Volg Sony Belgium (Nederlands)

Draadloze surround sound in een handomdraai

Persbericht   •   jul 06, 2015 13:25 CEST

  • Slanke, compacte HT-RT5 Sound Bar met draadloze speakers aan de achterzijde en een subwoofer
  • 550W onvervalste 5,1-kanaals surround sound
  • Stream onlinemuziek vanaf je mobiele toestel met Google Cast™ en Spotify Connect™
  • Geniet overal in huis draadloos van muziek met SongPal Link™

Sony’s nieuwste Sound Bar biedt een onvervalste thuisbioscoopervaring: kamervullende audio uit zes losse speakers, handige online muziekdiensten en minder gedoe met kabels.

De ruimtebesparende HT-RT5 maakt echts iets bijzonders van je filmavondjes en feestjes, maar ook van je dagelijkse luistermomenten. Dankzij het vermogen van maar liefst 550W dynamisch multikanaals geluid hoor – en voel – je elk crescendo in de concertzaal en elke explosie op het scherm.

Een brede waaier aan geluidsmodi past je luisterervaring aan wat er op het scherm gebeurt aan. De Voetbalstand maakt gebruik van de akoestiek van het Morumbi Stadion in Brazilië; 9,1-k Cinema Studio brengt het befaamde Cary Grant Theater van Sony Pictures Studios in LA bij je thuis; Digital Music Arena biedt je de live-akoestiek van de O2 Arena in Londen.

De slanke, stijlvolle 3-kanaals Sound Bar kan onopvallend voor je tv worden gezet of aan de muur worden aangebracht. De hoofdeenheid omvat een speciale centrale speaker voor kristalheldere dialogen en transparante topnoten, ongeacht het volume. Daarnaast zijn er twee draadloze achterspeakers plus een aparte draadloze subwoofer. De installatie is supersimpel: elke extra speaker maakt automatisch verbinding. Kabeltjes zijn dus niet nodig. Het systeem is ook uitgerust met een microfoon: zo kan je de akoestiek van de ruimte testen met Digital Cinema Auto Calibration DX, zodat je de allerbeste sound krijgt dankzij de juiste locatie van de speakers. Geniet van 5,1 kanalen kamervullende audio met een stevige bas, zodat je helemaal opgaat in de actie. De hoogkwalitatieve geluidsformaten van vandaag komen perfect tot hun recht met dit systeem, met ondersteuning voor HD Audiobronnen zoals DTS-HD en Dolby True HD.

Kristalheldere filmsoundtracks zijn slechts het topje van de ijsberg met de HT-RT5. Je hebt toegang tot een enorme keuze aan online muziekplezier, waaronder Spotify Connect™ en ruim 100 andere muziekdiensten, zoals Deezer en Google Play™ Music. Met Google Cast™ ‘werp’ je onlinemuziek en internetradio probleemloos van je mobiele toestel naar je speakers. Raak gewoon het Cast-pictogram aan en het geluid wordt draadloos van je smartphone of tablet naar de Sound Bar overgebracht, zodat iedereen kan meegenieten.

Met One-Touch Listening via NFC stream je dankzij Bluetooth® met een enkele druk op je smartphone of tablet kristalhelder geluid met scherpe hoge tonen en volle, rijke bassen. LDAC™-technologie van Sony brengt drie keer zoveel audiogegevens over dan standaard Bluetooth®-verbindingen. Het resultaat is een schitterend, supergedetailleerd geluid.

Met Wireless Multi-Room luister je thuis overal waar je wil naar je muziek. Gebruik je telefoon of tablet als afstandsbediening met onze handige SongPal™ app. De HT-RT5 kan gemakkelijk worden gecombineerd met andere compatibele draadloze speakers en hifisystemen in huis. Je hoort overal tegelijk hetzelfde geluid – ideaal voor als je een huis vol feestgangers hebt en je wilt dat iedereen je Spotify afspeellijst kan horen.

De nieuwe HT-RT5 Sound Bar van Sony kan vanaf 24 juli worden vooruitbesteld.

- Einde -

Enkele technische specificaties

HT-RT5
Geluid 5.1-k, 550W RMS: 2x draadloze achterspeakers; Sound Bar met linker, rechter (2-wegs) en centrale speaker; draadloze actieve subwoofer.
Ondersteunde audiobestandsformaten Dolby Digital, DTS, DTS HD/DolbyTruHD/Dolby Digital+, DTS-ES (MATRIX6.1/DISCRETE6.1), DTS 96/24, Dolby Prologic, Dolby Dual Mono, 96k/24Bit PCM, FLAC, DSD- DSDIFF/DSF (.dsf, .dff), ALAC, AIFF, MP3, WAV
HDMI 3 x HDMI-ingangen, 1 x HDMI-uitgang. HDCP2.2 / 4K Pass thru
Connectiviteit Dual band wifi (2,4/5 GHz), Home Network, LDAC, Bluetooth, NFC Miracast
Muziekdiensten Google Cast, Spotify Connect
Multiroom Wireless Multiroom via SongPal Link

Android, Google Cast en Google Play zijn handelsmerken van Google Inc.

Neem voor meer informatie contact op met uw plaatselijke pr-manager of met:

Claire Millington, Corporate Communications, Sony Europe

Over Sony
Sony Corporation is een toonaangevende fabrikant van audio-, video-, game- en communicatieproducten en belangrijke IT-producten voor particuliere en zakelijke gebruikers. Met de activiteiten op het gebied van muziek, beeld en computerentertainment en met de online activiteiten is Sony wereldwijd marktleider in elektronica en entertainment. Sony had een geconsolideerde jaaromzet van ongeveer USD 75 miljard voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014. Wereldwijde website van Sony: http://www.sony.net/.