Volg Sony Belgium (Nederlands)

De nieuwe schokbestendige HDD van Sony verzekert een veilige opslag en back-up van gegevens

Persbericht   •   okt 28, 2015 10:47 CET

  • Spat-, stof- en valbestendige behuizing met rubberen bescherming
  • Externe harde schijf met 1 TB opslagcapaciteit en snelle USB 3.0 poort
  • 'Backup Manager 2.0' software voor een continue back-up

Sony breidt haar HDD-gamma uit met een nieuw premium schokbestendig model waarmee gebruikers onder zware omstandigheden 1 TB data veilig kunnen opslaan en meenemen. Met zijn beschermende rubberen behuizing en robuust ontwerp is de HD-SP1 onder alle omstandigheden een betrouwbare oplossing om gegevens op te slaan en mee te nemen.

Betrouwbaar en duurzaam

De nieuwe externe harde schijf van Sony heeft een duurzame, met rubber beklede behuizing die bestand is tegen spatten (IPX2), stof (IPX5) en vallen. De schijf verdraagt een val vanop 1,2 meter hoogte, om in extreme omgevingen elke schade te voorkomen. De duurzaamheid van deze harde schijf vergemakkelijkt het opslaan en bewaren van bestanden ongeacht de locatie.

Unieke software- en technologische functies

Dankzij de veiligheids- en softwarefuncties zijn de gebruikers ook onderweg verzekerd van een snelle, veilige gegevensoverdracht. De nieuwe, unieke 'Back-Up Manager 2.0' software biedt verscheidene back-upopties en vergroot de betrouwbaarheid met een hybride back-upfunctie. Wanneer de schijf aangesloten is, zorgen volautomatische back-ups ervoor dat de gegevens bij gewerkt worden. Zelfs als de schijf niet aangesloten is, is de software compatibel met clouddiensten zoals Dropbox en Google Drive. Bestanden worden tijdelijk in de cloud opgeslagen en automatisch naar de schijf verplaatst wanneer ze wordt aangesloten. Deze volledig bidirectionele compatibele opslagfunctie verzekert een maximale beveiliging van de informatie.

De softwarefuncties Password Protection Manager zorgen voor een maximale veiligheid. Daarnaast biedt Data Transfer Accelerator samen met de snelle USB 3.0 poort een snelle gegevensoverdracht op de schijf met 1 TB capaciteit. De nieuwe HD-SP1 externe harde schijf is vanaf oktober 2015 beschikbaar.

– Einde –

Enkele technische specificaties

HD-SP1
Omschrijving Externe harde schijf
Kleur Blauw
Schijfformaat 2,5 inch
Capaciteit 1 TB
Poorttype USB 3.0 / USB Micro – B connector
Afmetingen (bij benadering B x H x D) 86,6 x 24 x 127 mm
Gewicht 260 g
PC-software Data Transfer Accelerator
Backup Manager 2.0
FAT32 Formatter

Over Sony
Sony Corporation is een toonaangevende fabrikant van audio-, video-, game- en communicatieproducten en belangrijke IT-producten voor particuliere en zakelijke gebruikers. Met de activiteiten op het gebied van muziek, beeld en computerentertainment en met de online activiteiten is Sony wereldwijd marktleider in elektronica en entertainment. Sony had een geconsolideerde jaaromzet van ongeveer USD 75 miljard voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014. Wereldwijde website van Sony: http://www.sony.net/.