Volg Sony Belgium (Nederlands)

De Sony MDR-10-hoofdtelefoon: puur geluid, gecreëerd door echte artiesten

Persbericht   •   sep 04, 2013 17:00 CEST

De ingenieurs van Sony gingen op zoek naar de ultieme luisterervaring en deden daarbij een beroep op Danny O’Donoghue, Mark Sheehan en Glen Power van The Script. Ze wilden een nieuwe generatie hoofdtelefoons creëren, die helemaal aansluit op de behoeften van de muzikanten van vandaag en de muzikale smaak van nu – met bijzondere aandacht voor de krachtige lage tonen waar basliefhebbers zo verzot op zijn.

Het resultaat van deze unieke samenwerking is de MDR-10-reeks hoofdtelefoons, die elke noot krachtig en levensecht weergeven.

The MDR-10RC is een uiterst draagbare, lichte, compacte hoofdtelefoon die op de oren wordt gedragen. De MDR-10RBT hoort dan weer over de oren. Het is een draadloze Bluetooth®-hoofdtelefoon met uitstekende isolatie, voor ongestoord luistergenot.

Van clubhits tot powerpop: wie van stevige bassen houdt, kan zijn hart ophalen. Je hoort en voelt het verschil dankzij de krachtige, ritmische weergave van de diepste bassalvo's. De uitgekiend vormgegeven luchtopeningen zorgen voor een maximale luchtstroom binnen de hoofdtelefoon. Het diafragma 'ademt' daardoor gemakkelijker en reageert meteen op krachtige bottom-endovergangen.

Deze hoofdtelefoons zitten vol technische snufjes van Sony. Ze zijn de ideale gezel voor hedendaagse High Resolution Audio. Beide modellen zijn voorzien van grote driverunits van 40 mm. Ze leveren daardoor moeiteloos een vol geluid, met ruimte voor alle frequenties.

MDR-10RC met lichtgewicht, compact plooidesign

Een krachtig en vol geluid betekent niet dat de hoofdtelefoon groot en zwaar moet zijn. De lichte, compacte MDR-10RC combineert adembenemende geluidskwaliteit met comfort van de bovenste plank. Deze stijlvolle hoofdtelefoon is verkrijgbaar in zwart, wit en rood. De superzachte oorkussens voelen ook na urenlang luisteren nog aangenaam aan. Het snoer van de hoofdtelefoon is voorzien van een handige afstandsbediening met microfoon (optioneel), voor moeiteloos door- of terugspoelen en handenvrij bellen. Het vouwbare ontwerp maakt dat de headset gemakkelijk in een zak of tas past.

MDR-10RBT met Bluetooth® en One-touch NFC-aansluiting

Geef jezelf de vrijheid: luister draadloos naar je muziek. De MDR-10RBT laat een kristalhelder geluid horen vanaf je Bluetooth®-compatibele smartphone, tablet of pc. De batterij gaat maar liefst 17 uur mee.

Heb je een Xperia™-telefoon, tablet of ander NFC-compatibel toestel, dan is alles nog gemakkelijker. Tik gewoon met je hoofdtelefoon tegen het toestel en de draadloze verbinding wordt automatisch tot stand gebracht - helemaal vanzelf, zonder gedoe. Streaming via Bluetooth® is ook mogelijk met andere toestellen zonder NFC.

Voor nog meer gemak is de MDR-10RBT uitgerust met een ingebouwde microfoon voor handenvrij bellen.


Richtprijzen (incl. BTW en recupelbijdrage)

MDR-10RC 150 EUR beschikbaar in zwart, wit of rood oktober 2013
MDR-10RBT 200 EUR beschikbaar in zwart oktober 2013


Belangrijkste specificaties

MDR-10RC

MDR-10RBT

Geschikt voor hoge resolutie audio

Type

Gesloten, dynamisch

Gesloten, dynamisch

Vermogen

1000 mW (IEC)

1000 mW (IEC)
(Passieve werking)

Driverunit

40 mm

40 mm

Frequentierespons

5 Hz- 40 kHz

5 Hz- 40 kHz (Passieve werking) 20 Hz-20 KHz (A2DP)

Gevoeligheid

100 dB/mW

100 dB/mW

Magneet

Neodymium

Neodymium

Impedantie

40 Ohm bij 1 kHz

36 Ohm bij 1 kHz

Snoertype

Verbindingssnoer, inline afstandsbediening en microfoonkabel

Verbindingssnoer zonder, afstandsbediening & microfoon

Snoerlengte

1,2 m

1,2 m

Gewicht

Ca. 165 g (zonder snoer)

210 g (zonder snoer)

Meegeleverde accessoires

Verbindingssnoer, inline afstandsbediening en microfoonkabel, draagzak

Verbindingssnoer, draagzak, micro-USB