Volg Sony Belgium (Nederlands)

4K: content blijft toenemen

Persbericht   •   sep 03, 2014 16:45 CEST

4K biedt vier keer meer detail dan Full HD. Bovendien is er een snel toenemende keuze aan native 4K-content op de 2014-modellen van Sony's BRAVIA™ 4K Ultra HD-televisietoestellen.

De opmars van 4K is niet meer te stuiten. Steeds meer vooraanstaande tv-zenders, kabel- en satellietaanbieders en internetstreamingdiensten testen het aanbieden van programma's in superdetailrijke 4K-kwaliteit.

De nieuwe HEVC-norm (H.265) maakt het coderen van 4K-beeld en -geluid veel efficiënter. En dat is goed nieuws voor wie een BRAVIA-tv uit 2014 in huis heeft. HEVC-ondersteuning is standaard op alle huidige modellen, waardoor je meteen kunt genieten van opgenomen of gestreamde 4K-content.

Heb je een oudere 4K BRAVIA-tv zonder ingebouwde ondersteuning voor HEVC? Geen probleem. De FMP-X5 4K-mediaspeler van Sony omvat een geïntegreerde 4K HEVC-decoder. De ideale oplossing voor wie het voortdurend toenemende aanbod aan 4K-content wil streamen. Richtprijs van de FMP-X5 mediaspeler is 399 EUR.

Veel tv-zenders zijn hun lanceerplannen aan het uitwerken. Maar de internetcontentaanbieders zijn hen al voor. Sony is met een aantal initiatieven – sommige in samenwerking met service partners – begonnen om de 4K kijkervaring in de huiskamer te optimaliseren

Zo verrichte Netflix begin dit jaar baanbrekend werk door ‘House of Cards’ en ‘Breaking Bad’ op bepaalde markten aan te bieden aan wie over een BRAVIA 4K-tv van 2014 beschikte.

Amazon zal nog dit jaar Ultra HD content aanbieden via Amazon Instant Video en Prime Instant Video. De 2014 4K BRAVIA-televisietoestellen zullen deze dienst kunnen ontvangen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Qua uitzendingen, zal ASTRA een 4K demokanaal beschikbaar stellen via satelliet op 19.2° Oost. Op de Sony-stand wordt een 4K BRAVIA tv tentoongesteld die deze signalen kan ontvangen.

Alles oogt beter op een BRAVIA met 4K-upscaling

Of je nu kijkt naar originele 4K-content, je Blu-ray Disc™-collectie, standaardtelevisie of internetvideo's, op een 4K BRAVIA-toestel ziet alles er beter uit. Sony’s 4K X-Reality PRO-chip in het toestel maakt elk beeld scherper – zelfs onlinevideo's in HD of lagere resolutie. Het beeld wordt aangepast naar 4K-kwaliteit (3840 x 2160 pixels) voor schitterend detail.

Aanbod aan 4K-modellen blijft groeien

Naast de zeven 4K-modellen die Sony op dit moment aanbiedt, is er nu ook de BRAVIA S90. Die is vanaf begin oktober te koop in de winkel of rechtstreeks bij Sony zelf (vooraf bestellen kan zodra IFA is afgelopen). Dit model is verkrijgbaar met een scherm van 75 of 65 inch. De subtiel gewelfde vormgeving maakt dat je helemaal opgaat in wat je ziet: schitterende 4K-beelden met absoluut levensechte helderheid, scherpte en kleur. Een nieuw 4,2-kanaals Multi-Angle Live Speaker-systeem zorgt voor 360°-surroundsound dankzij de uiterst precies afgestelde, aparte drive-eenheden. De BRAVIA S90 75 inch kost 8.499 EUR; de versie van 65 inch komt op 3.999 EUR.


Over Sony
Sony Corporation is een toonaangevende fabrikant van audio-, video-, game- en communicatieproducten en belangrijke IT-producten voor particuliere en zakelijke gebruikers. Met de activiteiten op het gebied van muziek, beeld en computerentertainment en met de online activiteiten is Sony wereldwijd marktleider in elektronica en entertainment. Sony had een geconsolideerde jaaromzet van ongeveer USD 75 miljard voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2014. Wereldwijde website van Sony: http://www.sony.net/.

Bestanden in de bijlage

Word-document