Volg Sony Belgium (Nederlands)

​Belgische Rebecca Fertinel wint professional award Sony World Photography Awards 2019

Persbericht   •   apr 18, 2019 00:01 CEST

  • Rebecca Fertinel uitgeroepen tot winnaar in de categorie Brief
  • Fertinel wint met haar serie rond het thema ‘identiteit’
  • Alain Schroeder uit Brussel genomineerd in de categorieën Natural World & Wildlife en Sport
  • Federico Borella uitgeroepen tot Photographer of the Year voor zijn serie Five Degrees
  • Alle beelden en overige winnaars zijn te vinden op www.worldphoto.org/press

De World Photography Organisation heeft de Belgische fotograaf Rebecca Fertinel uitgeroepen tot winnaar in de categorie Professional Brief tijdens de 2019 Sony World Photography Awards.

De Sony World Photography Awards bieden fotografen de kans om zich verder te ontwikkelen op het gebied van fotografie. De Awards zijn toonaangevend binnen de fotografiesector en biedt fotografen van over de hele wereld elk jaar opnieuw volop publiciteit en zichtbaarheid.

De Awards van 2019 trokken een recordaantal van 326 997 inzendingen uit 195 landen. De jury was vooral onder de indruk van Fertinels serie Ubuntu - I Am Because We Are. Waarin de Congolese gemeenschap in België wordt belicht. De titel van de serie verwijst naar het Bantoeconcept “Ubuntu”: je bent pas echt mens als je met alles en iedereen verbonden bent.

De categorie Brief is een nieuwkomer bij de Sony World Photography Awards. Fotografen werden uitgenodigd werk in te dienen waarin het thema ‘identiteit’ een hoofdrol speelt. De categorie Professional wordt beoordeeld door internationale fotografie-experts uit de media-, museum-, uitgevers- en academische wereld.

Fertinel (1991) is een opkomend fotograaf uit Brussel. Haar belangstelling voor persoonlijke gezichtspunten en de band met de ander vormt de rode draad in haar werk. Haar beelden belichten de specifieke wijze waarop individuen handelen, waarnemen, denken of zich voelen in de diverse contexten van het leven.

Over haar onderscheiding zei Fertinel: “Fotografie is voor mij een manier om te vertellen hoe ik mijn omgeving waarneem en hoe ik de mechanismen van de wereld zie. Ik voel me vereerd dat ik zo vroeg in mijn loopbaan deze fantastische onderscheiding heb gewonnen.”

Over de bekroonde serie zei jurylid Erin Barnett (Directeur Tentoonstellingen en Collecties, International Center of Photography, VS) het volgende: “Deze serie geeft je echt een beeld van deze gemeenschap - je ziet de wisselwerking tussen traditie en moderniteit. De foto’s zien eruit alsof ze in de jaren 60 zijn genomen, maar dan zie je opeens iemand in een Adidas trainingspak. De fotograaf combineert groepsopnames met individuele portretten, wat verder wordt versterkt door het gebruik van zwart-wit. Voor een bruiloft is dat heel gewaagd.”

Fertinel is een van de tien winnaars in het segment Professional die vandaag bekend werden gemaakt. Als winnaar in de Professional-categorie wordt de fotograaf uitgenodigd om bij de prijsuitreiking te zijn in het Londense Somerset House. Daarnaast ontvangt de winnaar de nieuwste Sony camera-apparatuur en een publicatie in het winnaarsboek. Tevens wordt het werk opgenomen in de 2019 Sony World Photography Awards Tentoonstelling, gevolgd door een wereldtournee.

De onderscheiding van Fertinel werd vandaag bekendgemaakt samen met alle andere categoriewinnaars in het segment Professional van de Awards, evenals de winnaars in de segmenten Open, Youth en Student en de Photographer of the Year. De titel Photographer of the Year ging naar de Italiaanse fotograaf Federico Borella voor zijn serie Five Degrees.

Alain Schroeder uit Brussel was genomineerd in de Professional-categorieën Natural World & Wildlife en Sport. In februari werden de 10 winnaars in de categorie Open bekendgemaakt, evenals 62 winnaars van de National Awards. Ga voor meer informatie naar https://www.worldphoto.org/galleries

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 77 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2018. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net