Volg Sony Belgium (Nederlands)

​Geniet altijd en overal van superieur geluid met de nieuwste draadloze EXTRA BASS-speakers van Sony

Persbericht   •   jun 24, 2020 13:24 CEST

Let’s party met de nieuwe Sony EXTRA BASS speakers

  • Nu nog hogere geluidskwaliteit met de nieuwe X-Balanced Speaker Units op de SRS-XB43, SRS-XB33 en SRS-XB23
  • Grenzeloos luistergenot met een water-, stof- en schokbestendig design
  • De nieuwe lijn biedt een fris design. Zo is de SRS-XB23 compacter en lichter en gemakkelijk mee te dragen

Na de zeer succesvolle EXTRA BASS line-up up van vorig jaar introduceert Sony nu de SRS-XB43, SRS-XB33 en de SRS-XB23. Deze modellen hebben een lange batterijlevensduur, kunnen tegen een stootje, bieden leuke DJ-functies en produceren een krachtig geluid.

Naast de geprezen EXTRA BASS sound voor het versterken van bastonen is een speciale X-Balanced Speaker Unit geïntegreerd. Dit biedt een mooier en krachtiger geluid voor een bijzondere luisterervaring. En dankzij de hoogwaardige geluidskwaliteit en het moderne design voor stevigheid en gebruikscomfort kunnen deze speakers altijd en overal mee naartoe.

Audiotechnologie van Sony

De SRS-XB23, SRS-XB33 en SRS-XB43 zijn uitgerust met innovatieve audiotechnologie van Sony. Deze speakers zijn tevens ideaal voor liefhebbers van elektronische dansmuziek. De geprezen EXTRA BASS sound van Sony creëert diepe bastonen waardoor ieder feestje tot leven komt.

X-Balance Speaker Unit

De nieuwe X-Balanced Speaker Unit van Sony biedt een hoge geluidskwaliteit en krachtige geluidsdruk voor een nog rijkere, diepere en aangenamere luisterervaring. Het ontwerp van de speakers maximaliseert de ruimte van het diafragma. Dit verhoogt de geluidsdruk – met een extra pittige bas als resultaat. Dit vermindert de driverexcursie, maar niet de geluidsdruk, waardoor er minder geluidsvervorming is. Zo ligt het geluidsdrukniveau op de XB33 ongeveer 30% hoger en de vervorming zo’n 25% lager dan bij de voorganger van dit model (SRS-XB32).

In tegenstelling tot het cirkelvormige diafragma van conventionele luidsprekers is dat van de X-Balanced Speaker Unit in de XB43 bijna rechthoekig. Het tweeweg speakersysteem combineert een woofer voor lage tot middenfrequenties met een speciale tweeter voor hogere frequenties. Het resultaat is een krachtig geluid, een diepe, punchy bas en uitzonderlijk heldere vocals.

De X-Balanced Speaker Unit in de XB23 en XB33 kenmerkt zich door een nieuw, niet-cirkelvormig diafragma en een niet-gecentreerd design. Dit nieuwe design maximaliseert het diafragma van de speaker, wat het geluidsdrukniveau verhoogt, ondanks het compacte formaat.

Conus en stofkap van MRC-vezel

De conus en stofkap van stevige, maar lichte MRC-vezel dragen bij aan de geluidskwaliteit.

Zijdelingse passieve radiatoren

Ook de lay-out van de zijdelingse passieve radiatoren werd geoptimaliseerd in de drie modellen om een helder basgeluid te creëren.

LIVE SOUND-modus

De LIVE SOUND-modus geeft ieder feest een driedimensionale geluidservaring, alsof men op een live concert zou zijn.Bij deze innovatie op audiogebied ontstaat een natuurgetrouwe muziekbelevenis. Feestgangers krijgen het gevoel live aanwezig te zijn bij het concert of festival. Bij het inschakelen van deze LIVE SOUND modus wordt het geluid verticaal en horizontaal afgespeeld in de ruimte.

Flitsende party lights

De populaire discoverlichting is wederom geïntegreerd in de nieuwe modellen. Een mix van verschillende lichtjes die op de maat aan- en uitflitsen voor een ultiem feestje thuis of buiten. De speakers zijn uitgerust met clubverlichting via leds in wit en alle kleuren van de regenboog. Uiteraard is de verlichting ook uit te schakelen indien gewenst.

Sony Music Center

Deze partyspeakers kunnen worden aangestuurd via de vernieuwde Sony Music Center App. Deze applicatie is gratis te downloaden via de Google Play en de App Store van Apple. Via deze applicatie zijn onder meer Spotify, Chromecast en SoundCloud toegankelijk. De app is gebruiksvriendelijk en biedt de mogelijkheid om meerdere speakers met elkaar te verbinden. De Fiestable App is als plug-in te downloaden binnen de Sony Music Center en biedt diverse DJ-functies en interactieve gaming opties. Verbinden van de speakers gaat eenvoudig met een smartphone via Bluetooth of one-touch NFC-connectie. (enkel op de XB33 en XB43).

Fiestable App

Wat deze luidsprekersystemen nog leuker maakt is de personaliseerbare verlichtingsfuncties en geluidseffecten. Door de Fiestable plug-in te gebruiken kunnen effecten zoals de verlichting en samples rechtstreeks vanaf de smartphone geselecteerd worden.

SRS-XB23 is vanaf augustus 2020 verkrijgbaar in de Benelux, in het zwart, blauw, rood, taupe en groen, voor € 120

De SRS-XB33 is vanaf augustus 2020 verkrijgbaar in de Benelux, in het zwart, blauw, rood en taupe, voor € 150

De SRS-XB43 is vanaf augustus 2020 verkrijgbaar in de Benelux, in het zwart en blauw, voor €230

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een creatief entertainmentbedrijf met een duurzame technologische basis. Van game- en netwerkservices tot muziek, films, elektronica, semiconductors en financiële diensten - het doel van Sony is om de wereld te verrijken met emotie via creativiteit en technologie. Voor meer informatie, bezoek: http://www.sony.net