Volg Sony Belgium (Nederlands)

De nieuwe Handycam®: betere, vloeiendere, stabielere beelden

Persbericht   •   jan 07, 2014 02:00 CET

De Handycam® zit boordevol krachtige beeldtechnologieen voor hoogwaardige Full HD-video’s en detailrijke foto’s waar andere camcorders of smartphones niet aan kunnen tippen.

De nieuwkomers van het voorjaar 2014 worden aangevoerd door de prestigieuze HDR-CX900E – een toestel dat een nieuwe standaard vestigt voor de beeld- en geluidskwaliteit in een uiterst compacte behuizing. Daarnaast zijn er nog vijf modellen met sterke troeven, zoals Balanced Optical SteadyShot voor superstabiele beelden, verbeterde projector, draadloze uitwisselmogelijkheden en afstandsbediening vanaf je smartphone.


Handycam® CX900E: professionele prestaties in een compacte vormgeving

De toonaangevende HDR-CX900E is het nieuwste en beste op het gebied van beeld, geluid en professionele functies. Je zelf opgenomen video’s bereiken er een nieuw niveau van creatieve expressie mee. Dit is met recht de beste Handycam®: een bijzonder gebruiksvriendelijk toestel vol handige functies. Het is de eerste Handycam® met een grote 1.0-inch lichtsterke Exmor R™ CMOS-sensor voor de meest gedetailleerde beelden. Geniet elk beeld opnieuw van uitzonderlijke beeldkwaliteit met bijzonder weinig ruis – ook bij opnames met weinig licht.

De CX900E kan ook Full HD-video’s vastleggen aan de zeer hoge bit rate van 50 Mbps in het nieuwe XAVC S videoformaat. Ambitieuze filmmakers kunnen zo, net als bij professionele camera’s, alle details en emoties in elke scène vastleggen, zelfs bij snelle panoramaopnames die met normale camcorders lastig zijn. Als extraatje wordt met High Frame Rate Recording elke nuance van een snelle bewegingssequentie, zoals een loper of danser, aan 120 fps vastgelegd. Die opnames kun je dan in professionele slow motion bekijken, in een vijfde van de normale snelheid.

Dankzij de grote sensor in combinatie met het ZEISS Vario-Sonnar T*-objectief met 7-lamellen-diafragma kan ook een creatieve wazige achtergrond worden gecreëerd. Drie verwisselbare ingebouwde ND-filters beperken waar nodig de hoeveelheid licht die in de camera binnenkomt voor beelden met een professioneel scherptediepte (bokeh-effect) zonder dat je de sluitertijd hoeft aan te passen – zelfs in de felle zon.

De HDR-CX900E biedt nog volop andere professionele functies voor serieuze liefhebbers. Zo is er een heldere, contrastrijke OLED elektronische zoeker voor opnames met een grote kijkhoek. En dankzij de comfortabel geplaatste objectiefring en handmatige draaiknop kan je de focus, zoom, belichting, gain/ISO en sluitertijd met een enkele vingerbeweging aanpassen.


Slimme technologie voor betere opnames

De lichtsterke Exmor R™ CMOS-sensor met hoge resolutie in alle nieuwe Handycam®-modellen brengt je mooiste momenten tot leven in gedetailleerde Full HD-video’s en -foto’s.

De nieuwe BIONZ X beeldverwerker is krachtiger en sneller dan ooit. De beelden krijgen nog meer detail en zonespecifieke ruis wordt onderdrukt voor video’s en foto’s in zeer hoge resolutie. De camera is ook uitgerust met Balanced Optical SteadyShot – tot 13x effectiever dan voorheen1 – waarmee trillende handen geen probleem meer zijn, van groothoekopname tot telelens.

De snelheid van de vernieuwde BIONZ X beeldprocessor maakt meer mogelijk dan ooit. De zoomratio van de nieuwe modellen is merkbaar verbeterd. By Pixel Super Resolution biedt nog meer detail bij video’s die met een vergrotingsfactor tot wel 60x2 zijn vastgelegd dankzij Clear Image Zoom – een primeur voor de Handycam®. En dankzij de eerder genoemde verwerkingspower kun je nu met de Handycam® films opnemen in AVCHD Full HD, tegelijk met internetvriendelijke MP4. Die laatste, compactere bestanden kun je dan gemakkelijk delen en via je smartphone online zetten dankzij de geïntegreerde draadloze NFC- enwififunctie. Daarnaast kan de Handycam® CX900E Full HD-beelden in een hoge bit rate van 50 Mbps in XAVC S-formaat vastleggen, tegelijk met MP4 voor internetgebruik.


