect worden weergegeven. Dankzij Dynamic Stage Organizer (DSO) wordt het geluid verbeterd zodat de muziek uit het dashboard lijkt te komen. De 10-bands equalizer (EQ10) met 10 voorkeurszenders biedt eenvoudige en effectieve aanpassing van de radiozender voor verschillende luisteromgevingen.

Met de XAV-AX205BD maakt Sony het aanbod van autoradio’s voorzien van DAB+ compleet. Met dit model benadrukt Sony het belang van DAB+ technologie en het groeiende aantal zenders in digitale kwaliteit.De XAV-AX205DB is vanaf maart beschikbaar in de Benelux voor een prijs van €600.

Nog meer Sony DAB+ modellen

In februari lanceerde Sony tevens de DSX-A310DAB en DSX-A510DB autoradio’s in de Benelux. Dit zijn beide 1DIN DAB+ modellen.

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 72 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2016. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net