Volg Sony Belgium (Nederlands)

Een revolutie in resolutie: Cyber-shot™ RX1R biedt scherper detail dan ooit

Persbericht   •   jun 27, 2013 11:21 CEST

Het nieuwe broertje van de veelgeprezen Sony Cyber-shot™ RX1 fullframe compactcamera voldoet aan de vraag van de meest kritische fotograaf naar scherpere, gedetailleerdere beelden.

De RX1R bouwt voort op de ongelooflijke power van de RX1. Pixelperfecte beeldkwaliteit bereikt hiermee ongeziene hoogten. De ‘R’ in de naam duidt op een verdere verbetering van de resolutie, die ook in de RX1 al spectaculair was.

Net als veel DSLR-camera's is de originele Cyber-shot™ RX1 uitgerust met een optisch lowpassfilter (OLPF) voor de sensor, om ongewenste moiré- en kleureffecten tegen te gaan. Bij de RX1R, een toestel voor echte liefhebbers, is deze filter verwijderd. Zo komen ook de fijnste details haarscherp en zonder dispersie in beeld. Om de afwezigheid van de OLPF te compenseren zijn de verwerkingsfuncties van de camera geoptimaliseerd om de scherpte te behouden zonder de prestaties van het objectief of de sensor te belemmeren1.

Deze aangepaste versie RX1R brengt landschappen en andere detailrijke onderwerpen meer dan levensecht in beeld. Fotografieliefhebbers kunnen hun creativiteit zo helderder dan ooit tot uitdrukking brengen. Het gewicht en de afmetingen blijven gelijk aan die van de revolutionaire RX1, maar de Special Edition RX1R beschikt over extra functies voor veeleisende fotografen.

De compatibiliteit met TRILUMINOS™ Colour-technologie zorgt voor een nog rijkere, natuurgetrouwere kleurweergave in combinatie met de nieuwe generatie BRAVIA-televisies met TRILUMINOS™ Display. Videografen kunnen kiezen voor een optionele stereomicrofoon voor Full HD-films met evenwaardige soundtracks.

De Cyber-shot™ DSC-RX1 werd in september 2012 gelanceerd. Het is 's werelds eerste compactcamera met een vaste lens en een 35mm-grootformaatsensor van 24.3 effectieve megapixel. Het toestel heeft al meerdere prestigieuze Europese prijzen in de wacht gesleept, zoals die voor ‘Best Premium Camera’ tijdens de Technical Image Press Association (TIPA) Awards van 2013.


Richtprijs (incl. BTW en recupelbijdrage)

DSC-RX1R 3.100 EUR midden juli 2013