Zie zelf het verschil

De ingebouwde projector in vier van de nieuwe Handycam®-modellen3 is beter dan ooit. Projecteer grote, heldere beelden op de muur of een ander wit vlak voor je eigen geïmproviseerde bioscoopvoorstelling. Een leuke manier om de avonturen van de dag de revue te laten passeren als je geen pc of tv bij de hand hebt. Met de nieuw ontwikkelde output van 50 lumen projecteert de Handycam® PJ810E heldere beelden tot een maximale schermgrootte van ca. 200 inch/5 m.

Electronic Keystone Correction4 is een nieuwe toevoeging. Scheef vertekende hoeken worden gecorrigeerd als de projector niet recht voor het witte vlak staat. En voor nog meer flexibiliteit werkt de projector nu ook met externe video-input. Dus sluit je digitale camera, notebook of smartphone aan op de Handycam® en geniet van de leukste of mooiste beelden in superformaat, waar je ook bent.

Het Xtra Fine LCD-display op enkele modellen is uitgerust met WhiteMagic™ Display Technologie5. Bijkomende witte pixels worden gebruikt om de helderheid van de display te verbeteren. Je zult het verschil vooral merken op zonnige dagen: de weergave op het lcd-scherm is dan veel beter te zien.

Na de opnames creëer je met Motion Shot Video – beschikbaar op de meeste modellen6 – een prachtige opeenvolging van over elkaar geplaatste beelden waarmee je elk moment van de actie te zien krijgt. Een krachtige tool waarmee je je golfswing, je tennisserveertechniek en andere snelle (sport) acties kunt analyseren.


Zelf opgenomen video’s klinken beter dan ooit

Bij hoogwaardige beeldkwaliteit hoort een geraffineerd geluid. De Handycam® heeft het allemaal.

Niemand wil tijdens een schoolsportwedstrijd horen wat papa of mama ervan vond. My Voice Cancelling dempt stemfrequenties van vlak achter de camera, zonder het volume van de voorgrondgeluiden te beperken. Goedbedoelde aanmoedigingen worden teruggebracht tot gefluister, zodat het onderwerp voor zichzelf kan spreken.

Draadloze verbinding met je smartphone met één aanraking

Via de ingebouwde wifi7 en NFC verstuur je videoclips en foto’s met één aanraking draadloos van je Handycam® naar je smartphone of tablet. Dit is een nieuwe functie voor de Handycam®. Raak je Handycam® aan met je NFC-compatibele mobiele telefoon en de Smart Remote Control-app wordt geactiveerd. Daarmee start en stop je de opnames via je mobieltje. Ideaal voor ‘selfie’ opnames of groepsscènes waarbij je niet heen en weer wilt rennen tussen de groep en de camcorder. Dankzij wifi kun je ook draadloos films en foto’s afspelen op je tv8. Download de gratis PlayMemories Mobile App voor je iOS- of Android-toestel om direct van start te gaan.


Accessoires voor de Handycam®

De ECM-GZ1M Gun Zoom Microphone biedt superdirectionele opnamemogelijkheden waarmee verre geluiden en stemmen haarscherp worden vastgelegd. De ECM-W1M Wireless Microphone maakt gebruik van Bluetooth® technologie voor opnames tot op 100 m van de camcorder. In Interactive Communication Modus kunnen de persoon voor en achter de camera een gesprek met elkaar voeren. En de ECM-AW4 Wireless

Microphone kan opnames maken tot op 50 m afstand. De ECM-GZ1M, ECM-W1M en ECM-AW4 zijn compatibel met alle Handycam®- en fototoestellen met Sony’s Multi Interface Shoe.

De VF-K46MP MC Protector is compatibel met de PJ530E. Deze beschermt het lensoppervlak tegen vuil en krassen zonder de Balanced Optical SteadyShot-functionaliteit te belemmeren. De PCK-LS35W Monitor Protect Sheet voor het 3.5-inch scherm van de CX900E is voorzien van antireflecterende en antivingerafdrukcoating. De PCK-LS30W Monitor Protect Sheet is compatibel met Handycam®-modellen met een 3.0-inch scherm, zoals de PJ810E en PJ530E.


Technische specificaties

HDR-CX900E

- 1.0 inch Exmor R™ CMOS-sensor
- 20 megapixel foto-opnames
- BIONZ X beeldverwerker
- ZEISS Vario-Sonnar T*-objectief met
29 mm groothoek, F2.8-4.5
- 12x optische zoom
- 24x Clear Image Zoom
- 0.39-inch OLED-zoeker
- 3.5-inch 921k dot Xtra Fine LCD
Touchpanel
- Optical SteadyShot met Active Mode
- High Bit Rate XAVC S HD 50p/25p/24p
- AVCHD 50p/24p/50i
- MP4 25p
- High Frame Rate 120 fps (1280x720)
- 5.1-kanaals microfoon
- Cinematone Gamma/Colour- wifi/NFC
met One-touch Remote, One-touch
Sharing
- Lensring en handmatige draaischijf
- ND-filters
- Audioniveauweergave
- My Voice Cancelling
- Dual Video Recording
- Beeldeffecten
- TRILUMINOS Colour
- Multi Interface Shoe

