Volg Sony Belgium (Nederlands)

Bekendmaking beste Belgische foto Sony World Photography Awards 2018

Persbericht   •   mar 20, 2018 10:00 CET

  • Fotograaf Ingrid Vekemans winnares van de Belgische National Award
  • Vandaag de bekendmaking van de volledige winnaarslijst in de categorieën National Award en Open
  • Beelden beschikbaar voor publicatie op press.worldphoto.org

De jury van de 2018 Sony World Photography Awards heeft vandaag de foto “The Thinker” van Ingrid Vekemans uitgeroepen tot winnaar van de Belgium National Award.

De Sony World Photography Awards is 's werelds grootste fotografiewedstrijd. De National Awards vormen een wereldwijd programma dat open staat voor fotografen van elk niveau. De 11e editie van de Awards heeft een recordaantal van 319.561 inzendingen uit meer dan 200 landen over de hele wereld ontvangen. Het internationale aanbod van de inzendingen toont enkele van ’s werelds beste beelden van het afgelopen jaar. Het programma eert de beste foto die door een lokale fotograaf in elk van de 66 landen is genomen.

Ingrid Vekemans, een natuurfotograaf geboren in Lier, heeft gewonnen met haar foto ‘The Thinker’. De foto werd door een panel van juryleden geselecteerd als de beste Belgische foto van de 2018 Awards.

Als winnaar van de National Award ontvangt Ingrid Vekemans de nieuwste digitale imaging-apparatuur van Sony. Daarnaast is ze uitgenodigd voor de Sony World Photography Awards-ceremonie op 19 april in Londen. Tevens zal haar foto van 20 april tot 6 mei worden getoond op de Sony World Photography Awards-tentoonstelling. Ook wordt deze gepubliceerd in het boek van de 2018 Awards.

Vekemans over haar foto: "Het observeren van chimpanzees in Kibale Forest was een echte uitdaging. Ze zaten hoog in de bomen of bewogen snel door het bos. Het was een kwestie van snel fotograferen als ze even gingen zitten. De chimpansee op de foto nam een hele menselijke houding aan, wat mooi toont hoe nauw we verwant zijn."

De fotografe vervolgt: "Erkend worden met de Sony World Photography Awards betekent veel voor mij. Ik hoop dat mijn foto het bewustzijn over de levensomstandigheden van de chimpanzees zal vergroten. Het is een apensoort die nauw verwant is aan de mens en door ons in gevaar wordt gebracht."

Ingrid Vekemans heeft een fascinatie voor Afrika sinds haar eerste reis in 1994. Hoewel dit continent en deze wilde dieren haar belangrijkste focus zullen blijven, is ze ook betrokken geraakt bij natuurfotografie in andere delen van de wereld. Haar winnende foto is ingezonden in de categorie Open Wildlife van 2018 Awards.

Vandaag worden de winnaars van alle 63 National Awards en de 10 Open categorieën van de Awards bekendgemaakt. De winnaars van de Algemene en Professionele categorie van de Awards worden op 19 april bekendgemaakt. Ga voor meer informatie naar www.worldphoto.org

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 72 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2016. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net