HDR-PJ810E

- Projector van 50 lumen met externe
input en Keystone Adjustment
- Exmor R™ CMOS-sensor met 6,14
effectieve megapixel
- BIONZ X beeldverwerker
- G-objectief met 26,6 mm groothoek,
F1.8-3.4
- 12x optische zoom
- 24x Clear Image Zoom
- 0.2-inch elektronische zoeker
- 3.0-inch 921k dot Xtra Fine LCD
Touchpanel
- Balanced Optical SteadyShot met
Active Mode
- AVCHD 50p/24p/50i
- MP4 25p
- 5.1-kanaals microfoon
- Wifi/NFC met One-touch Remote, One-
touch Sharing
- My Voice Cancelling
- Motion Shot Video
- Dual Video Recording
- Beeldeffecten
- TRILUMINOS Colour
- Multi Interface Shoe

HDR-PJ530E

- Projector van 25 lumen met externe
input
- Exmor R™ CMOS-sensor met 2,29
effectieve megapixel
- BIONZ X beeldverwerker
- G-objectief met 26,8 mm groothoek,
F1.8-4,0
- 30x optische zoom
- 60x Clear Image Zoom
- 3.0-inch 460k dot LCD Touchpanel
- Balanced Optical SteadyShot met
Active Mode
- AVCHD 50p/50i
- MP4 25p
- 5.1-kanaals microfoon
- Wifi/NFC met One-touch Remote, One-
touch Sharing
- My Voice Cancelling
- Motion Shot Video
- Dual Video Recording
- Beeldeffecten
- TRILUMINOS Colour
- Multi Interface Shoe

HDR-PJ330E

- Projector van 13 lumen met externe
ideo-input
- Exmor R™ CMOS-sensor met 2,29
effectieve megapixel
- BIONZ X beeldverwerker
- G-objectief met 26,8 mm groothoek,
F1.8-4,0
- 30x optische zoom
- 60x Clear Image Zoom
- 2.7-inch 230k dot LCD Touchpanel
- Optical SteadyShot met Intelligent
Active Mode
- AVCHD 50p/50i
- 2-kanaals microfoon
- Wifi/NFC met One-touch Remote, One-
touch Sharing
- Motion Shot Video
- Dual Video Recording
- Beeldeffecten
- TRILUMINOS Colour

HDR-PJ240E

- Projector van 13 lumen met externe
video-input
- Exmor R™ CMOS-sensor met 2,29
effectieve megapixel
- BIONZ X beeldverwerker
- ZEISS Tessar objectief met 29,8 mm
groothoek, F1.9-4.0
- 27x optische zoom
- 54x Clear Image Zoom
- 2.7-inch 230k dot LCD
- Electronic SteadyShot met Active Mode
- 2-kanaals microfoon
- AVCHD 50p/50i
- Motion Shot Video
- Dual Video Recording
- Beeldeffecten
- TRILUMINOS Colour

HDR-CX240E

- Exmor R™ CMOS-sensor met 2,29
effectieve megapixel
- BIONZ X beeldverwerker
- ZEISS Tessar lens met 29,8 mm
groothoek, F1.9-4.0
- 27x optische zoom
- 54x Clear Image Zoom
- 2.7-inch 230k dot LCD Touchpanel
- Electronic SteadyShot met Active Mode
- 2-kanaals microfoon
- AVCHD 50p/50i
- Motion Shot Video
- Dual Video Recording
- Beeldeffecten
- TRILUMINOS Colour

1 Balanced Optical SteadyShot nu 13x stabieler van groothoek tot tele; Optical SteadyShot Intelligent Active Mode nu 13x stabieler bij groothoek

2 60x voor HDR-PJ530E, PJ330E, PJ240E en CX240E. 24x voor HDR-CX900E en PJ810E.

3 HDR-PJ810E, HDR-PJ530E, HDR-PJ330E en HDR-PJ240E

4 Alleen HDR-PJ810E

5 Alleen HDR-PJ810E

6 Behalve HDR-CX900E

7 Behalve HDR-CX240E en PJ240E

8 DNLA-renderercompatibele tv en toegangspunt vereist. Niet compatibel met XAVC S-formaat.

Richtprijzen (incl. BTW en recupelbijdrage)

HDR-CX900E

1.500 EUR

april 2014

HDR-PJ810E

1.000 EUR

februari 2014

HDR-PJ530E

600 EUR

februari 2014

HDR-PJ330E

400 EUR

februari 2014

HDR-PJ240E

350 EUR

februari 2014

HDR-CX240E

250 EUR

februari 2014